Risk Yönetimi Üzerine Bilmeniz Gereken 5 Önemli Detay

İşinizin her yönü bir dereceye kadar risk taşır. Risk yönetim planınız bir kriz müdahale planı değildir. İş stratejinizin devam eden bir parçası ve strateji, yürütmenin de dahil olduğu sürekli bir alıştırmadır.

Birçok kişi için risk yönetimi terimi, işinizi aksatmayan öngörülemeyen kriz anlarının gözde belirmesi durumunu beraberinde getirir ve ardından bunu çılgınca bir tepki izler. Bu tüm sektörlerde olur, ancak gerçek, uygun risk yönetimi ile nadiren bu şekilde olmalıdır.

Gerçekte, işinizin her yönü bir dereceye kadar risk taşır. Başarılı bir lider olmanın bir parçası, ileriye bakma, potansiyel riskleri öngörme ve bunları ele almak için kaynaklarınızı nasıl kullanabileceğinizi düşünmektir.

Risk yönetim planınız bir kriz müdahale planı değildir. İş stratejinizin devam eden bir parçası ve strateji, yürütmenin de dahil olduğu sürekli bir alıştırmadır.

İşte risk yönetimi stratejinize dahil etmeniz gerekenler şunlardır: 

1- Bir Plan Yapmak

Planlama, düşünmenin başka bir yoludur. Şu anda, sular sakinken, olası fırtınaların ortaya çıkması ve bunları nasıl ele almanız gerektiğini düşünün. Şaşırmak için beklemeyin, riskleri önceden tanımlayın ve kendinize nasıl yanıt vermeniz gerektiğini sorun. İşi stratejisiyle uyumlu tutmak için ihtiyaç duyabileceğiniz mali, personel ve organizasyonel kaynakları düşünün.

2- Proaktif Olun

Etkin risk yönetimi, reaktif değil, proaktiftir. Bu yaklaşım uzun vadeli bir misyonun bir parçası değildir. Risk yönetimi süreci tehditleri tanımlamak, seçenekleri göz önüne almak ve bir plan yapmak, tamamen proaktif olmalıdır.

3- Riskleri Tanımlayın

Riskleri ortadan kaldırabileceğinizi düşünerek kendinizi kandırmayın. Yapamazsın. Ama onları yönetebilirsin. İlk adım, bir riskin neye benzediğini anlamaktır. Riskleri tanımlamak için büyük bir adım attınız. Stratejik planlamada bu faktörleri tanımlamak aynı derecede önemlidir.

4- Yanıtınızı Hazırlayın

Tanımlayabildiğiniz her risk için, risskin potansiyel etkisini ciddiyetine göre ölçün. Yüksek, düşük veya orta risk mi? Benzer şekilde, her risk için, potansiyel eylemleri ve harcama yapmak istediğiniz kaynak miktarını göz önünde bulundurun. Bazı durumlarda, şirketinizin etkinin üstesinden gelebilecek kadar esnek olduğuna inanabilirsiniz. Bu harika. Bu durumlarda, riski yalnızca kabul edebilirsiniz. Öte yandan, şirketinizi zayıflatacak riskler olabilir. Bu riskler kaçınmak için önemli miktarda kaynak gerektirir. 

5- Süreklilik

Risk yönetimi tek seferlik bir egzersiz değildir, süreklilik gerektiri. Bir lider olarak, zihninizde sürekli olmalı. Endüstrinizdeki ve ekonomideki eğilimler hakkında kendinizi bilgilendirmek için çeşitli kaynaklara güvenin, riskleri tespit etme ve onları düşününüzü gözden geçirin.

Derleme haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Bu içeriği 4.608 kişi okudu.
Kategori: Girişimci Rehberi

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor