Dünya Helal Zirvesi 2018’e 80 Ülkeden Ziyaretçi Katıldı!

İslam Ülkeleri Standartlar ve Metroloji Enstitüsü (SMIIC), İslami Ticareti Geliştirme Merkezi (ICDT) ve Discover Events İşbirliği ile gerçekleştirilen 6. İslam İşbirliği Teşkilatı Helal Fuarı yoğun ilgiyle gerçekleştirildi. Detaylar haberimizde..

İslam Ülkeleri Standartlar ve Metroloji Enstitüsü (SMIIC), İslami Ticareti Geliştirme Merkezi (ICDT) ve Discover Events İşbirliği ile gerçekleştirilen 6. İslam İşbirliği Teşkilatı Helal Fuarı, Türkiye ile birlikte 33 farklı ülkeden 350 yerli ve yabancı firma stand açarak ürünlerini tanıttı. 

6. İslam İşbirliği Teşkilatı Helal Fuarı kapsamında gerçekleşen B2B programına yurt dışından 200 yabancı satın almacı firma katıldı. 80 ülkeden 38 bin 750 yerli ve yabancı ziyaretçinin ilgi gösterdiği Dünya Helal Zirvesi ve Fuarı'nda 25 farklı ülkeden 60 konuşmacı sunumlarını gerçekleştirdi. Zirveyi 38 farklı ülkeden 5 bin delege gerçekleştirilen konferansları ilgiyle takip etti. 

Dünya Helal Zirvesi 2019'un Tarihi Netleşti

Dünya Helal Zirvesi 2019'un 28 Kasım -1 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirileceği bilgisini veren Discover Events'in Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Ete fuar hakkında şu değerlendirmeleri yaptı: "Dünya Helal Zirvesi 2018 ve 6. İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Helal Expo Fuarı'nın bu yıl 40 bine yakın ziyaretçisi oldu. Yaklaşık beş bine yakın delegasyon katılımı gerçekleşti. 26 ülke ürünleriyle ve stantlarıyla Helal Expo Fuarı'nda yer aldı. 1000'e yakın aşçı katılımı gerçekleşti. Bu yıl birincisini düzenlediğimiz ve geleneksel hale getirmeyi planladığımız, 1. İslam Ülkelere Aşçılar Kupası'nı gerçekleştirdik ve farklı kategorilerde birçok ödül dağıtımı yaptık. Ülkemizin çeşitli bölgelerinin mutfaklarının tanıtıldığı sergi alanları gerçekleştirdik ve dört gün boyunca yedi bölgenin yemeklerini tanıttık. Fuara İslami turizm ve muhafazakar moda üzerine yurt dışından katılımcılar oldu. Yurt dışından Türkiye'ye yatırım yapabilecek önemli kişileri ağırlama imkanı sağladık. Açılışımızda on ayrı ülkenin bakanlarının katılması da bize mutluluk verdi." 

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor