TÜBİTAK Bilim Merkezleri Web Portalı Yayına Başladı!

Günümüzde bilim ve teknolojiyi topluma ulaştırmada en etkili araçlardan kabul edilen bilim merkezleri ile ilgili tüm bilgilere 7’den 77’ye herkes rahatça ulaşabilsin diye TÜBİTAK, Bilim Merkezleri web portalını yayına aldı. Detaylar haberimizde..

Günümüzde bilim ve teknolojiyi topluma ulaştırmada en etkili araçlardan kabul edilen bilim merkezleri ile ilgili tüm bilgilere 7’den 77’ye herkes rahatça ulaşabilsin diye TÜBİTAK, Bilim Merkezleri web portalını yayına aldı.

TÜBİTAK tarafından yayına alınan "TÜBİTAK Bilim Merkezleri" web portalında, bilim merkezleri tanıtılıyor, bilim merkezi içeriklerine ve dünyada bulunan bilim merkezi örneklerine yer veriliyor, kısacası bilim merkezleri ile ilgili aranılan tüm bilgilere ulaşılabiliyor. Ayrıca web portalında, TÜBİTAK destekli bilim merkezlerinin haberleri, duyuruları ve etkinliklerine de tek adreste ulaşım imkânı sunuluyor.

Bilim merkezleri sahip olduğu sergi düzenekleri ve eğitim atölyeleriyle ziyaretçilere bilimi uygulayarak ve deneyerek eğlenceli bir şekilde keşfetme imkânı sunarken; bilim merkezlerinde gerçekleştirilen bilim söyleşileri, bilim kafeler, bilim şenlikleri gibi etkinliklerle ziyaretçilerin deneyimleri zenginleştiriliyor.

TÜBİTAK, bilim merkezlerinin toplumumuzda bilim kültürünü yaygınlaştırmak için son derece kritik bir rol üstleneceği öngörüsünden yola çıkarak, ülkemizde bu merkezlerin kurulmasını ve yıllar içinde sayılarının artırılmasını hedefliyor. Bu kapsamda 2008 yılından bu yana Konya, Kocaeli, Kayseri, Bursa, Elazığ ve Üsküdar Bilim Merkezleri hizmete açılmış olup; yeni bilim merkezlerinin kurulum çalışmalarına devam ediliyor.

TÜBİTAK Bilim Merkezleri web portalı hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz bilimmerkezleri.tubitak.gov.tr web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor