İstanbul’da &NOW ile Dijital Dönüşüm Rüzgarı Esti!

Management Centre Türkiye (MCT) tarafından bu sene ikincisi düzenlenen Türkiye’nin ilk ve tek, iş ve teknoloji haftası “&NOW Business&Tech Week” Volkswagen Arena’da 3500’den fazla kişinin katılımıyla gerçekleştirildi. Detaylar haberimizde..

Management Centre Türkiye (MCT) tarafından bu sene ikincisi düzenlenen Türkiye’nin ilk ve tek, iş ve teknoloji haftası “&NOW Business&Tech Week” Volkswagen Arena’da 3500’den fazla kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Management Centre Türkiye (MCT) tarafından bu sene ikincisi düzenlenen “&NOW Business& Tech Week”, 2-3 Mayıs tarihleri arasında Volkswagen Arena’nın ev sahipliğinde, sektör profesyonellerini buluşturarak yaşadığımız dijital dönüşümde insan faktörünün konumlanması derinlemesine ele aldı. NOW kapsamında gerçekleştirilen İnsan Kaynakları Zirvesi, Dijital Liderlik Zirvesi, Future of Work Zirvesi, HR Tech Leaders, İnsan ve Marka, Zirvedekiler ve Be Digital Yönetim Fuarı gibi pek çok etkinlik, dünyaca ünlü konuşmacıların sunumlarıyla iki gün boyunca katılımcılara geleceğe dair vizyon paylaşımında bulundu.

İş Dünyasının Şifreleri Çözüldü

QNB Finansbank ana sponsorluğu ve Kariyer.net yetenek sponsorluğunda “Hello HR” teması ile düzenlenen 24. İnsan Kaynakları Zirvesi’nde; dünyaca ünlü konuşmacılar yaptıkları ilham verici sunumlar ile geleceğin iş dünyasının şifrelerini örnekler vererek anlattılar.

"Değişimden Korkmamalı ve Son Kullanıcıları Kendi Müttefikiniz Yapmalısınız" 

Renault - Nissan - Mitsubishi İttifakı, Dijital İnsan Kaynakları Küresel Genel Müdürü Alfonso Diez David, sunumunda insan faktörünün, herhangi bir İK dönüşümünde ilk sırada olacağına değindi. David, “Son kullanıcıya ulaşmamız ve işin sürekliliğini sağlamamız gerekiyor, biz insan kaynaklarıyız, teknolojinin ve satışların desteklenmesi bizim görevimiz o yüzden işin sürekliliği her şeyden önce gelir. Değişimden korkmamalı ve son kullanıcıları kendi müttefikiniz yapmalısınız ” diye konuştu.

Fütürist Yazar Richard Watson da yapay zeka ışığı altında insanın amacını ve potansiyelini yeniden keşfetmesi gerektiğini vurgulayarak, “Robotlara geçebilecek işler, düşük uzmanlık gerektiren işler olacak. Teknolojilerin inanılmaz bir güç verdiği çağdayız, biz bu güçle ne yapmak istiyoruz ve kim olmak istiyoruz öncelikle bunu düşünmeliyiz” yorumunu yaptı.

Geleceğin Liderleri, Dijital Liderlik Zirvesi’nde Buluştu

Yapı Kredi ana sponsorluğunda bu sene ikincisi düzenlenen Türkiye’nin tek Dijital Liderlik Zirvesi, işin dönüşümüne tanıklık etmek ve geleceği yeniden düşünmek için öncülük eden liderleri bir araya getirdi. ‘Dijital Dünyada Sesini Duyurmak ve Dinlemek’ oturumunda konuşma yapan Yazar ve Diyalog Profesörü Megan Reitz, “İnsanlar teknolojiyi benimsemek istiyor ama onlarla ilgili derinlikli tartışmalara girmek istemiyor. Teknoloji bizim söylemlerimizi etkiliyor” ifadelerini kullandı.

Geleceğin İş Dünyası Nasıl Oluşturulur?

Akbank’ın ana sponsorluğunda gerçekleştirilen Future of Work Zirvesi’nde geleceğin iş dünyası nedir, nasıl oluşturulur konuşuldu. Geleceğin iş dünyasına hazırlıklı olmak isteyen profesyonellerin bir araya geldiği zirvede konuşma yapan Akbank İnsan Kaynakları ve Strateji Genel Müdür Yardımcısı Burcu Civelek Yüce, “İnsan doğasında merak duygusu ve keşfetme arzusu vardır. İhtiyaçlarımız temelde aynı ama formu değişiyor sadece. Dijital dönüşüm aslında bir form, önemli olan anlam üretmek. Değişimin merkezinde insanın kendisi yer alıyor. Kurumlar insan odaklı olmalı, hayatı kolaylaştırmalı ve duygulara dokunmalı.” dedi

Ayrıca “&NOW Business&Tech Week” kapsamında düzenlenen, kurumsal firmalar ile binlerce profesyoneli buluşturan Be Digital Yönetim Fuarı, İK dünyasında teknolojinin en iyi kullanım örneklerinin dinlenebileceği HR Tech Leaders, sektör profesyonellerini yöneticilerle bir araya getiren Liderler Kahvesi diğer dikkat çeken etkinlikler arasında yer aldı.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor