İş Fikri Olan Kadınlar Bu Etkinlik Tam Size Göre

Yoğun bir girişimcilik kampı ve yarışması olan Startup Weekend bu defa kadın girişimcilerin iş fikirlerini masaya yatırıyor. Dünyanın her yerinden binlerce kadın girişimcinin katılacağı etkinlik Adana ve İzmir'de organize ediliyor. Detaylar haberimizde..

Yoğun bir girişimcilik kampı ve yarışması olan Startup Weekend bu defa kadın girişimcilerin iş fikirlerini masaya yatırıyor. Dünyanın her yerinden binlerce kadın girişimcinin katılacağı etkinlik Adana ve İzmir'de organize ediliyor. Teknoloji, ekip çalışması ve mentorlükle işinin ilk adımlarını atmak isteyen kadın girişimcileri eşsiz fırsatlar bekliyor.

20-22 Eylül tarihlerinde Adana Girişimcilik Merkezi, 27- 29 Eylül tarihlerinde ise İzmir - Urla Coworking özellikle tekno girişimcileri ilgilendiren Startup Weekend - Women etkinliklerine ev sahipliği yapacak. 

Hayallerinin peşinden koşan kadın girişimcilerin başarılı startup’lar ortaya çıkartmaları için düzenlenen Startup Weekend Women’da, ekipler 3 gün sürecek bir tekno girişim eğitiminin ardından jüriye yapacakları sunumlarla yarışacaklar. Yarışmak ve dereceye girebilmek için kampın tamamına katılmak ve en az 3 kişilik bir ekip içinde, başlangıç seviyesindeki bir girişim üzerinde çalışmak gerekiyor. 

Katılacak girişimcilerin iş fikrinin yeni (başlangıç seviyesi - henüz prototip veya satış aşamasına gelmemiş) olması gerekiyor. Katılımcıların üç gün boyunca sürekli ekip çalışmasında olması ve workshoplara katılımı bekleniyor. Ekipler kadın erkek karma olabiliyor, ancak iş fikri sahibi, yani kurucunun kadın olması gerekiyor.

Kurucusu kadın olan her ekibin kadın erkek karışık da katılabileceği Startup Weekend - Women'da kazanan ekip, 2020'de Singapur'daki finallere katılma şansı yakalayacak. (Finallere tüm ülkelerin birinci ekibinin kurucusu katılabilecek.)

Program Akışı
Cuma Cumartesi Pazar
18:00 Kapı açılış 09:00 Kahvaltı 09:00 Kahvaltı
18:30 Açılış konuşması, fikir maratonu, ekiplerin eşleştirilmesi 09:30 Ekiplerle çalışma 09:30 Ekiplerle çalışma
12:30 Öğle yemeği 12:30 Öğle yemeği
20:20 Eğitim --> Yalın Girişim ve İş Modeli Kanvası 14:30 - 17:30 Mentorlerle çalışma 17:00 Jüri karşısında 3 dakikalık sunum
20:30 Eğitim --> Pitch Like a Winner 19:00 Ödül töreni ve kutlama

Kadın girişimcilere özel Startup Weekend etkinliklerinin, Eylül 2019 boyunca, dünyanın bütün kıtalarındaki 50 şehirde gerçekleşmesi hedefleniyor. 

20-22 Eylül tarihlerinde Adana Girişimcilik Merkezi'nde, 27- 29 Eylül tarihlerinde ise İzmir - Urla Coworking'te gerçekleştirilecek Startup Weekend Women hakkında daha detaylı bilgiye linkler aracılığı ile ulaşabilir, yine aynı linkler üzerinden kayıt olabilirsiniz.

Haberimizi kadın okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor