TÜSİAD Bu Gençlikte İş Var'ın 2019 Girişimcileri Seçildi

Türkiye genelinde üniversite öğrencilerine, yenilikçi bakış açısı ve girişimcilik yetkinliği kazandırmak amacıyla 2011'den bu yana düzenlenen TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var! programının en önemli etaplarından biri olan Girişimcilik Kampı bu yıl 5-9 Şubat tarihleri arasında gerçekleşti. Detaylar

Türkiye genelinde üniversite öğrencilerine, yenilikçi bakış açısı ve girişimcilik yetkinliği kazandırmak amacıyla 2011'den bu yana düzenlenen TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var! programının en önemli etaplarından biri olan Girişimcilik Kampı bu yıl 5-9 Şubat tarihleri arasında İstanbul'da gerçekleşti. 

Türkiye'nin 21 şehri ve 36 üniversitesinden 96 girişimci adayının katıldığı kampın sonunda iş fikirlerini sunan 33 ekipten 12 tanesi TÜSİAD üyeleriyle eşleşerek girişimcilik programının bir sonraki etabına geçmeye hak kazandı. Kampa katılan tüm ekipler ise TÜSİAD Girişimcilik Kulübü 2019 mezunları olarak TÜSİAD ile çalışmalarına devam edecek ve üniversitelerinde TÜSİAD'ın girişimcilik elçisi olarak görev alacaklar. 

60'a yakın konuşmacının yer aldığı TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var! Girişimcilik Kampı'nda girişimci adayı gençler;

  • İhtiyaç doğrulamadan pazara giriş stratejilerine, fizibiliteden sunum tekniklerine kadar bir girişimcinin ihtiyacı olan tüm bilgileri içeren beş günlük yoğun eğitim programına katıldı. 
  • Ezber bozan startup deneyimlerini kurucularından dinleme ve ilham alma fırsatı bularak girişimcilik ekosisteminden 100'ü aşkın paydaşla tanışma ve network kurma imkânına sahip oldu. 
  • Sektör lideri TÜSİAD üyeleri, program paydaşları ve girişimcilik ekosisteminden onlarca mentora fikir danışarak, yenilikçi iş fikrini ölçeklendirilebilir bir iş modeline dönüştürme fırsatı edindi. 

Beş günlük kampın sonunda gençlere iş fikirlerini geliştirme ve planlarını hazırlama aşamasında iki ay boyunca rehberlik edecek TÜSİAD üyeleri ve eşleştikleri ekipler ise şunlar oldu:

Rehber Ekip
Batu Aksoy, Turcas Petrol A.Ş.

Bluedot Ekibi: Ferhat Babacan, Furkan Ali Yalçın, Selinay Filiz Parlak

Lale Ergin, Borusan Holding Algheda Ekibi: Mert Furkan Filizoğlu, Mehmet Can Sucu
N. Emre Eczacıbaşı, Eczacıbaşı Holding Megsen Ekibi: Necmettin Kaya, Mustafa Toprak, Beste Şevik, Emir İbrahim Işık
Şebnem Kalyoncuoğlu Ünlü, Ünlü & Co Teknofarm Ekibi: Yakup Özbey, Enes Doğan, Şevval Özek, Ömer Şınık, Savaş Korkmaz
Öget Kantarcı, GittiGidiyor Dsyapp Ekibi: Esra Ablak, Öykü Demirhan, Deniz Öztürk, Büşra Bektaş
Nüket Küçükel, Güven Sağlık Grubu Women Self Defense Academy Ekibi: İdil Kandil, Eylem Çağıl Başçuhadar
Özlem Özüner, Euler Hermes Türkiye Colay Ekibi: Mehmet Çağatay Ateş, Mertcan Çiçek
Tamer Saka, Sabancı Holding Emerf Ekibi: Sefa Kılıç, Kaan Gürler, Enes Alemdar
Cem Tüfekçi, Qualist Technology NinjaCoders Ekibi: Çağlayan Şerbetçi, Feyza Yeliz Bayındır
Mustafa Yazıcı, Anadolu Grubu  Perdibook Ekibi: Halil Yıldız, Gizem Ertaş
B. Can Yücaoğlu, MAP Yatırım Gengoo: Umut Acerbaştimur, Mazlum Tanrıkulu
Yeşim Sümerkan, UBS Kisar Ekibi: Nabican Göktürk Özdemir, Bahadır Gökberk Özdemir, Hakan Aktan, Mahmut Serkut Öğüt, Ayçanur Tekin

TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var! Finali 26 Nisan'da

Tüm üniversitelerin ön lisans, lisans ve lisansüstü öğrencilerine açık olan TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var! Girişimcilik Programı'nda final 26 Nisan 2019'da yapılacak. Finalde birinci ekibe 75.000 TL, ikinci ekibe 50.000 TL, üçüncü ekibe ise 25.000 TL para ödülü verilecek.

TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var! hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.bugenclikteisvar.com web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Bu içeriği 2.687 kişi okudu.
Kategori: Girişimci Ekosistemi, STK, Ulusal, Yarışma
Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor