GGYD: Durma, Duraksama ve Ümitsizliğe Düşme Lüksümüz Yok!

Genç Girişim ve Yönetişim Derneği (GGYD) Başkanı M. Nezih Allıoğlu, dernek yönetim kurulu adına yaptığı açıklamada “Umut ve birlik-beraberlik” mesajı verdi. Detaylar haberimizde..

Genç Girişim ve Yönetişim Derneği (GGYD) Başkanı M. Nezih Allıoğlu, dernek yönetim kurulu adına yaptığı açıklamada “Umut ve birlik-beraberlik” mesajı verdi.

2018 yılının yalnzca Türkiye’de değil dünyada çok sıkıntılı bir yıl olarak geçtiğini dile getiren Genç Girişim ve Yönetişim Derneği (GGYD) Başkanı M. Nezih Allıoğlu, iş dünyası olarak mevcut risk ve belirsizlikler nedeniyle 2019 yılının özellikle ilk döneminde temkinli ve dikkatli hareket etmeyi sürdüreceklerini belirtti.

Allıoğlu umut ve birlik-beraberlik mesajı verdiği açıklamasında “TL’nin değer kaybetmesi ve kurda yaşanan ciddi yükselme, büyük oranda ülkemiz ekonomik koşullarıyla ilgili değildir. Ancak işletmelerimiz büyük ölçüde etkilenmiş ve bugün KOBİ’lerimiz piyasada var olma mücadelesi vermektedir. Ankara’daki işletmeler de doğal olarak bundan nasibini almıştır. Ekonomi yönetimimizin zor durumdaki sektörlere dönük hayata geçirdiği tedbirler olumlu etki yaratmışsa da, durgunluğun 2019’da da devam edeceği görülmektedir. İş dünyası olarak mevcut risk ve belirsizlikler nedeniyle 2019 yılının özellikle ilk döneminde temkinli ve dikkatli hareket etmeyi sürdüreceğiz. Ancak üreten kesim olarak bizler geleceğe güvenle, umutla bakmak, daha fazla çalışıp üretmeye devam etmek zorundayız. Bizlerin durma, duraksama, ümitsizliğe düşme lüksü yoktur. Bizlerin üretim gücünü kullanarak umutları diri tutmaktan başka çaresi yoktur. Ekonomi yönetiminin de beklenen küresel durgunluğa karşı yeni tedbirlerle ekonomik istikrarı tesis etmesi, piyasaları rahatmatma yönündeki adımlarını sıklaştırması şarttır. İşletmelerin finansmana erişimi konusundaki beklentileri mutlaka karşılık bulmalıdır. Kurlar ve enflasyon noktasında tedbirler elden bırakılmamalı, her alandaki yapısal reformlar biran önce hayata geçirilmelidir. Biz genç girişimciler olarak 2019 yılının umudun, birlik ve beraberliğin yılı olmasını diliyor, yeni yılın ülkemize ve tüm dünyaya barış ve huzur getirmesini temenni ediyoruz.”

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Bu içeriği 2.126 kişi okudu.
Kategori: STK
Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor