Yerli Muhafazakar Turist Rotayı Yurtdışı Seyahatlerine Çevirdi

Günümüzde yerli turistin ilk tercihi yurtdışı seyahatleri olmaya başladı. Farklı kültürleri, dilleri ve insanları tanımak isteyen yerli turist, soluğu yurtdışı turlarında alıyor. Detaylar haberimizde..

Günümüzde yerli turistin ilk tercihi yurtdışı seyahatleri olmaya başladı. Farklı kültürleri, dilleri ve insanları tanımak isteyen yerli turist, soluğu yurtdışı turlarında alıyor. Bu trende cevap vermek adına son dönemde muhafazakar aileler için de bir alternatif ortaya koyuldu. Müslüman turistleri çekmek amacıyla İspanya, İngiltere, Fransa başta olmak üzere pek çok ülke “Helal Turizm” için yatırımlarını artırıyor. 

Araştırmalara göre dünyadaki Müslüman nüfusu, 155 milyar dolarlık seyahat pazarı oluşturuyor. Aynı oranla bu talebi gören ve yatırım yapan çok fazla  ülke var. Muhafazakar tatil talebinin, diğer tatil tiplerine göre daha hızlı artış göstermesi hem tatilcilerin hem de bu alana yatırım yapan iş insanları için yeni bir kapı açılmış durumda. 

Normal Turlardan Farkı Ne?

Normal turlardan farkı, muhafazakar yurtdışı turlarında misafirlerin ibadet saatleri ve yemeklerdeki helal tercihleri gibi en önemli bu iki noktaya özel hassasiyet gösterilmesidir. Öğle namazları için verilen ekstra molalar, yemeklerin helal restoranlarda alınması, bu turlara katılan misafirler için büyük önem taşımaktadır. Bununla birlikte normal turlarda panoramik şehir turları dışındaki tüm turlar ekstra bedelle satın alınabiliyorken, muhafazakar yurtdışı turlarında misafirler, ekstra bir bedel ödemezler, tüm turlar fiyatlara dahil edilmektedir.

En çok Kudüs, Balkanlar, Mısır ve Fas tercih ediliyor

Muhafazakar yurtdışı turlarında popüler olarak Kudüs, Balkanlar, Mısır, İran, Fas, Endülüs turları tercih edilmekle birlikte; alternatif destinasyonları tercih eden misafirlerimiz Hindistan, Orta Avrupa ülkeleri, İtalya, Benelux ülkeleri ve Fransa’ya da oldukça ilgi göstermektedir.

Hemen herkesin yurtdışı seyahat denilince yüksek kur dolayısı ile gözü korkuyor ancak muhafazakar yurtdışı turlarında sanıldığının aksine çok yüksek rakamlarla karşılaşılmıyor. Standart 3 gecelik programlar 440 Euro’dan başlıyor..

Türkiye’den seyahat acentesi ile yurtdışında muhafazakar turları tercih eden yerli turist sayısının yaklaşık 50 bini aştığını söyleyen Elçi Tur Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Başarır, "Önümüzdeki yıllarda bu sayının çok daha fazla artacağına inanıyoruz. Muhafazakar turların dünya genelinde 1,2 milyon kişiden fazla seyahat sever tarafından tercih edildiği ve ülkemiz içinde yeni sayılabilecek bu pazarın gelişmesi son derece sevindirici" dedi.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor