Warren Buffett’tan Başarı İsteyen Girişimcilere 5 Kritik Tavsiye

Tahmini olarak 618 milyar dolar değerindeki yatırım fonu Berkshire Hathaway’in yöneticisi ve Dünya’nın en zengin iş adamlarından Warren Buffet, başarılı olmak isteyen girişimcilere 5 tavsiyede bulundu..

Bugün Buffett’ın bu konuşmalarda ve katıldığı diğer etkinliklerde önemle üzerinde durduğu dikkat çeken 5 tavsiyesinden bahsedeceğiz.

1) Sürü Mentalitesinden Kaçının

Buffett 2004′te: “Diğerleri açgözlüyken siz kaygılı olun, diğerlerı kaygılı olduğu zaman siz açgözlü olun.” Buffett’ın uzun vadeli stratejisi hisse değeri düşükken değerinin daha da düşeceğini düşünerek satmak değil, bir gün yükseleceğini düşünerek yükseldiği zaman satmak. Bir başka kelimeyle: Ucuza al, pahalıya sat.

2) Uzun Vadeli Düşünün

Buffett: “Uzun bir süre hem iyi zamanlar hem de kötü zamanlar olacak. Ne zaman hangisinin olacağını düşünüp depresifleşmek size hiçbir şey kazandırmayacaktır.”

Yatırımlarınızda uzun vadeli düşünmelisiniz. Pazarda sürekli gelişmek doğru yolda olduğunuzu gösterir, hatta eksi rakamlarda olduğunuz zamanlarda bile.

3) Paraya Fazla Odaklanmayın

Buffet insanların sahip oldukları paraya fazla odaklanmamalarını istiyor. Zengin olmak güzeldir fakat oraya nasıl geldiğiniz daha önemlidir.

Buffett: “Eğer benim yaşıma geldiğinizde sizi ilerde de seveceğini düşündüğünüz insanlar sizi hala seviyorlarsa başarılı olmuşsunuz demektir.”

4) İlişkiler Kurun ve İnsanlara Nazik Davranın

Buffet, Iowa State Üniversitesi’ne gittiğinde orada işletme yüksek lisans öğrencilerine başarı hakkında bir konuşma yaptı. Öğrenciler konuşma sırasında tavsiyelerinin kişiselliği ve teknik konuşmalardan uzaklaşması karşısında şaşırdılar.

Bir öğrencinin USA Today’e bahsettiğine göre: “İnsanlara iş bilginizle davranma şekliniz ve kurduğunuz ilişkiler paha biçilmezdir.”

5) Toplum Önünde Konuşma Yeteneğinizi Geliştirin

Buffett gençlere en değerli varlıklarının ve öğretinin hisse yatırımı olmadığını ve hiçbir yatırımın topluluk önünde konuşma yeteneğini geliştirmekten daha değerli olmadığını söylüyor.  2008′de  Buffett, insanların karşısında konuşmayı düşünmenin bile kendisini fiziksel olarak hasta ettiğinden bahsediyor.

Buffett bu korkusunu yerel bir üniversitede gönüllü olarak yatırımcılığı öğreterek aştığından bahsediyor.

2011′deki hissedarlar toplantısında Buffett, ofisinde bulunan tek diplomanın zamanında kendisine 100 dolara mal olan toplum önünde konuşma dersi serfitikası olduğunu söylüyor. “O zaman verdiğim 100 dolardan kazandığım değerler paha biçilmez. Eğer insanlar ile konuşamıyorsanız, gerçek bir sorununuz var demektir.”

Fongogo Blog kaynaklı haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Bu içeriği 7.729 kişi okudu.
Kategori: Girişimci Rehberi

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor