Albaraka Garaj, 3. Dönem Girişim Başvurularınızı Bekliyor!

Albaraka Türk, daha fazla girişimciye destek vermek amacıyla yapısına ön hızlandırma eklediği Albaraka Garaj’da yeni girişimciler için üçüncü dönemi başlattı. Detaylar haberimizde..

Albaraka Türk, daha fazla girişimciye destek vermek amacıyla yapısına ön hızlandırma eklediği Albaraka Garaj’da yeni girişimciler için üçüncü dönemi başlattı. Albaraka Garaj için başta teknoloji tabanlı girişimler olmak üzere girişimciler için son başvuru tarihi 23 30 Haziran 2019.

Albaraka Türk, verimliliği yüksek inovasyon modellerini deneyimleyebilmek ve hayata geçirebilmek için kurduğu Albaraka Garaj merkezinin yapısına ön hızlandırmayı da ekleyerek, yenilikçi iş ve projeler için start up’lara üçüncü dönemin kapılarını açtı. Bir buçuk yıl önce hayata geçirilen Albaraka Garaj ile hem start up’ları destekleyen hem de kendi kurum kültürüne ve dijitalleşme yolculuğunda önemli katkılar sağlayan Albaraka Türk, bugüne kadar binin üzerinde başvuru aldığı Albaraka Garaj’da 19 girişimi destekledi. Albaraka Garaj, ön hızlandırmanın yanı sıra Albaraka Portföy Yönetiminde kurulan Girişim Sermayesi Fintech Yatırım Fonu ile birlikte daha da güçlenen yapısıyla, artık daha fazla girişimciye destek olacak. 

Albaraka Garaj’ın bir katılım bankası bünyesinde kurulan dünyadaki ilk start up hızlandırma merkezi özelliği taşıdığını belirten Albaraka Türk Genel Müdürü Melikşah Utku, “Albaraka Garaj, inovasyon yolculuğumuzun hem içeriden hem de dışarıdan beslendiği, kurumun dinamikleri ve stratejik önceliklerine uygun özgün bir model olarak yoluna devam ediyor. Başlangıçta hızlandırma merkezi olarak başladığımız bu yolda ekosistem içindeki eksik ve talepleri de görerek birtakım iyileştirmeler yaptık. Yatırım tarafı için gelen yoğun talepler ile birlikte, Albaraka Portföy yönetiminde girişim sermayesi fintech yatırım fonunu kurduktan sonra kısa sürede üç girişime yatırım yaptık. Daha fazla girişimciye yardımcı olabilmek ve hakkaniyetli bir eleme yapabilmek adına ön hızlandırma programımızı da hayata geçirdik. Bu ön hızlandırmanın yanı sıra Girişim Sermayesi Fintech Fonumuz ile birlikte artık daha fazla girişimciye yardım edebileceğiz. Albaraka Garaj’ı kurduğumuz günden bu yana geçen 2 yıl içinde toplamda binin üzerinde başvuru alırken, 19 girişimciyi destekleyerek, 6 projeyi hayata geçirdik. Hayata geçirdiğimiz başlıca projeler; biometrik imza, satış ve tahsilatın oyunlaştırılması, chatbot, VR destekli eğitim ve mobil ödeme çözümü oldu” açıklamasında bulundu.

Üçüncü dönem başvuruların başladığı Albaraka Garaj’da başta teknoloji tabanlı girişimciler olmak üzere tüm girişimciler, 7 Mayıs – 20 30 Haziran 2019 tarihleri arasında başvuruda bulunabilecek. Albaraka Garaj’da Temmuz – Ağustos ayları içerisinde 6 haftalık ön hızlandırma eğitiminin ardından girişimciler, final sunumuyla birlikte 9 ay sürecek olan hızlandırma maratonuna başlayacak.

Güncelleme: Albaraka Garaj'da 3. Dönem İçin Girişim Başvuruları Uzatıldı!

Albaraka Garaj hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.albarakagaraj.com web adresini ziyaret edebilirsiniz. Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor