CaseCampus Girişimcilik Programı, 6. Dönem Mezunlarını Verdi

Akbank iş ortaklığında Endeavor Derneği tarafından yürütülen genç girişimcilik programı CaseCampus altıncı dönem mezunlarını verdi. Bu dönem programa dahil olan 75 üniversiteli ve yeni mezun genç ile birlikte CaseCampus, toplamda 432 mezun vermiş oldu. Detaylar haberimizde..

Akbank iş ortaklığında Endeavor Derneği tarafından yürütülen genç girişimcilik programı CaseCampus altıncı dönem mezunlarını verdi. Bu dönem programa dahil olan 75 üniversiteli ve yeni mezun genç ile birlikte CaseCampus, toplamda 432 mezun vermiş oldu.

Gençleri girişimci olma yolunda destekleyerek ülke ekonomisi için ürettikleri değeri artırmalarını hedefleyen bir girişimcilik öğrenim programı olan CaseCampus, girişimcilikle ilgilenen potansiyeli yüksek gençleri destekliyor. Katılımcılar program boyunca, Türkiye’den son yıllarda çıkmış ve dünyaya açılmış başarılı girişimlerin vaka çalışmaları aracılığıyla şirketlerin büyüme aşamasında yaşadığı ikilemleri girişimcilik akademisyenleri önderliğinde inceleyip, bu ikilemlere alternatif çözümler arıyor. 

Bu sene 14 Temmuz’da 4 günlük bir Bootcamp programı formatında gerçekleşen program boyunca katılımcılar, girişimci düşünce yapısına yönelik atölyeler ve eğitimlerle girişim dünyasını yakından tanıma fırsatı buluyor. Program, girişimciliği bir kariyer seçeneği olarak düşünen öğrencileri ve genç mezunları yenilikçi bir öğrenim ve networking ortamında başarılı Endeavor girişimcileriyle buluşturuyor.
CaseCampus’e bu dönem katılan gençlerle birlikte toplamda 450’ye yakın genç CaseCampus’ten mezun oldu. Mezunların 60’ı program süresince ya da sonrasında kendi girişimini başlatarak CaseCampus ile girişimcilik yolunda ilk adımlarını attılar. Bu girişimciler ayrıca yine Endeavor ve Akbank tarafından yürütülen farklı programlarla  da desteklenmeye devam ediliyor.

CaseCampus Bootcamp, Türkiye’nin Farklı İllerinden Birçok Parlak Genci Ağırladı  

Türkiye’nin tüm şehirlerinden üniversite lisans öğrencileri ve son beş yılda mezun olmuş kişilere ücretsiz olarak sunulan programa başvurular casecampus.org sitesi üzerinden alındı. Gelen 600 başvuru titizlikle değerlendirildi ve 75 finalist, CaseCampus Fellow’u olarak programa katılmaya hak kazandı. Katılımcıların üçte ikisi İstanbul’dan, üçte biri ise aralarında Ankara, İzmir, Antalya, Trabzon, Konya ve Aksaray gibi illerin bulunduğu Türkiye’nin farklı bölgelerinden programa dahil oldu.

CaseCampus 2019 programına mühendislik ve iktisadi ve idari bilimler öğrencilerinin ilgisi büyüktü. Katılımcıların %37’sini mühendislik bölümleri, %47’sini iktisadi ve idari bilimler bölümleri, kalan %16’sını ise başka bölümlerden gelen öğrenciler oluşturdu. Program dahilinde katılımcılar, Türkiye’nin önde gelen üniversitelerinin girişimcilik akademisyenleri ile atölyelerde yer alma, başarılı girişimci ve yatırımcıların yer aldığı panelleri dinleme, rol modeli Türk girişimcilerin vaka çalışmaları ile farklı ikilemleri bir girişimci gözüyle değerlendirme fırsatı yakaladılar. 

Program, fikirden iş modeline geçiş aşamalarına odaklanan egzersizlerle başladı. 4 günlük süreç boyunca Başak Taşpınar Özdeğim (Armut), Efecan Erdur (Kolay IK), Civan Batuhan Orhan (Kolektif House), Melis Güçtaş (Modacruz) ve Tarkan Anlar (Scotty) gibi Türkiye’nin önde gelen girişimcileri ile söyleşiler düzenlendi. iyzico COO’su Orkun Saitoğlu ve Keiretsu Forum’dan Emir Uzunoğlu’nun da katılımcılar arasında yer aldığı programda ayrıca eski dönemlerden mezun olup kendi işlerini kuran Burak Sönmez (Glocalzone), Erdem Lafcı (The Apps) ve Serkan Türkoğlu (Tarifebilir) da bir panel ile programa katıldı. 4 gün sonunda programı başarıyla tamamlayan Fellow’lar katılım belgelerini almaya hak kazandı. 

Programın temel misyonu olan girişimci düşünme yapısını güçlendirmek adına ayrıca Kolektif House’a bir gezi düzenlendi. Program boyunca katılımcılar, networking etkinlikleriyle kendi aralarında da bolca görüşerek potansiyel iş birliklerinin temellerini attılar. 

Mezun olmaya hak kazanan Fellow’lar, Akbank ve Endeavor Derneği’nin inisiyatifiyle, program sonrasında girişim ekosistemindeki Start-up’lar, yatırımcı kurumlar, Akbank ve diğer temsilcilerde staj ve iş fırsatlarına yönelik olarak değerlendirmeye alınıyorlar. Bunun yanı sıra kendi girişimini kurmuş olan mezunlar, 2019 Sonbahar döneminde uygulanacak yoğun mentorluk ve eğitim programı StartupCampus için de değerlendirmeye alınacaklar.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor