Gıda ve Perakendenin Yıldızları YZB 2019'da Bir Araya Geliyor!

Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF) tarafından düzenlenen organize gıda perakende sektörünün en büyük konferans ve fuar organizasyonu Yerel Zincirler Buluşuyor (YZB), 17-18 Nisan 2019 tarihleri arasında 11'inci kez kapılarını aralayacak. Detaylar haberimizde..

Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF) tarafından düzenlenen organize gıda perakende sektörünün en büyük konferans ve fuar organizasyonu Yerel Zincirler Buluşuyor (YZB), 17-18 Nisan 2019 tarihleri arasında 11'inci kez kapılarını aralayacak. 

Bu yıl "Değer" temasıyla Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenecek organizasyonda iki gün boyunca sektöre değer katan 26 isim katılımcılarla buluşacak. 300 markanın yeni ürün, çözüm ve hizmetlerini tanıtacağı YZB'de sektörün gelecek hedefleri belirlenecek.

Doğa ve İnsanlık İçin Yeni Bir Başlangıç Yapmak Mümkün mü? 

Üreticiden tedarikçiye, perakendecilerden sektöre hizmet sunan firmalara kadar binlerce paydaşı aynı çatı altında buluşturacak organizasyonun ilk gününde yeryüzünde yaşayan 7,2 milyar insanı, doğayı ve doğadaki canlıları olumsuz etkileyen çevre ile geri dönüşüm konuları masaya yatırılacak. WWF Türkiye Genel Müdürü Aslı Pasinli moderatörlüğünde, Unilever Ambalaj Geliştirme Ar-Ge Müdürü Atahan Özgünay ve Hakmar Grup Yönetim Kurulu Üyesi İsa Albayrak’ın katılımıyla gerçekleşecek “Doğa ve İnsanlık İçin Yeni Bir Başlangıç Yapmak Mümkün mü?” oturumunda plastiğin çevremize, doğadaki hayvanlara ve besin sistemi ile birlikte insanlığa zararları örnekleriyle aktarılacak.

Küresel Ekonomide 2019 Öngörüleri Katılımcılar İle Paylaşılacak

Altınbaş Üniversitesi Rektör Yardımcısı, Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emre Alkin ile Coca-Cola İçecek Kurumsal İlişkiler Direktörü Servet Yıldırım, Yerel Zincirler Buluşuyor sahnesinde bir araya gelerek küresel iş dünyasının tehlikeli sularında iş insanlarının nelere karşı tetikte olması gerektiğini, bekleyen fırsatları ekonomi tarihinden örneklerle anlatacak. Organizasyonun ilk günü "Dalgalı Denizde Gemi Yüzdürme Sanatı" oturumunda bir araya gelecek iki deneyimli isim, küresel ekonominin gidişatını ve beklentileri inceleyip, 2019 yılı öngörülerini katılımcılarla paylaşacak.

Türkiye'de artan nüfusla birlikte açığa çıkan su kıtlığına dikkat çekmek için yeni bir farkındalık hareketi başlıyor. M. Serdar Kuzuloğlu moderatörlüğünde gerçekleştirilecek “Yarının Suyunu Korumak İçin Söz Ver” başlıklı panelde RB Türkiye Hijyen Ev Birimi Genel Müdürü Selim Akiş ile WWF Türkiye Doğa Koruma Yönetmeni Eren Atak bir araya gelerek su ayak iziyle Türkiye'nin suyunu korumak için alınması gereken önlemleri masaya yatıracak.

Uzun yıllar Türkiye’yi karış karış gezip gıda üretim zincirinin tüm aşamalarında çalışan herkesle pek çok röportaj yapan Cem Seymen, YZB sahnesinde tarımın ülkeye kattığı değerlerden, yeni ve bilimsel bakış açılarıyla Anadolu topraklarında birer umut vahası yeşerten girişimcilerden ve şehirli çiftçilerden örnekler verecek. Seymen, yerli tarım ürünlerinin yerel ihtiyacı karşılayamadığı mevcut ortamda, küresel rekabette kaybolmamak için gereken vizyonu, toplumsal refahı nasıl arttırabileceğimizi ve ülkemizin yakalayabileceği fırsatları anlatacak.

Tüketici Trendleri ve Hassasiyetleri Paylaşılacak

Gıda sektöründe ürün ve marka çeşitliliğinin arttığı günümüzde, tüketicilerin ürün seçimindeki hassasiyetleri, seçim kriterleri, fiyat baskısının tüketici davranışlarındaki etkisi, sağlıklı ürün konusundaki hassasiyetler araştırmalarla paylaşılacak. Nielsen Türkiye Genel Müdürü, Doğu Avrupa, Rusya, Orta Doğu ve Afrika Perakende Lideri Didem Şekerel Erdoğan ile Perakendeci Hizmetleri Direktörü İlker Unutkan FMCG sektöründeki değişimleri, yaşanan değişimlerin sektöre yansımalarını, tüketici eğilimlerini ve alışverişlerde yükselen değerleri yapılan araştırmaların bulgularıyla aktaracak.

Yerli Ürün Yerel Marketten Alınır

TPF, geçen yıl başlattığı “Yerli Üretim Yerel Marketten Alınır” kampanyasıyla yerel üretimin hem üretici hem de tüketici için sağladığı avantajları ve ülke ekonomisine katkılarını paylaşmaya devam ediyor. Yerel ekonomiyi güçlendirmek için atılması gereken adımlar, yerel işaretli ürünler, küresel talebe ayak uydururken yakalanacak fırsatlar, yerel ürünler, markalaşmanın önemi YZB 2019’da konuşulacak. Gazeteci ve ekonomi yorumcusu Hakan Güldağ’ın moderatörlüğünü üstleneceği panelde Reis Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Reis, Communication Partner Ajans Başkanı Kerem Ayırtman, Düzgün Marketçilik Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Düzgün konuşmacı olarak yer alacak.

Yerliyiz, Milliyiz, Güçlüyüz 

Futbol yazarı ve yorumcusu Mehmet Demirkol moderatörlüğünde gerçekleşecek “Yerliyiz, Milliyiz, Güçlüyüz” panelinde ise Azmüsebat Çelik Ticaret Direktörü Serhat İkiz, Derby’nin çıkış hikayesini, Türkiye’nin en bilinir markalarından biri olma sürecini, küreselleşme serüvenini katılımcılarla paylaşacak.

Gıda ve perakende sektörüne değer katanların iki gün boyunca 9 oturumda yer alacağı YZB 2019’da Mesut Yar enerjisi yüksek bir oturumu yönetecek. Gazeteci ve TV sunucusu Mesut Yar, “Burada Enerji Çok” oturumunda Dünya ve Avrupa Taekwondo Poomsae Şampiyonu ve Red Bull sporcusu Kübra Dağlı, 6 kez Avrupa Dağ Koşusu şampiyonu, 2011 Dünya Dağ Koşusu şampiyonu ve Red Bull sporcusu Ahmet Arslan ve 652’nci ve 655’nci Kırkpınar Yağlı Güreşleri şampiyonu ve Red Bull Sporcusu İsmail Balaban'ı ağırlayacak.

Eğlenceli sunumlarıyla Kadir Çöpdemir'in sunuculuğunu üstleneceği YZB'nin ilk günü komedyen yazar Kaan Sekban, ikinci günü ise komedyen Doğu Demirkol tek kişilik gösterileri ile YZB 2019'a renk katacak.

 Yerel Zincirler Buluşuyor (YZB), hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz yzb.focusfairs.com web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor