Girişimcilik İnsanın Doğasında ve DNA’sında Var!

Mehmet Zorlu Vakfı tarafından dört yıldır düzenlenen ve içeriği ile Türkiye’de bir ilk olan 21. Yüzyıl Yetkinlikleri Eğitim Programı, her geçen gün gelişen içeriği ve birçok yan etkinliğiyle gençlerin 21. yüzyıl yetkinlikleri konusundaki farkındalığını artırmaya devam ediyor. Detaylar haberimizde

Mehmet Zorlu Vakfı (MZV) tarafından dört yıldır düzenlenen ve içeriği ile Türkiye’de bir ilk olan 21. Yüzyıl Yetkinlikleri Eğitim Programı, her geçen gün gelişen içeriği ve birçok yan etkinliğiyle gençlerin 21. yüzyıl yetkinlikleri konusundaki farkındalığını artırmaya devam ediyor.

MEF Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erhan Erkut liderliğinde yürütülen 21. Yüzyıl Yetkinlikleri Eğitim Programı’nda, eğitimin önemli parçalarından biri olan Girişimcilik dersi kapsamında düzenlenen MZV YETGEN Girişimcilik Zirvesi’nin ikincisi Zorlu PSM’de gerçekleştirildi.

Moderatörlüğünü Prof. Dr. Erhan Erkut’un yaptığı Girişimcilik Zirvesi’nde, 21. Yüzyıl Yetkinlikleri Eğitim Programı’na devam eden öğrenciler ve MZV bursiyerlerinden yaklaşık 400 genç, Türkiye’nin önde gelen girişimcilerinin ilham veren hikâyelerini dinleme fırsatı yakaladı.

Prof. Dr. Erhan Erkut: “Girişimcilik İnsanın Doğasında ve DNA’sında Var”

Zirvenin açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Erhan Erkut girişimciliğin insanın doğasında var olduğunu söyleyerek; “Bizler otonom bireyleriz. Girişimcilik DNA’mızda var. En büyük sorunlar en büyük fırsatları getiriyor. Fikir bulmak için mega trendlere bakmak gerekiyor. İklim değişikliği, enerji kullanımının azaltılması, hızla yaşlanan dünya nüfusuna yönelik çözümler girişimciler için büyük fırsatlar sunuyor. Özellikle gençlerimizin, DNA’larında var olan girişimciliği açığa çıkararak bu alanlara yönelmesi, yeni kapılar açacaktır” dedi.

Zorlu Holding Yönetim Kurulu Üyesi Emre Zorlu: “Kurucu ortaklarından biri olduğumuz imece, yola çıkarken de öngördüğümüz şekilde bugün artık bir girişim haline dönüşerek kendi ayakları üzerinde durabiliyor. Zorlu Holding olarak kaynakların toplum için etki yaratabilecek fikirlere ve girişimlere yönlendirilmesi gerektiği düşüncesinden yola çıkarak, 5 yıl önce yenilikçi bir bakış açısıyla sosyal inovasyon alanına odaklanmaya karar verdik. Bu anlayışla Zorlu Holding olarak sosyal inovasyon platformu imece’nin kurucu ortaklarından biri olduk. İlk üç destek programının hibe destekçisi olarak projeye can suyu verdik. Yola çıkarken amacımız imece’nin sürdürülebilir olması ve Zorlu Holding’in desteği olmasa bile gelecekte kendi ayakları üzerinde durabilmesiydi. Kendisi de aslında bir girişim olan imece, bugün artık kendi ayakları üzerinde durabiliyor ve imeceLAB ile üniversite ve lise öğrencilerini çözüme dahil edecek yeni programlar başlatabiliyor. Tüm bunlar bizim üç yıl önce bu işe başlarken hayalini kurduğumuz projelerdi ve bugün gerçeğe dönüştü. İnanıyorum ki, gelecekte bu platform daha da gelişecek” açıklamasında bulundu.

imece Direktörü Buğra Çelik: “imeceLAB’de hibrit bir öğrenme modeli ile gençlerin toplumsal meselelerin çözümü için bir araya gelmesini sağlıyoruz. imeceLAB’i toplumsal meseleler için harekete geçmek isteyen gençlere yönelik olarak kurduk. Gençlerin, ekonomik, ekolojik, sosyal, kültürel dinamikleri belirleyecek 21. yüzyıl yetkinlikleri kazanarak üreteceği bir açık sosyal inovasyon programı olarak şekillendirdik. imeceLAB’de asıl olarak öğrenme kültürünü geliştirmeye odaklanıyoruz. Burada birlikte nasıl değer oluşturabileceğimizin yanıtını arıyoruz. Hibrit bir öğrenme modeli geliştiriyoruz. İsteyen gençler imece.com web sitesine girerek imeceLAB’e üye olup, toplumsal meselelerin çözümüne katkı sağlayabilir.“ dedi.

Vestel Ventures Genel Müdürü Metin Salt: “Zorlu Holding’in kısa bir süre önce başlattığı kurum içi girişimcilik projesi Parlak Bi’Fikir ile Vestel Ventures modelimizin bir benzerini çalışanlarımıza açıyoruz. Kurum içi girişimcilik sürecinde finansal desteğin yanında eğitim, mentorluk gibi geniş kapsamlı destekleri çalışanlarımızla paylaşacağız. Amacımız Akıllı Hayat 2030 vizyonumuz doğrultusunda inovasyon odaklı bir kurum kültürünü sürdürebilir kılmak. Bu uzun soluklu yolculukta inovayonu harekete geçirecek sürükleyici gücün kurum içi girişimcilik olduğuna inanıyoruz” dedi.

GOOINN Innovation & Technology Kurucusu Yavuz Çingitaş: “Zorlu Holding gibi çalışanlarına bu kadar geniş kapsamlı destekler sunan kurum içi girişimcilik modeli örneğine dünyada bile çok az rastlıyoruz. Kurum içi girişimcilik çalışanlar için büyük bir şans. Kurum içi girişimcilikte para, deneyim ve öğrenme gibi çok geniş imkanlar sunuluyor. Üstelik bu süreçte işinizden de ayrılmıyorsunuz. Zorlu Holding’in Parlak Bi Fikir projesinin Zorlu çalışanları için önemli bir deneyim ve öğrenme fırsatı yarattığına inanıyorum. Biz de bu projenin çözüm ortaklarından biri olarak girişimcilik yetkinliklerinin kurumsal kültüre geçirilmesini bu süreçte en önemli kazanım olarak görüyoruz” dedi.

iyzico Kurucusu Barbaros Özbuğutu: “Türkiye’de ödeme sistemlerine erişim konusunda birçok sıkıntı vardı. Özellikle bankalara yakın olan ve düzenli ilişkisi olanlar ödeme sistemlerine daha kolay erişebiliyorlardı. Biz İyzico ile 81 ilden müşteriyi aynı sistemden geçirerek ödemeyi demokratik ve şeffaf hale getirdik” dedi.

Tazi.ai Kurucusu Prof. Dr. Zehra Çataltepe: “Yapay zekayı, next generation automatic machine learning teknolojimizle daha kullanılabilir hale getiren, dünyanın 10 şirketinden biriyiz. Şu an yapay zeka kullanıyor. Gelecekte hayalimiz yapay zekayı yaygınlaştırmak. Eğer benim annem yapay zekayı kullanabiliyorsa doğru bir iş yapmış oluruz” dedi.

Taşeron Bankası Kurucusu Emrah İnanç: “Kamu müteahhitleri ile inşaat piyasasını bir araya getiren dijital platform taşeron bankası ile, 2018 yılında 100 milyon doları aşan bir döviz girdisi sağladık. Başta OIM ile olmak üzere uluslararası kuruluşlarla iş birliği yaparak globalde taşeronları daha işler hale getirmeyi hedefliyoruz” dedi

Armut.com Kurucusu Başak Taşpınar Değim: “Dikey tecrübeyi, yatay içinde paylaşan bir yapıda ilerliyoruz. Mavi ve beyaz yakayı buluşturuyoruz. Hizmet sektöründe alışkanlıklar değişiyor. Ödüllendirme ve cezalandırmayı artık müşteriler yapıyor. Uluslararası pazarlardaki devamlılığı getirmek çok önemli ve şu an müşteri memnuniyetimiz yüzde 99 seviyesinde” dedi

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor