Türkiye'deki Kadın Girişimciler KİP İle Dünyaya Açılıyor!

KAGİDER ve KEDV birlikte, Türkiye'deki kadın girişimciler için ihracat eğitim seminerleri düzenlediğini duyurdu. Bu seminerler UPS'in Kadın İhracatçı Programı kapsamında düzenleniyor. Detaylar haberimizde..

Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER), Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı (KEDV) ile birlikte, Türkiye'deki kadın girişimciler için ihracat eğitim seminerleri düzenlediğini duyurdu. Bu seminerler UPS'in Kadın İhracatçı Programı kapsamında düzenleniyor.

2018 yılında UPS ve UPS Vakfı tarafından başlatılan Kadın İhracatçı Programı (KİP), kadınların sınırları aşmalarını, zorlukların üstesinden gelmelerini ve faaliyetlerini küresel piyasalara taşıyarak yeni gelecekler kurmalarını sağlayan küresel bir girişim olma özelliği taşıyor. Uluslararası Ticaret Merkezi'nin SheTrades girişimi, STK ve kamu ortaklarıyla birlikte hareket eden KİP kapsamında kadınlara ait işletmelerin ürünlerini tüm dünyaya ihraç etme konusunda daha fazla bilgi edinmesini ve ihracatı değerlendirmesini sağlamaya yönelik küresel çalışmalar yapılıyor. 

UPS Türkiye Ülke Müdürü Burak Kılıç, “OECD verilerine göre, Türkiye’de kadınların yalnızca %34'ü iş gücüne aktif katılım sağlarken, birçok kadın girişimci ihracat odaklı işletmeler kurmak için gereken kaynaklara veya desteğe sahip değil. Kadınlara ait işletmelerin yüksek potansiyeli mevcut ve Türk ekonomisinin geliştirilmesinde ana etken olabilir. UPS’in küresel ağı ve satıcıların ve alıcıların bir araya getirilmesinde 111 yıla dayanan tecrübesiyle, kadın girişimcilerin hayallerinin peşinde koşmasını sağlamak adına benzersiz bir konuma sahibiz.” dedi.

KAGİDER Başkanı Emine Erdem, “Kadın girişimcilerin desteklenmesi Türkiye’nin kalkınması ve geleceği açısından büyük öneme sahiptir. Bu desteklerin arasında yurt içinde ve yurt dışında pazara erişimin kolaylaştırılması da yer alıyor. Bu kapsamda, UPS Kadın İhracatçı Programı önemli bir boşluğu dolduruyor. Bu programda verilen eğitimler ve sağlanan diğer destekler kadın girişimcilerin işlerini dünyaya açmalarına yardımcı olacaktır.”

KEDV Kurumsal İşbirlikleri Koordinatörü Merve Batıkan, “Gelir dağılımındaki eşitsizlik ve yoksulluğu azaltmak ve herkes için daha adil bir dünya yaratmak ancak ve ancak kadınların ekonomideki paylarını artırmakla mümkün olur.Bu amaca hizmet edecek tüm çabaları ve projeleri son derece değerli buluyor, destekliyor ve ortak olmaktan memnuniyet duyuyoruz. UPS'in başlattığı Kadın İhracatçı Programı da desteklediğimiz ve değer verdiğimiz çalışmalardan birisi. Programın kadın kooperatiflerinin ürünlerini yeni pazarlara ulaştırmalarına destek olacağına inanıyoruz.’’ ifadesinde bulundu.

Bu eğitimlerin ana amacı katılımcıların ticari işlemler ve ihracat olanakları konusundaki bilgisini artırmak ve ihracata yönelik temel lojistik kavramları öğrenmelerini sağlamak. Buna ek olarak, düzenlenen atölyelerle, kadınlara ait işletmelerin UPS Kadın İhracatçılar Programı ve ITC SheTrades girişimi aracılığıyla sunulan olanaklar hakkında farkındalığın artırılması amaçlanıyor. UPS halihazırda İstanbul, Manisa ve Bursa illerinde seminerler düzenledi. Ayrıca, Gaziantep (9 Temmuz), Van (7 Ağustos), İznik (18 Eylül), Hatay (10 Ekim) ve Denizli (6 Kasım) illerinde de atölyeler gerçekleştirilecek.

Kadın İhracatçı Programına Kimler Katılabilir? 

Tüm yıl boyu sürecek eğitimlere, küçük ve orta ölçekli şirket sahibi olan, şahıs şirketi olan veya bireysel çalışmaları olan kadınlar katılabilir. Daha önce ihracat yapmış veya ihracata yeni başlayacak tüm girişimci kadınlar bu programa dahil olabilir.

Kadın İhracatçı Programı hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.ups.com.tr/kadinihracatciprogrami web adresini ziyaret edebilir, seminer gerçekleştirilecek illere ise buradan ulaşabilirsiniz. 

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor