PİLOT Hızlandırma Programının 7. Dönem Girişimleri Belli Oldu

Türk Telekom’un erken aşama girişimleri desteklemek amacıyla hayata geçirdiği PİLOT’un yedinci dönem girişimleri belli oldu. Programın yeni dönemine seçilen 9 ekipten her birine, 125’er bin TL nakit desteğinin yanı sıra Türk Telekom ile iş birliği yapma imkânı sunulacak. Detaylar haberimizde..

Türk Telekom’un erken aşama girişimleri desteklemek amacıyla hayata geçirdiği PİLOT’un yedinci dönem girişimleri belli oldu. Programın yeni dönemine seçilen 9 ekipten her birine, 125’er bin TL nakit desteğinin yanı sıra Türk Telekom ile iş birliği yapma imkânı sunulacak.

Türkiye’de özel sektör tarafından yürütülen ilk girişim hızlandırma programı olan PİLOT’un yeni dönemine seçilen ekipler, iş fikirlerini başarılı bir şekilde uygulayabilmek için 12 hafta boyunca sektör profesyonelleri ile başarılı girişimci ve yatırımcılardan oluşan Türk Telekom mentor ağından geri bildirim alacaklar. Bu doğrultuda fikirlerini daha da ileri taşıyacak olan girişimler; Türk Telekom’un güçlü teknoloji altyapısının yanı sıra ofis alanı, bulut hizmetleri ve mobil iletişim desteği gibi imkânlardan faydalanacaklar. Türk Telekom ayrıca, ekiplere program süresince ve sonrasında çeşitli mecralarda tanıtım desteği de sağlayacak.

Türk Telekom’un, teknolojiye yaptığı yatırımlarla ‘inovasyon ve girişimcilik’ konularına öncülük ettiğini ifade eden Türk Telekom Strateji, Planlama ve İş Geliştirme Genel Müdür Yardımcısı Fırat Yaman Er, “Türk Telekom olarak, ülkemizde bir girişim kültürü oluşturmayı ve yaygınlaştırmayı amaçlıyoruz. Ekonomik yönden daha da güçlü bir Türkiye için özellikle teknoloji girişimlerine destek vermek çok büyük önem taşıyor. Girişimlerle yaptığımız iş birlikleri sayesinde girişimcilik ekosistemini geliştirmeyi; yenilikçi iş fikirlerini, müşterilerimizin her geçen gün daha da farklılaşan ihtiyaçlarına cevap verebilecek katma değerli servislere dönüştürmeyi hedefliyoruz. Yeni dönemde PİLOT kapsamında girişimlere yaptığımız yatırım miktarını önemli ölçüde artırdık. Seçilen her ekibe 125 bin TL nakit desteğinin yanı sıra aynı zamanda güçlü bir mentor desteği de sağladık. PİLOT’un yeni dönemi ile birlikte girişimlere yapacağımız yatırımlar, yılsonuna kadar toplamda 4 milyon TL’nin üzerine çıkacak. Desteklediğimiz girişimlerin yurt dışında adını duyurması ve küresel çapta başarılara imza atmasını istiyoruz. PİLOT’tan bugüne kadar 56 girişimi başarıyla mezun ettik. Bu girişimler, 2018 yılında 280 kişiye istihdam sağladı ve 24 milyon TL’lik ciro elde etti. Mezun olan girişimlerden 17’si yatırım aldı. Türk Telekom olarak destek verdiğimiz girişimlerin böylesi başarılı sonuçlarını görmek bizi çok mutlu ediyor ve Türkiye’nin geleceği için umutlandırıyor. Türk Telekom olarak PİLOT sayesinde teknolojimizle, bilgi birikimimizle, bağlantılarımızla girişimcilere ve ekosisteme destek olmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

İşte PİLO'un Yedinci Dönem Girişimleri:

  1. Makine öğrenim stüdyosu B2Metric AI: B2Metric AI, her sektör ve organizasyon için sürekli iş öğrenme altyapısı ve yapay zekanın gücüne sahip yenilikçi Reçeteli Analitik Yazılımlar oluşturuyor. B2Metric makine öğrenim stüdyosu, müşteri verilerinizi yalnızca iş görüşlerine dönüştürmekle kalmaz aynı zamanda akıllı kararlar vermek, sonuçları tahmin etmek, eylemler önermek ve makine öğrenmesine dayalı görevleri otomatikleştirmek için bu bilgileri kullanabilir. AI, müşterilerinizi nasıl ve ne zaman ilgilendirdiği konusunda işinizi daha akıllı hale getirir.
  2. Blockchain tabanlı enerji ticareti platformu Blok-Z: Blok-Z, enerji piyasalarındaki tüm paydaşları bir araya getirerek uçtan uca enerji ticareti gerçekleştirebilmelerini sağlayan blockchain tabanlı web platformu. Blok-Z ile aynı şebekede bulunan üreticiler, tedarikçiler ve tüketiciler serbest bir piyasada, çok daha düşük miktarlarda kayıp / kaçak ve iletim / dağıtım bedelleri ödeyerek birbirleri ile hiç bir aracı olmadan enerji ticareti yapabilirler.
  3. Yapay zeka tabanlı sadakat yönetimi çözümü Efilli: Efilli, web sitesi ziyaretçilerinin davranışlarını profilleyerek firmaların yapay zeka tabanlı sadakat yönetimi yapmasını sağlayan bir çözüm. Efilli ile firmalar, web sitelerinin ve e-ticaret sitelerinin ziyaretçilerinin davranışlarını takip ederek, ölçerek ve değerlendirerek profilleyebilir; elde ettiği kullanıcı verilerinden kişiye özel anlık ve süreli teklifler sunabilir.
  4. Mobil oyun geliştiriciler için analitik çözüm GameSight: GameSight, mobil oyun kullanıcılarının davranışlarını veri odaklı modellerle analiz ederek geliştiricilerin efor sarf etmeden doğru aksiyonlara yönlendirilmesini sağlayan analitik bir araç. GameSight ile oyuncuların segmentine göre oyunda kalma süreleri ve gelecekteki davranışları makine öğrenme algoritmaları ile hesaplanır. Bu sayede kullanıcı özelinde reklam gösterimi ve oyun içi satış teklifleri / kampanyalar ilgili kullanıcılara sunulur.
  5. Tasarım üzerinden mobil yazılım oluşturma platformu Monday Hero: Monday Hero, sketch tasarımların otomatik olarak iOS ve Android native koda çevrilmesi sağlayan bir platform. Yazılımcılar, Monday Hero platformuna yüklenen tasarımlar üzerinde bir kaç tanım yaparak otomatik oluşturulan arayüz (UI) kodlarını projelerine aktarabilir, yazılım süreçlerini tamamlayabilirler.
  6. Kitlesel gönderi platformu Pabbler: Pabbler, e-ticaret sitelerinin yurt dışına göndermek ya da iade almak istedikleri ürünlerin teslimatını gezginlerin valizlerindeki boşlukları kiralayarak gerçekleştiren bir lojistik platformu. Pabbler ile e-ticaret siteleri kısa teslimat sürelerinde ürünlerini teslim edebilir, gezginler de beraberlerinde götürdükleri ürünler üzerinden para kazanabilirler.
  7. Yapay zeka destekli personel yönetim aracı Piple: Piple, perakende, hizmet, konaklama, restoran ve sağlık sektörü personellerinin verimliliğinin arttırılmasını ve personel yönetiminin yapay zeka ile optimize edilmesini sağlayan bulut tabanlı personel yönetim aracı. Piple ile firmalar vardiya yönetimi, izin yönetimi, görev yönetimi, performans yönetimi, prim ve hedef takibi, işe giriş ve çıkış takibi yapabilir.
  8. Bulut tabanlı yazılım robotları çözümü Robomotion: Robomotion, tekrarlanan süreçlerin yarı yada tam zamanlı olarak otomasyonunun yapılmasını sağlayan bulut tabanlı yazılım robotları çözümü. Yazılım robotları, bireysel ve kurumsal bilgisayar kullanıcılarının tekrar tekrar yaptığı, hataya açık işleri onların yerine yaparak kullanıcıların daha verimli çalışmalarını ve katma değeri yüksek işlere odaklanmalarını sağlar.
  9. Yeni nesil mağazacılığın mobil platformu Shopi: Shopi, perakende sektöründe faaliyet gösteren firmaların mağaza içi verimliliğini arttırmak için geliştirilmiş bulut tabanlı çözümdür. Satış Operasyonları, Çalışan Verimliliği, Mağaza Operasyonları olmak üzere üç ana kategoride verimliliği arttırıcı çözümler sunan Shopi ile perakendeciler müşterilerinin mağaza içi tüm süreçlerini dijitalleştirerek müşterilerine kişiselleştirilmiş hizmetler sunabilir; satış danışmanlarının performansını takip edebilir ve tüm perakende kanallarını kesintisiz bir şekilde merkezileştirerek siparişin verildiği mağaza ya da cihazdan bağımsız kanallar arası siparişlerini yönetebilir.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor