6 Gün Sürecek TEKNOFEST 2019 Heyecanı Başladı, Kaçırmayın!

İlk kez geçtiğimiz yıl düzenlenen ve 550 binden fazla ziyaretçisiyle dünyanın en büyük ikinci havacılık etkinliği olan, ayakları yere basmayan tek festival TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali bugün başladı. Detaylar haberimizde..

İlk kez geçtiğimiz yıl düzenlenen ve 550 binden fazla ziyaretçisiyle dünyanın en büyük ikinci havacılık etkinliği olan, ayakları yere basmayan tek festival TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali bugün itibariyle başladı.

“Milli Teknoloji Hamlesi” sloganı ile yola çıkan ve Türkiye’nin teknoloji üreten bir topluma dönüşmesini hedefleyen TEKNOFEST, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yürütücülüğünde Türkiye’nin önde gelen teknoloji şirketleri, kamu kuruluşları ve üniversitelerin destekleriyle 17-22 Eylül 2019 tarihlerinde Atatürk Havalimanında gerçekleştirilecek. Bu yıl yine ilklere sahne olacak TEKNOFEST’e 1 milyonun üzerinde ziyaretçi bekleniyor.

Festival kapsamında 19 farklı kategoride düzenlenen Türkiye tarihinin en büyük ödüllü teknoloji yarışmaları, Dünya Drone Kupası, Take Off Uluslararası Girişim Zirvesi, Hackİstanbul 2019, Solo Türk ve Türk Yıldızları nefes kesen gösterileri, dikey rüzgar tüneli, planetaryum, havacılık gösterileri, atölye çalışmaları, jandarma emniyet özel gösterileri, Atak Helikopteri Harmandalı, sergiler, konserler ve çok özel sürpriz etkinler gerçekleştirilecek.

19 Farklı Kategoride Teknoloji Yarışmaları Düzenlenecek

Toplumun tamamında teknoloji ve bilim konusunda farkındalık oluşturmayı, Türkiye’nin bilim ve mühendislik alanlarında yetişmiş insan kaynağını artırmayı hedefleyen TEKNOFEST, gençlerin geleceğin teknolojileri üzerinde çalışmalarını desteklemek için 19 farklı kategoride teknoloji yarışmaları düzenliyor. Bu yıl geçen yıldan farklı olarak TEKNOFEST’te "Uçan Araba Tasarım Yarışması", "Mini Jet Radyal Kompresör Tasarım Yarışması", "Turbo Fan Motor Tasarım Yarışması", "Robotik Yarışmalar", "İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı TÜBİTAK Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları" da gerçekleştirilecek.

TEKNOFEST 2019 Yarışmaları Ne Zaman Nerede Düzenlenecek?

Hangi Yarışma? Hangi Tarihte? Nerede?
Roket Yarışması 4-10 Eylül 2019 Tuz Gölü
Savaşan İHA Yarışması 10-14 Eylül 2019 Yenikapı
Efficiency Challenge Robo Taksi Yarışması 14-19 Eylül 2019 Kocaeli Yarış Pisti
Model Uydu Yarışması 17-22 Eylül 2019 İstanbul Atatürk Havalimanı
Uçan Araba Tasarım Yarışması  17-22 Eylül 2019 İstanbul Atatürk Havalimanı
Akıllı Mekanlar Hackathon Yarışması  17-22 Eylül 2019 İstanbul Atatürk Havalimanı
İnsansız Sualtı Sistemleri Yarışması  17-22 Eylül 2019 İstanbul Atatürk Havalimanı
Robotik Fetih 1453 Yarışması  17-22 Eylül 2019 İstanbul Atatürk Havalimanı
Yapay Zeka Yarışması  17-22 Eylül 2019 İstanbul Atatürk Havalimanı
Mini Jet Radyal Kompresör Tasarım Yarışması  17-22 Eylül 2019 İstanbul Atatürk Havalimanı
Sürü İHA Yarışması  17-22 Eylül 2019 İstanbul Atatürk Havalimanı
İnsansız Hava Aracı Yarışması  17-22 Eylül 2019 İstanbul Atatürk Havalimanı
İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışması  17-22 Eylül 2019 İstanbul Atatürk Havalimanı
Robotik Yarışmaları  17-22 Eylül 2019 İstanbul Atatürk Havalimanı
Turbo Fan Motor Tasarım Yarışması  17-22 Eylül 2019 İstanbul Atatürk Havalimanı
Hackİstanbul 2019 CTF  17-22 Eylül 2019 İstanbul Atatürk Havalimanı
Travel Hackathon  17-22 Eylül 2019 İstanbul Atatürk Havalimanı
World Drone Cup  17-22 Eylül 2019 İstanbul Atatürk Havalimanı

Yarışmalara geleceğin teknoloji ürünlerini geliştirmek için ortaokul, lise, üniversite takımları ve profesyonellerden oluşan 50000 gençten 10000 yarışmacı katılıyor. Dereceye girenleri toplamda 2 milyon TL’nin üzerinde bir ödül bekliyor.

Solo Türk ve Türk Yıldızları Nefes Kesen Gösterilere İmza Atacak

Milli gururumuz Solo Türk ve Türk Yıldızları ile birlikte, Türk ve yabancı gösteri grupları festival süresince havacılık gösterileri sunacaklar. Ayrıca farklı büyüklüklere ve görevlere sahip çok sayıda özel uçak festival alanında sergileniyor olacak. Ziyaretçiler festival alanında rüzgâr tüneli ve planetaryumu ayrıca teknoloji şirketleri standlarında özel teknolojik ürün ve hizmetleri de deneyimliyor olacaklar. Festival süresince teknoloji atölyeleri ve eğitici atölye çalışmaları DENEYAP Atölyeleri gönüllülerinden oluşan bir ekip tarafından özellikle çocuk ziyaretçiler için gerçekleştirilecek.

Take-Off Uluslararası Girişim Zirvesi 16-19 Eylül’de

Türkiye’nin teknoloji girişimleri için bölgesel bir merkez olma hedefine yönelik önemli bir zirve olan Take-Off Uluslararası Girişim Zirvesi, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi tarafından 16-19 Eylül tarihleri arasında Atatürk Havalimanı’nda gerçekleştirilmeye devam edecek. Zirve, Türk girişimciler ve yatırımcılarla birlikte uluslararası teknoloji girişimlerini ve yatırımcılarını bir araya getiriyor.

Özellikle İstanbul’un Doğu Avrupa, Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Orta Asya bölgelerinde bulunan teknoloji girişimleri için bir cazibe merkezi olarak gelişmesinin hedeflendiği zirvede yedi kategorideki teknoloji sunumları değerlendirilip, ödüllendiriliyor. Yurtdışından ve yurtiçinden çok sayıda başvurunun olduğu girişim zirvesinde bu yıl Çevre ve Enerji Teknolojileri, Sağlık ve Spor Teknolojileri, Gıda ve Tarım Teknolojileri, Eğitim Teknolojileri, Uzay Teknolojileri, Finans Teknolojileri, Lojistik ve Akıllı Şehir Teknolojileri alanlarındaki başvurular değerlendiriliyor.

TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.teknofest.org web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor