Think Up Culture, Türkiye’de İlk Defa İzmir’de Kaçırmayın!

Kültür ve yaratıcı endüstri alanlarında girişimcileri ve projeleri desteklemeyi amaçlayan Think Up Culture, 7 Şubat’ta İzmir, Originn’de başlayacak. Detaylar haberimizde..

Kültür ve yaratıcı endüstri alanlarında girişimcileri ve projeleri desteklemeyi amaçlayan Think Up Culture, 7 Şubat’ta İzmir, Originn’de başlayacak.

British Council, İzmir Kalkınma Ajansı, Konak Belediyesi, Ipec’in desteği ve Originn ve Power House Hub iş birliği ile düzenlenecek olan Think Up Culture, Barselona, Menorca, Ibiza, Palma ve Arjantin’den sonra Türkiye’de ilk defa İzmir’de girişimcilerle buluşacak.

Türkiye’de gerçekleştirilecek ilk buluşma, şehirdeki yaratıcı alanda çalışan kültür oyuncuları, mentörler, kamu çalışanları ve akademisyenler ile konuyla ilgili herkesin katılımına açık olacak. Gün boyunca alanında uzman isimlerin konuşmacı olarak yer alacağı Think Up Culture’da, uluslararası fırsatlar, kültür ve yaratıcılıkta kadın, kültür ve yaratıcı endüstriler ile şehir ve bölgesel dönüşümler ele alınacak. Ayrıca bu alanlardaki başarılı uygulamalar, dijitalleşmede yeni bakış açıları ve iş modelleri, lokal festivallerin genişletilmesi ve uluslararası alana taşınması, yaratıcı endüstrilerde kaynak yaratma ve gelecek vizyonu konuşulacak.

Power House Hub Kurucu Ortağı Anna Aguilo’nun açılış konuşmasının ardından, British Council Türkiye Sanat Müdürü Cansu Ataman’ın “Uluslararası Fırsatlar: Kültürel ve Yaratıcı Girişimciler için Türkiye ve İngiltere” başlıklı konuşmasında, girişimci adaylar için Türkiye ve İngiltere’deki başarılı girişimcilik örnekleri paylaşılacak. Moderatörlüğünü British Council Türkiye Sanat Müdürü Su Başbuğu’nun yapacağı “Kültürde Kadın / Yaratıcılık ve Girişimcilik” panelinde ise Originn Kurucu Ortağı Esra Gönen’e, Beautiful Ideas Co’nun Başkanı Erika Rushton ve Power House Hub Kurucu Ortağı Anna Aguilo eşlik edecek. Özay Hukuk Bürosu’ndan Betal Özay’ın moderatörlüğünü üstlendiği panelde ise Baltic Creative’in Direktörü Fiona Armstrong Gibbs, InnoBalears’dan Mariona Luis ve İzmir Teknoloji Enstitüsü Öğretim Üyesi Koray Velibeyoglu, “Şehirlerin ve Bölgelerin Kilit Dönüşümü Olarak Kültürel ve Yaratıcı Endüstriler” konusunu ele alacak.

Türkiye’de ilk defa düzenlenecak olan Think Up Culture etkinliği hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.thinkupculture.eu/en/izmir/ web adresini ziyaret edebilirsiniz. Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor