Türk Enerji Piyasası Yabancı Yatırımcılara Anlatılacak

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, Türk enerji piyasasını yabancı yatırımcılara anlatmak için Enerji Uzmanları Derneği iş birliğinde "Invest in Turkish Energy" projesinin hayata geçirildiğini açıkladı. Detaylar haberimizde..

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, Türk enerji piyasasını yabancı yatırımcılara anlatmak için Enerji Uzmanları Derneği iş birliğinde "Invest in Turkish Energy" projesinin hayata geçirildiğini açıkladı.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'ndan (EPDK) yapılan yazılı açıklamaya göre Türk enerji piyasasını yabancı yatırımcılara anlatılması amacıyla Enerji Uzmanları Derneği iş birliğinde "Invest in Turkish Energy" isimli bir proje hayata geçirildi. Daha öncede enerji tüketicilerinin bilinçlendirilmesi ve merak edilen konularda hızlı ve net çözümler sunulabilmesi amacıyla "Tüketicinin Enerji Rehberi" videoları hazırlanmıştı.

Projesinin Hedefi: Dünyanın Dört Bir Yanındaki Yabancı Yatırımcılara Ulaşmak

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından yapılan açıklamada, Türkiye'nin enerji piyasalarının yabancı yatırımcılar için büyük fırsatlar sunduğu belirtilerek, şu ifadeler kullanıldı: "OECD’nin en büyük onuncu enerji piyasası Türkiye, Avrupa’nın altıncı büyük petrol piyasası, dördüncü büyük elektrik piyasası ve üçüncü büyük gaz piyasasına sahip. Ayrıca Türkiye, bugün otogaz kullanımı açısından dünyada Güney Kore’den sonra ikinci sırada. Otogazlı araç ve istasyon sayısı bakımından ise lider konumdayız. 'Invest in Turkish Energy' projesinin hedefi de dünyanın dört bir yanındaki yabancı yatırımcılara ulaşmak, Türkiye’nin enerji piyasalarına ilişkin temel bilgileri, yatırım fırsatlarını ve yatırım yapmanın yollarını paylaşmak olarak belirlendi. Konu seçimleri de bu amaç doğrultusunda yapıldı. Türkiye enerji sektörüne yatırım yapmak isteyen yabancı iş adamı ve yatırımcılar için rehber niteliği taşıyan videolara EPDK sektör dairelerinin yanı sıra hukuk dairesi ve strateji geliştirme dairesi de katkı verdi."

Videolarda Türkiye enerji piyasalarının sahip olduğu potansiyel, yatırım yapmanın avantajları ve hangi alanlarda nasıl yatırım yapılabileceği anlatılıyor. "Invest in Turkish Energy" videolarının EPDK’nin İngilizce resmi internet sayfasında yayımlandığı ve Türkiye’nin dış temsilciliklerine de ulaştırılacağı ifade edildi. Invest in Turkish Energy videolarında sunum yapan isimler ve işlenen bazı konu başlıkları şöyle:

  1. Mehmet Kürkçü: Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu ve Türkiye Enerji Sektörü Hakkında Bilinmesi Gerekenler (EPDK Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı)
  2. Mehmet Yalılı: Türkiye Elektrik Piyasalarının Gelişimi ve Yatırım İmkanları (EPDK Elektrik Piyasası Dairesi Başkanlığı)
  3. Onur Alican Kurtar: Türkiye Elektrik Sektöründe Serbest Tüketici Olmak, Hibrit-Birleşik Elektrik Üretim Tesisleri (EPDK Elektrik Piyasası Dairesi Başkanlığı
  4. Yağmur Torul Yürek: YEKA Modeline Dair Bilinmesi Gerekenler (EPDK Elektrik Piyasası Dairesi Başkanlığı)
  5. Gökay Kütükçü: Türkiye Yenilenebilir Enerji Sektörüne Dair Bilinmesi Gerekenler ve Yatırım Fırsatları (EPDK Elektrik Piyasası Dairesi Başkanlığı)
  6. Mustafa Yavuzdemir: Akıllı Şebekeler ve Türkiye’nin Akıllı Şebeke Vizyonu (EPDK Elektrik Piyasası Dairesi Başkanlığı)
  7. Mehtap Alper Sağlam: Türkiye Elektrik Sektöründe Uluslararası Ticaret Faaliyetleri (EPDK Elektrik Piyasası Dairesi Başkanlığı)
  8. Alaaddin Emre Evgallıoğlu: Organize Toptan Satış Piyasası, Kapasite Mekanizması ve Türkiye’de Geleceğin Piyasaları (EPDK Elektrik Piyasası Dairesi Başkanlığı)
  9. Bekir Oray Güngör: Türkiye Petrol Piyasaları ve Yatırımcı İçin Fırsatlar (EPDK Petrol Piyasası Dairesi Başkanlığı)
  10. Lütfiye Akkaya: Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun Faaliyetleri ve Türkiye Enerji Sektörüne Yönelik Mevzuat Yapısı (EPDK Hukuk Dairesi Başkanlığı)
  11. Onur Kığılcım: Türkiye Doğal Gaz Sektörüne Dair Bilinmesi Gerekenler ve Dağıtım Sektöründe Yatırım Olanakları (EPDK Doğal Gaz Piyasası Dairesi Başkanlığı)
  12. Sultan Balioğlu: Türkiye Doğal Gaz Sektöründe Lisanslama Süreçleri… Yatırımcının Hakları ve Sorumlulukları (EPDK Doğal Gaz Piyasası Dairesi Başkanlığı)
  13. Bağdagül Kaya Caner: Türkiye Organize Toptan Doğal Gaz Satış Piyasası Hakkında Bilinmesi Gerekenler (EPDK Doğal Gaz Piyasası Dairesi Başkanlığı)
  14. Mete Murat Akalın: Türkiye LPG Piyasası Hakkında Bilinmesi Gerekenler ve Yabancı Yatırımcı İçin Fırsatlar (EPDK Sıvılaştırılmış Petrol Gazları-LPG Piyasası Dairesi Başkanlığı)
  15. Gülşah Kınacı: Doğal Gaz Piyasasına Yönelik Tarife Metodolojisi (EPDK Tarifeler Dairesi Başkanlığı)
  16. Abdul Cebbar Karaoğlu: Elektrik Piyasasına Yönelik Tarife Metodolojisi (EPDK Tarifeler Dairesi Başkanlığı)

İngilizce hazırlanan 25 videonun uzunlukları 3 ile 8 dakika arasında değişiyor. "Invest in Turkish Energy" projesi hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.epdk.org.tr web adresini ziyaret edebilir, ilgili videolara ise buradan ulaşabilirsiniz.

Haberimizi enerji sektöründe faaliyet gösteren okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar İdris Cin Hakkında

Matematik Mühendisi olup, 2005 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Mühendisi olarak çalışmakta olan İdris Cin, 2006'dan beri girişim analizleri yazdığı kişisel blogunu Eylül 2010'da Girişim Haber olarak profesyonelleştirdi. Girişim Haber Yayın Yönetmenliğinin yanısıra özel sektörde Yazılım Proje Yöneticisi ünvanıyla profesyonel hayatına devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor