KOBİ’ler, Sanayi-Akademi İş Birliği İçin IRASME Çağrısı Açıldı!

KOBİ’lere yönelik Sanayi-Akademi iş birliğine olanak tanıyan IRASME çağrısı açıldı. Ülkemizin ilk kez yer aldığı çağrı programı için son başvuru tarihi 25 Eylül 2019. Detaylar haberimizde..

KOBİ’lere yönelik Sanayi-Akademi iş birliğine olanak tanıyan IRASME çağrısı açıldı. Ülkemizin ilk kez yer aldığı çağrı programı için son başvuru tarihi 25 Eylül 2019

IRASME ağının 24. çağrısı ile küçük ve orta ölçekli işletmelerin (KOBİ) inovasyon kapasitelerini artırmaya yönelik uluslararası araştırma, geliştirme ve yenilik projelerinin desteklenmesi amaçlanıyor. Ülkemizin ilk kez yer aldığı ve 25 Eylül 2019 tarihine kadar açık kalacak olan çağrı ile Almanya, Belçika, Çekya, Lüksemburg ve Rusya ile ikili ve çok taraflı iş birliğine olanak tanınıyor. Çağrıya ülkemizden yapılacak projelerde sanayi-akademi iş birliği tercih nedeni olmakla beraber çağrı ortağı en az 2 ülkenin yer aldığı KOBİ-KOBİ iş birliği projeleri desteklenebilecek. 

Başarılı bulunan projelerde yer alan Türkiye'deki araştırma ekibi için TÜBİTAK tarafından proje süresi boyunca maksimum 1.000.000 TL (PTİ ve kurum hissesi hariç) araştırma desteği sağlanabilecek. Maksimum proje süresi 36 ay olabilmekte. Başvurularda her ülkeden en az 1 KOBİ’nin yer alması gerekmekte ve toplam proje bütçesinin en az %50’si özel sektör ortaklarına ayrılmalı. 

Fonlama Şekli:

TÜBİTAK 1071 Uluslararası Araştırma Fonlarından Yararlanma Kapasitesinin ve Uluslararası Ar-Ge İşbirliklerine Katılımın Arttırılmasına Yönelik Destek Programı

Proje Bütçesi Üst Limiti: max. 1.000.000 TL (Kurum hissesi ve PTİ hariç)
Proje Süresi Üst Limiti: max. 36 ay

Bu çağrıya katılan ülkeler / bölgeler: Belçika (Flandre / Valon Bölgesi), Kanada (Alberta), Çek Cumhuriyeti, Almanya, Lüksemburg, Rusya, Türkiye. 

Uluslararası başvuru ile birlikte ulusal başvuru da yapılması gerekiyor. Başvuruların ulusal kurallara uygun bir şekilde hazırlanması gerekiyor. Kurallar ve ulusal başvurularda istenen belgelerin listesi Ulusal Kurallar ve Süreçler dokümanında listeleniyor.

Bu kapsamda Türkiye’de yerleşik üniversite, kamu kurumu ve özel sektörden araştırmacılar çağrı metnine IRA-SME çağrı sayfasından, detaylı bilgilere buradan ulaşabilir, başvurularını ise uidb-pbs.tubitak.gov.tr adresinden gerçekleştirebilirler. 

Haberimizi KOBİ'lerimiz başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Bu içeriği 2.205 kişi okudu.
Kategori: Girişimci Ekosistemi, KOBİ, Uluslararası

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor