Türkiye’nin İlk Uydu Görüntü Yazılımı: HGM Küre!

Milli Savunma Bakanlığı ve Harita Genel Müdürlüğü’nün (HGM) kapsamlı araştırma ve çalışmalarının ve uzun yıllara dayanan tecrübelerinin eseri olan ‘HGM Küre’ ve ‘HGM Atlas’ uygulamaları, dünya üzerinde istediğiniz yere kolaylıkla ulaşmanızı sağlıyor. Detaylar haberimizde..

Google’ın uydu görüntü yazılımı, dünyaya bakışımızı değiştirdi. Pek çok ülke benzeri çalışmalara yöneldi. Türkiye de bu alanda ektiği tohumların meyvelerini toplamaya başladı. Artık rota planlarken, adres bulurken ve dünyayı incelerken ‘HGM Küre’ ve ‘HGM Atlas’ uygulamaları ile yerli ve milli bir seçeneğe sahipsiniz.

Ülkemizde de Milli Savunma Bakanlığı ve Harita Genel Müdürlüğü’nün (HGM) kapsamlı araştırma ve çalışmalarının ve uzun yıllara dayanan tecrübelerinin eseri olan ‘HGM Küre’ ve ‘HGM Atlas’ uygulamaları, dünya üzerinde istediğiniz yere kolaylıkla ulaşmanızı sağlıyor.

HGM Küre ve HGM Atlas Uygulamaları İle Neler Yapabilirsiniz?

Türkiye ve dünyaya yönelik bilgi ve deneyimlerinizi çeşitlendirebilirsiniz. Merak ettiğiniz yerleri görebilir, tarihi alanlardan, milli parklara, turistik yerlerden, denizlere ve elbette günlük hayatın telaşlarına yönelik pratik çözümlere kadar her tür bilgiyi bulabilirsiniz.

Türkiye’nin teknolojik dışa bağımlılığı azaltma vizyonunun da önemli bir parçası olan HGM Küre ve HGM Atlas uygulamalarında uydu görüntüleri ve bilgi kaynakları ile oldukça besleyici bir tecrübe ve binlerce olasılık sizi bekliyor. 

Peki, Bu Uygulamalar Nasıl Çalışıyor, Hangi Özelliklere Sahipler?

Her iki uygulamada da HGM tarafından oluşturulan siyasi ve fiziki haritalar, topografik haritalar ve hava fotoğrafları ile milli uydu görüntülerinden üretilen veriler kullanıldı. Uygulamalarda yurtiçi haritalar, sokak ve cadde seviyesine kadar oldukça yüksek çözünürlükte görüntülenebiliyor. Ayrıca hastane, eczane, okul, kamu binaları, şehir içi ulaşım detayları, otobüs, metro durakları, iskeleler gibi günlük hayatta sıklıkla ihtiyaç duyulan detaylar yer alıyor.

Apartman isimlerine kadar detaylandırılan harita verileri adres, yön, yer bulmayı inanılmaz kolaylaştırıyor. Bunlarla birlikte güncel meteoroloji ve deprem verileri de kullanıcılara sunuluyor. Dünya haritalarında ise yerleşim yerleri, ana yollar, önemli nehirler, göller ile dağlar, coğrafi ve stratejik açıdan öneme haiz noktalar görüntülenebiliyor.

Harita Genel Müdürlüğü'nün yola çıkarken vatandaşlar ile kamu kurum ve kuruluşlarının internet üzerindeki harita ihtiyaçlarının milli imkanlarla karşılanmasını hedeflediği HGM Küre ve HGM Atlas uygulamaları hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.harita.gov.tr web adresini ziyaret edebilirsiniz.

İTO Haber kaynaklı haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor