2. Kadın Girişimciliğini Destekleme Zirvesi Ekim'de İstanbul’da

Bu yıl ikincisi düzenlenecek olan ‘Kadın Girişimciliğini Destekleme Zirvesi ve Ödülleri’ Jüri Toplantısı, Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı İsmail Gülle’nin katılımıyla yapıldı.Detaylar haberimizde..

Bu yıl ikincisi düzenlenecek olan ‘Kadın Girişimciliğini Destekleme Zirvesi ve Ödülleri’ Jüri Toplantısı, Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı İsmail Gülle’nin katılımıyla yapıldı.

Daha çok kadının iş hayatında olması için farkındalığı artırmayı hedefleyen ‘Kadın Girişimciliğini Destekleme Zirvesi ve Ödülleri’nin ikincisi Ekim ayında İstanbul’da yapılacak. Hazırlıkları devam eden Zirve ve Ödüller için Jüri Toplantısı, TİM Kadın Konseyi Üyesi ve Kadın Girişimciliğini Destekleme Zirvesi Ödülleri Jüri Başkanı Sultan Tepe’nin başkanlığında gerçekleştirildi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle, Ekonomi Gazetecileri Derneği (EGD) ve YAPDER Başkanı Celal Toprak ile her biri sivil toplum kuruluşu önderi olan jüri üyelerinin katılımıyla gerçekleşen toplantıda ödüllere ilişkin öneriler alındı ve yol haritası belirlendi. Yenibosna’da bulunan TİM binasında gerçekleşen toplantıda ayrıca Zirve kapsamında düzenlenecek panele ilişkin görüşler de paylaşıldı.

"Kadınlar İçin Popülizm Adına Değil Reel İş Yapmak Önemli"

Toplantıya katılan TİM Başkanı İsmail Gülle, etkinliğin Jüri Başkanlığı yapan TİM Kadın Konseyi Üyesi Sultan Tepe’nin çalışmalarını çok önemsediklerini belirterek, “Sultan Hanım bizim için çok önemli. Onun yaptığı çalışlalar kadın girişimciliğinin önünü açıyor. Hayatın her alanında kadın dokunuşuna ihtiyaç var. Bu mecrada bunu en iyi temsil edecek yerlerden biri. İçerisinde kadınların olduğu çalışmalar da bizi son derece memnun ediyor. Bu zirve bizim için de son derece değerli. Kadınlar için popülizm adına değil reel iş yapmak önemli. Bize düşen görev ne olursa olsun, birlikte yapacağız, destek olacağız. TİM yönetiminde 54 kadın delegemiz var. 85 bin ihracatçının içinde 5 binin üzerinde kadın ihracatçımız, üreticimiz bulunuyor. Bunun artması en önemli hedeflerimizden biri. Biz bu konuda her türlü desteği vermeye hazırız. Özellikle kadınlara verilen Eximbank desteklerinden yararlansınlar.” dedi.

"Üreten Ekonominin İçinde Olan Kadınları Ödüllendireceğiz"

TİM Kadın Konseyi Üyesi ve Kadın Girişimciliğini Destekleme Zirvesi Ödülleri Jüri Başkanı Sultan Tepe ise “Yine üreten ekonominin içinde olan kadınları bir kez daha toplumdaki algımızı değiştirmek adına ödüllendireceğiz. Öncesinde bir panelimiz bulunuyor. Zirveyi Ekim ayı içerisinde yapmak istiyoruz. Ayrıca geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da farklı kategorilerde başarılı kadınlarımızı ödüllendireceğiz. Geçen yıl çok keyif aldık. İlk Zirvemiz çok büyük bir enerji ile bitmişti. Oradan almış olduğumuz cesaret bize bu işe sürdürülebilirlik anlamında çok büyük ışık tuttu ve ikincisini yapıyoruz” dedi.

Kadın Girişimciliğine Destek Zirvesi ve Ödülleri ilk kez geçtiğimiz yıl ‘Ekonomide Kadın Eli’ ana teması ile Sarıyer Belediyesi, MEF Üniversitesi, Daikin ve Hepsiburada.com’un katkıları ile düzenlendi. MEF Üniversitesi Maslak Kampüsü’nde yapılan Zirve iş, siyaset, sivil toplum ve medya dünyasını buluşturdu. Etkinlikte girişimciliğin tanımının bir işi daha iyi yapan değil de farklı yapan, risk alan insanlar olduğu ve işi geliştirebilmek gereken sabır, cesaret ve esneklik kabiliyetlerinin kadının doğasına ne kadar uygun olduğunun altı çizildi. Ayrıca düzenlenen törenle 16 kategoride topluma ilham veren kadınlara başarı ödülleri verildi.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor