Başarısız Olmanın Size Kazandıracağı 6 Şaşırtıcı Fayda!

Pek çok başarı hikayesinin temelinde başarısızlık hikayeleri yatmaktadır. Önemli olan asla pes etmeden aynı amaç doğrultusunda ilerlemektir. En büyük başarıların anahtarı başarısızlıktır diyerek size başarısız olmanın 6 şaşırtıcı faydasını söylüyoruz. Detaylar haberimizde..

Başarısız olmayı kim ister öyle değil mi? Etrafta çok fazla başarı hikayesi duyuyoruz ve biz de onlardan biri olmak istiyoruz. Peki, o başarı hikayelerinin arkasındaki esas öykü nedir biliyor muyuz?

Pek çok başarı hikayesinin temelinde başarısızlık hikayeleri yatmaktadır. Önemli olan asla pes etmeden aynı amaç doğrultusunda ilerlemektir. Bu nedenle başarısız olmanın üzülecek bir şey olmadığını, bu başarısızlıklardan ders alınarak çok daha iyilerinin yapılabileceğini bilmek çok önemlidir. En büyük başarıların anahtarı başarısızlıktır diyerek size başarısız olmanın 6 şaşırtıcı faydasını söylüyoruz.

İşte Karşınızda Başarısız Olmanın Size Kazandıracağı 6 Şaşırtıcı Fayda

1. Ders Almayı Öğretir

Bir iş hakkında çok fazla bilgi sahibi olduğunuzu düşünseniz de her zaman başarısız olma ihtimaliniz vardır. Çünkü her gün öğrenilecek yeni bir şey mutlaka çıkacaktır. Başarısızlık en etkili ders alma yöntemidir. Nerelerde hata yaptığınızı, bu hatalarınızı nasıl düzeltebileceğinizi size çok güzel öğretir. Tabii bu öğretiyi ancak doğru bir bakış açısı ile kazanabileceğinizi de hatırlatmak gerekir. Başarısızlık sizi bazen üzebilir; ancak asla pes etmeden ders almayı öğrenmek ve mutlak başarıya ulaşmak tamamen sizin elinizdedir.

2. Korkularınızı Yenmenize Yardımcı Olur

Bilinmez olan her zaman korkutucudur. İşinden memnun olmayan bir kişiyi düşünün. Memnun olmayan, ancak güvenli ve bilindik ortamını bırakıp da farklı alternatifler denemeye korkan bir kişi... Bu kişi başarısız olmaktan korktuğu için yıllarca aynı yerinde mutsuz olmaya ve hep acaba demeye mahkum kalacaktır. Oysa başarısızlık ile karşı karşıya geldiğimizde tıpkı hastalıklarda olduğu gibi ona karşı bağışıklık geliştiririz. Korkularımızla yüzleşiriz ve bu bize daha çok cesaret verir.

3. Tekrar Deneme ve Keşfetme Cesareti Verir

Hayatta pek çok şey için tek şansımız olduğunu düşünsek de gerçek asla öyle değildir. Bugün kullandığımız pek çok icadın mimarları olan bilim adamlarını düşünün. Sizce ilk denemede mi başarılı oldular? Tabii ki hayır! Belki de defalarca başarısızlığa uğradılar. Ancak asla pes etmediler. Önceki başarısızlıklarından kendilerine yeni öğretiler kazandırdılar ve bu doğrultuda doğru olanı bulmaya çalıştılar. Her başarısızlık onlara bir sonraki deneme için cesaret, umut ve keşfetme aşkı aşıladı. Çünkü başarıya ancak bu şekilde ulaşabileceklerinin farkındaydılar.

4. Yeni Fırsatlar Yakalama Şansı Verir

Her başarısızlık size aklınızda olmayan, oturup düşünseniz bile asla aklınıza gelmeyecek harika fırsatlar sunabilir. Başarısız olmaktan korkanlar ise bu deneyimleri elde etme şansları olmadığı için oldukları yerde sayacak, hatta belki sektörün gerisinde kalacaktır. Başarılı olma yolunda başarısız olmaktan korkmayanlar yeni girişim fikirleri elde edebilir, kendilerine yeni fırsatlar yaratabilirler. Böylece ilk etapta başarısız olsalar dahi günün sonunda kazançlı çıkacak kişiler yine onlar olacaktır.

5. Yaratıcılığınızı Artırır

Her başarısızlıktan alınacak birçok ders olduğunu biliyoruz. Peki bu başarısızlıkların yaratıcılığı artırdığını biliyor muydunuz? İnsanlar genellikle doğası gereği sıkışmadıkları zaman yaratıcı ve pratik fikirler üretmekte zorlanırlar. Ancak yaşanan başarısızlık, kişideki başarılı olma arzusunu dürtükleyerek orijinal fikirler bulmalarını teşvik eder.

6. Daha Uyanık Olmayı Öğretir

Başarısız olma korkusu insanları pek çok girişimi gerçekleştirmekten alıkoyar. Ancak denemek, hatta başarısız olmak hiç denememekten her zaman daha iyidir. Olduğu yerde sayan yeni bir şey öğrenemez ve zamanla rakiplerinin gerisinde kalır. Ancak deneyen ve başarısız olan kaybetmenin nasıl bir şey olduğunu bilir ve bunun için gözünü dört açarak daha uyanık olur. Kendini sektörde tutabilmek ve prestijini korumak için akılcı yöntemler izler. 

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor