Türk Sosyal Girişimi Otsimo, 167 ülkede Kullanımda!

Otizm sendromlu çocuklara ücretsiz eğitsel oyunlar ve çocukların ailelerine yapay zekaya dayalı kontrol imkanı sunan mobil platform Otsimo ile dünya çapında 100 binden fazla çoçuğa erişildi. Detaylar haberimizde..

Otizm sendromlu çocuklara ücretsiz eğitsel oyunlar ve çocukların ailelerine yapay zekaya dayalı kontrol imkanı sunan mobil platform Otsimo ile dünya çapında 100 binden fazla çoçuğa erişildi.

2018 yılında 167 ülkeden kullanıcılara ulaşan Otsimo'da toplam oynanan oyun sayısı ise 1 milyon 942 bin 196. Otsimo'nun en popüler oyunu 345 bin 220 oynanma ile Renkleri Öğren olurken, en başarılı oranda seçilen/eşleştirilen oyun içi materyali ise Kızgın Emoji oldu. Oyun salonlarında patlatılan toplam balon sayısı 2 milyon 239 bin 30'a ulaştı.

Türkiye, Almanya, Birleşik Krallık, İsviçre, Amerika Birleşik Devletleri, Kanada, Rusya, Avusturya ve Avustralya olmak üzere dokuz ülkede Otizm Farkındalık Ayı olan Nisan 2018'de Apple'ın “Öne Çıkanlar” listesinde yer alan Otsimo, Google Play tarafından ise “2018'in En İyi Sosyal Etki Uygulaması” kategorisinde Khan Academy gibi uygulamalarla beraber aday gösterildi.

iOS ve Android olmak üzere 4 bin 977 farklı cihazda kullanılan Otsimo'da, AAC ile 6 milyon 385 bin 309 kelime ve 635 bin 120 cümle seslendirildi. Çizim Oyunu ile 8 bin 950 sanat eseri oluşturulup galeriye kaydedildi. Özel eğitimle ilgili bilgiyi yaymayı kendine misyon edinen Otsimo, İngilizce ve Türkçe olmak üzere 128 eşsiz ve bilgilendirici makale yayınladı. Otsimo Blog'daki en popüler blog yazısıse  “Otizm Nedir?” oldu.

2018 yılında dünyanın ilk ve en büyük sosyal girişimcilik ağı olan Ashoka'ya Fellow olan Otsimo Kurucu Ortağı Hasan Zafer Elcik, “Oldukça yoğun geçen ve verimli bir yılı geride bıraktık. 2018 yılında bin 72 adet ‘Teşekkür ederiz' maili aldık. 2019 için şimdiden çok heyecanlıyız, başarılarımız devam edecek” dedi. 

Otsimo hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.otsimo.com web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Bu içeriği 2.647 kişi okudu.
Kategori: Girişim Gelişmeleri, Sosyal Girişimcilik, Uluslararası, Yeni Girişim
Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor