M-ERA.NET Proje Çağrıları İçin Son Başvuru 18 Haziran!

Avrupa ülkeleri arasında malzeme bilimi ve mühendisliği konularında güçlü araştırma ve geliştirme ortaklıklarının kurulması amacıyla Avrupa Birliği (AB) Komisyonu tarafından Ufuk 2020 kapsamında desteklenen bir ERA-NET Cofund projesi olan M-ERA.NET 2 projesinin 2019 yılı çağrısı açıldı. Detaylar

Avrupa ülkeleri arasında malzeme bilimi ve mühendisliği konularında güçlü araştırma ve geliştirme ortaklıklarının kurulması amacıyla Avrupa Birliği (AB) Komisyonu tarafından Ufuk 2020 kapsamında desteklenen bir ERA-NET Cofund projesi  olan M-ERA.NET 2 projesinin 2019 yılı çağrısı açıldı.

 M-ERA.NET 2 projesinin amacı, düşük karbonlu enerji teknolojileri ve ilgili üretim teknolojileri için malzemeler de dahil olmak üzere malzeme araştırma ve yeniliğine yönelik iddialı uluslararası RTD projelerini finanse etmek, ar-ge malzemelerinin uygulanabilir olduğu durumlarda enerji ile ilgili uygulamalara katkısını güçlendirmek.

Türk Firmalarına Destek Oranları Nedir?

18 Haziran 2019 tarihinde “ön başvurusu” tamamlanacak olan M-ERA.NET programına Türkiye’den yerleşik şirketler partner olarak katılabilecek. Türk firmalarına destek oranı; kobi ölçeğindeki firmalar için %75, büyük ölçekli firmalar için %60, Üniversiteler için ise %100'e kadar.

Peki Öncelikli Konular Neler?

  • Malzeme mühendisliği ve işlemede çok yönlü modelleme çalışmaları
  • Yenilikçi yüzeyler, kaplamalar ve ara yüzler
  • Yüksek performanslı kompozitler
  • Fonksiyonel malzemeler
  • Sağlık uygulamalarında ileri malzeme tabanlı teknolojiler için yeni stratejiler
  • Katmanlı imalat için malzemeler

Çağrıya Hangi Ülkeler Katılıyor?

Çağrıya katılabilecek ülkeler arasında Türkiye'nin yanısıra Almanya, Avusturya, Belçika, Brazilya, Bulgaristan, Çek Cumhuryeti, Güney Afrika, Güney Kıbrıs Rum Cumhuriyeti, İspanya, İsrail, İtalya, Kanada, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Macaristan, Polonya, Romanya, Rusya, Slovakya, Tayvan gibi ülkeler de yer alıyor.

Proje Konsorsiyumları en az 2 farklı ülkeden katılacak 3 farklı partner ile oluşturulmalı. Projenin öngörülen AB katkılı toplam bütçesi 25 milyon avrodan fazla. Fonlar, TÜBİTAK aracılığı ile verilecek. TÜBİTAK, M-ERA.NET projeleri için bu yıl firmalara verilmek üzere 2 milyon Avroluk bir bütçe ayırmış durumda.

Önemli Tarihler
M-ERA.NET Yapılacak Proje Ön Başvurusu İçin Son Tarih TÜBİTAK PBS'e Yapılacak Ön Başvuru İçin Son Tarih  M-ERA.NET Yapılacak Proje Ana Başvurusu İçin SonTarihi TÜBİTAK PBS'e Yapılacak Ana Başvuru İçin Son Tarih  Sonuçların Duyurulması
18.06.2019 29.06.2019  19.11.2019 29.11.2019 Şubat 2020

Uluslararası konsorsiyumun birinci aşama İngilizce proje başvurusunun (Project Outline, PO), uluslararası proje koordinatörü tarafından 18 Haziran 2019 tarihi Brüksel saati ile öğlen saat 12.00’a kadar https://m-era.net/submission/submission/call-2019 adresinden elektronik ortamda yapılması gerekiyor. Bu uluslararası başvurunun yanı sıra projede yer alan Türk kurum/kuruluşlar tarafından ayrıca TÜBİTAK’a 29 Haziran 2019 tarihine kadar Proje Başvuru Sistemi (PBS) üzerinden M-ERA.NET 1. aşama ulusal başvurusunun elektronik imzalı olarak yapılması gerekiyor. Çağrı, PBS üzerinde “Çoklu İşbirliği Destek Programları” başlığı altında “M-ERA.NET 1. Aşama” olarak yer alacak. 

M-ERA.NET Proje Çağrıları hakkında daha detaylı bilgiye ve çağrı metnine www.m-era.net ve www.tubitak.gov.tr web adresleri üzerinden ulaşabilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor