2019 Yılının İlk Uluslararası Yatırımı Modanisa'ya Geldi!

Türkiye’nin hazır giyimdeki gücünü dünyaya açan Türkiye’nin ilk uluslararası e-ticaret platformu modanisa.com, dünyanın önemli yatırım fonlarının oluşturduğu bir konsorsiyum ile ortaklık için anlaşma imzaladı. Detaylar haberimizde..

Türkiye’nin hazır giyimdeki gücünü dünyaya açan Türkiye’nin ilk uluslararası e-ticaret platformu modanisa.com, dünyanın önemli yatırım fonlarının oluşturduğu bir konsorsiyum ile ortaklık için anlaşma imzaladı.

Dubai merkezli girişim sermayesi Wamda Capital ve dünyanın en önemli yatırım bankalarından Goldman Sachs’tan oluşan konsorsiyum, şirketin azınlık hissesini satın almak üzere Rekabet Kurumu’na başvuruda bulundu. Anlaşmaya göre, şirketin çoğunluk hissesi ve yönetimdeki söz hakkı Türk ortaklarda kalacak.

Yatırım, Türkiye Ekonomisine İnancın Göstergesi

İstanbul’u dünyada modest giyim olarak adlandırılan muhafazakâr giyimin önemli merkezlerinden biri haline getirmeyi hedefleyen Modanisa’ya yapılan bu yatırım, aynı zamanda Türkiye’nin 2019 yılında aldığı ilk global yatırımı olma özelliğini de taşıyor. Yatırım, uluslararası yatırımcıların Türkiye ekonomisine ve potansiyeline olan inancının da altını çiziyor.

Yeni yatırımla dünya markası olma yolunda önemli adımlar atacaklarına işaret eden Modanisa Yönetim Kurulu Başkanı Kerim Türe, “Bir yandan e-ticaret ve lojistik altyapımızı güçlendirirken diğer yandan Türkiye’den daha fazla üretici ve markayı dünya ile buluşturma imkanına kavuşacağız” şeklinde konuştu.

Talhouni: "Türkiye Ekonomisinin Dinamizmine ve Modanisa’ya Güveniyoruz"

Konsorsiyum üyesi, Wamda Capital yönetici ortaklarından Khaled Talhouni, dünyanın en büyük 20 ekonomisi arasında yer alan Türkiye’nin ekonomik potansiyelinin yatırım kararını almada etkili olduğunu söyledi. Talhouni, “Goldman Sachs ile birlikte bu yatırım kararını verdiğimiz için çok mutluyuz. Biz Modanisa’nın işine ilk yatırımı yapan ortaklardan biriyiz. Bu seferki yatırımımız, işini bölgemizin ötesinde, dünyaya açmış bir ekibin başarısına duyduğumuz inancın sonucunda gerçekleşiyor. Bu yatırım, Modanisa’nın işini büyütmeye devam ederek modest giyim konusunda dünyanın bir numaralı ismi olma hedefi için bir destektir” şeklinde konuştu.

Lokal Üreticileri Dünyaya Açtı, E-İhracat Şampiyonu Oldu

2011 yılında muhafazakâr giyim tarzını benimsemiş kadınların ihtiyacı olan kıyafetlerin online satışını gerçekleştirmek için yola çıkan Modanisa, 8 yıl gibi kısa bir sürede üçüncü faz yatırım almayı başardı. 2018 sonu itibariyle 150 milyondan fazla kadını siteye çeken, çoğu Türkiye’den 650’den fazla tasarımcı, üretici ve markayı 130 ülkeden tüketicilere ulaştıran şirkete ilk yatırımı 2013 yılında Aslanoba Capital yaptı. İkinci faz yatırım ise, Suudi fon şirketi STC Ventures ve Dubai merkezli Wamda Capital’den geldi. Modanisa, bu yatırımlarla modest giyim akımının uluslararası arenada büyümesi ve gelişmesine önemli katkılar sağladı. 2011'den itibaren yükselen bir ivme ile toplam cirosu içindeki ihracat oranını arttıran şirket, 2018 yılı itibariyle bu oranı yüzde 80'lere ulaştırdı. Modanisa ayrıca 2017 yılında İslami Ekonomi Ödülü ve 2018 yılında da e-ticaret ve dijital deneyim kategorisinde Uluslararası İş Mükemmeliği Ödülü’ne layık görüldü.

Modest Giyim Pazarı Tüm Dünyada Büyüyor

Thomson Reuters’in "Dünya İslami Ekonomi Raporu”na göre 2017 yılında modest moda sektörünün harcaması 270 milyar dolara ulaştı. 2018 yılında yayınlanan Küresel İslami Ekonominin Durumu (GIES) raporuna göre ise, sektörün daha da büyüyerek 2023 yılına kadar 361 milyar dolara ulaşması öngörülüyor. Bu gelişim, dünyanın önde gelen e-ticaret şirketleri, yatırım fonları ve melek yatırımcılar, için önemli bir yatırım seçeneği haline geldi.

Türkiye ise toplam giyim harcamasında 28 milyar dolar ile ilk sırada. Dolayısıyla pazar, uluslararası markaların da iştahını kabartıyor. Dünya pazarında, 1,8 milyara ulaşan Müslüman nüfusun varlığı da dikkate alınırsa (Dünya nüfusunun %24’ü), Türkiye’nin İstanbul doğumlu bir global marka çıkartması mümkün görünüyor.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor