4. Kadın Girişimcilik Kampına Katılacak Projeler Açıklandı

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) ve TÜBİTAK Marmara Teknokent (MARTEK) iş birliği ile düzenlenen İnovasyonda Kadın Projesi'nin 4. Girişimcilik Kampı'na katılmaya hak kazanan projeler açıklandı. Detaylar haberimizde..

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) ve TÜBİTAK Marmara Teknokent (MARTEK) iş birliği ile düzenlenen İnovasyonda Kadın Projesi'nin 4. Girişimcilik Kampı'na katılmaya hak kazanan projeler açıklandı.

İnovasyonda Kadın Projesi, kadın girişimcilerin; bilim, teknoloji ve yenilik içeren projelerini geliştirerek nitelikli istihdam oluşturma potansiyeli yüksek teşebbüslere dönüştürebilmeleri ve kadınların girişimcilik yeteneklerinin artırılması hedefiyle hayata geçiriliyor.

TÜBİTAK MARTEK hakemleri tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda belirlenen ve finale kalan 30 projenin sahibi kadın girişimciler; 20-27 Ocak 2019 tarihleri arasında yedi gün sürecek girişimcilik kampında eğitim alacak. Kampta kadın girişimcilere; akademisyenler tarafından girişimcilik, pazarlama ve ticarileştirme alanlarında eğitim alarak tecrübe paylaşımı ve uygulamalar yapacak. Katılımcılar kamp süresince fikirlerini nasıl geliştirebilecekleri, sektörde kendilerine nasıl yer bulacakları ile ilgili de tecrübe edinme şansı yakalayacak. 

“Bir Fikrim Var” diyerek bu yıl gerçekleştirilecek olan İnovasyonda Kadın 4. Girişimcilik Kampı’na projeleriyle başvuran 275 kadın girişimci arasından seçilerek kampa katılmaya hak kazanan kadın girişimciler; Aydanur Aydın, Bengisu Dönmez, Burcu Banu Ateş, Burcu Duluklu, Duygu Sezgin, Ebru İbar, Ece Z. Kalyoncuoglu, Elif Elmas, Elif Esen, Elif Yazıcı, Emine Nur Uyumaz, Esen Doğan, Fatma Ertürk, Firdevs Ceylan, Gizem Güvel, Gülşah Çifçi, Handenur Tomaşoğlu, Melike Bölen, Muzaffer Sena Sümer, Nazlı Nazlı, Nurcan Gökkaya, Özlem Yüksel Türk, Pelin İlbaş, Şeyma Nur Kirmiç, Şeyma Şereflioğlu, Tuğba Cici, Tuğba Kul Köprülü, Tuğba Ulutaş, Zeynep Özdemir.

Kamp sonunda ise seçilecek en iyi 5 proje; gerekli şartlar sağlandığı takdirde 25.000 TL ilave destekle ödüllendirilecek. Ayrıca, TÜBİTAK Marmara Teknokent Kuluçka Merkezinde de ilk bir yıl ücretsiz yer tahsis edilecek.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor