İnteraktif Vergi Dairesi'ne 5 Yeni Hizmet Eklendi

İkinci 100 Günlük İcraat Programı kapsamında İnteraktif Vergi Dairesi'ne 5 yeni hizmet daha eklendi. Detaylar haberimizde..

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) internet sitesinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 13 Aralık 2018'de açıklanan "İkinci 100 Günlük İcraat Programı"nda kapsamında Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yerine getirilecek İnteraktif Vergi Dairesi'nde sunulan hizmetlere 5 yeni hizmetin daha eklendiğini duyurdu. 

İkinci 100 Günlük İcraat Programı kapsamında İnteraktif Vergi Dairesi'ne 5 yeni hizmet daha eklendi. İlgili hizmetlere dair duyuru ise Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) internet sitesi aracılığı ile aşağıdaki ifadelere yer verilerek yapıldı.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN tarafından 13.12.2018 tarihinde açıklanan "İkinci 100 Günlük İcraat Programı"nda Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yerine getirilecek eylemler arasında “İnteraktif Vergi Dairesinde sunulan hizmetlere 5 yeni hizmet eklenmesi” eylemi yer almaktadır.

Cumhurbaşkanlığı İkinci 100 Günlük İcraat Programı çerçevesinde; aşağıda belirtilen işlemlere ait başvuruların online olarak İnteraktif Vergi Dairesi ile gerçekleştirilebilmesi mümkün kılınmıştır. Başvuru sahipleri işlemlerine ilişkin işlem adımlarını yine İnteraktif Vergi Dairesi ile takip edebilecekler ve söz konusu işlemlerin sonuçlarına sistem üzerinden erişim sağlayabileceklerdir.

İkinci 100 Günlük İcraat Programı çerçevesinde eklenen yeni hizmetlerimiz:

  • İş yeri kira kontratı damga vergisi beyannamesi işlemleri,
  • Harç değerli kağıt bedeli iade talebi,
  • Eczane bilgi formu talebi,
  • Bilanço-gelir tablosu veya işletme hesabı özeti işlemleri,
  • Malul ve engelliler adına kayıt ve tescilli taşıtlarda motorlu taşıt vergisi istisna talebi.

Başkanlığımızca önümüzdeki süreçte İnteraktif Vergi Dairesi uygulamasında yer alan hizmetlerin kapsamının artırılması hedeflenmektedir.

İnteraktif Vergi Dairesi hizmetleri hakkında daha detaylı bilgi edinmek isteyen okurlarımız ivd.gib.gov.tr web adresini ziyaret edebilirler.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor