Bölge Kalkınma İdarelerinin 2019 Bütçesi 320 Milyon TL!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'na bağlı kuruluşlar arasında yer alan Kalkınma İdaresi Başkanlıkları'na 2019 yılında toplam 320 milyon TL kaynak aktarılacak. Detaylar haberimizde..

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'na bağlı kuruluşlar arasında yer alan Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlıkları'na 2019 yılında toplam 320 milyon TL kaynak aktarılacak.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank tarafından yapılan açıklamaya göre 2019 yılında GAPDAPDOKAP ve KOP bölge kalkınma idaresi başkanlıklarına toplam 320 milyon TL kaynak aktarılacak. Görece az gelişmiş bölgelere yönelik olarak uygulanan Cazibe Merkezlerini Destekleme Programına bugüne kadar yaklaşık 427 milyon TL kaynak kullandırıldı. Programın 2019 bütçesi de yaklaşık 110 milyon TL olacak.

İşte Ülkemizdeki Bölge Kalkıma İdareleri ve Kapsadığı İller

  • Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı hinterlantınta Fırat-Dicle Havzası ile yukarı Mezopotamya ovalarında yer alan 9 il (Adıyaman, Batman, Diyarbakır, Gaziantep, Kilis, Mardin, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak) bulunuyor.
  • Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı hinterlantınta Ağrı, Ardahan, Bingöl, Bitlis, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Hakkari, Iğdır, Kars, Malatya, Muş, Tunceli, Van ve Sivas olmak üzere 15 il bulunuyor.
  • Doğu Karadeniz Projesi (DOKAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı hinterlantınta ise Artvin, Bayburt, Giresun, Gümüşhane, Ordu, Rize, Samsun, Tokat ve Trabzon olmak üzere 9 il bunuyor.
  • Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı hinterlantı ise Aksaray, Karaman, Konya, Niğde, Nevşehir, Yozgat, Kırıkkale ve Kırşehir illerini kapsıyor.

5.6 milyar TL destek kapsamı içerisinde bulunan diğer Sanayi ve Teknoloji BakanlığıTÜBİTAK, KOSGEB ve Kalkınma Ajansları'nın destek bütçeleri hakkında daha detaylı bilgiye linkler aracılığı ile ulaşabilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor