Biyolojik Tabanlı Endüstriler Ortak Girişimi Çağrısı Yayınlandı!

Avrupa'nın fosile dayalı kısıtlı ürünlere bağımlılığını azaltıp, yerine Biyo-tabanlı sanayi sektörünü geliştirerek, daha yeşil, doğa dostu, iklim değişikliğine duyarlı bir endüstri sistemi oluşturulmasını amaçlayan BBI JU 2019 çağrısı yayınlandı. Detaylar Haberimizde

Avrupa'nın fosile dayalı kısıtlı ürünlere bağımlılığını azaltıp, yerine Biyo-tabanlı sanayi sektörünü geliştirerek, daha yeşil, doğa dostu, iklim değişikliğine duyarlı bir endüstri sistemi oluşturulmasını amaçlayan Biyolojik Tabanlı Endüstriler Ortak Girişimi 2019 (BBI JU 2019) çağrısı yayınlandı. Son başvuru tarihi 4 Eylül 2019.

Biyolojik Tabanlı Endüstriler Ortak Girişimi (The Bio-Based Industries Joint Undertaking - BBI JU), Avrupa Komisyonu ile Biyo-Tabanlı Konsorsiyum arasında imzalanmış ve toplam 135 Milyon Avro bütçesi olan bir Kamu-Sanayi İşbirliği.

Biyolojik Tabanlı Endüstriler Ortak Girişimi'nin amacı, Avrupa'nın fosile dayalı kısıtlı ürünlere bağımlılığını azaltıp, yerine Biyo-tabanlı sanayi sektörünü geliştirerek, daha yeşil, doğa dostu, iklim değişikliğine duyarlı bir endüstri sistemi oluşturmak. Bu sistemin temel dayanağı, özellikle yenilenebilir doğal kaynakların, yeni biyorafineri teknolojileri sayesinde sürdürülebilir Biyo-tabanlı ürünlere dönüştürülmesi.

4 Eylül 2019 tarihinde kapanacak olan BBI JU programına Türkiye’den yerleşik şirketler, üniversiteler partner veya koordinatör olarak katılabilecek. BBI JU 2019 çağrısının öncelikli konuları arasında ise aşağıdaki başlıklar bulunuyor:

  • Biyo-tabanlı endüstriler için mevcut, yeni ve ön işleme tabi tutulmuş hammadde kaynaklarının kullanımının iyileştirilmesi,
  • Entegre biyorafinerilerinin Ar-Ge çalışmaları dahilinde optimizasyonlarının geliştirilmesi,
  • Biyo-tabanlı ürün pazarlarının geliştirilmesi ve buna uygun altyapılarının oluşturulması,
  • Biyo-tabanlı ve yenilikçi ürün gruplarının mevcut pazarlarda kullanımının arttırılması.

Biyolojik Tabanlı Endüstriler Ortak Girişimi 2019 (BBI JU 2019) çağrısı hakkında daha detaylı bilgiye ve çağrı metnine buradan ulaşabilirsiniz. 

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor