Sosyal Girişimciler Bu Kez Şanlıurfa Göbeklitepe’de Buluşacak

Toplumsal fayda yaratmak için çalışan sosyal girişimcilerin yol haritalarını çizmelerine yardımcı olan global platform Red Bull Amaphiko’nun yoğunlaştırılmış eğitim programı Red Bull Amaphiko Connect, bu yıl 24-25 Eylül 2019 tarihlerinde Göbeklitepe’de (Şanlıurfa) gerçekleşecek. Detaylar haberimizde

Toplumsal fayda yaratmak için çalışan sosyal girişimcilerin yol haritalarını çizmelerine yardımcı olan global platform Red Bull Amaphiko’nun yoğunlaştırılmış eğitim programı Red Bull Amaphiko Connect, bu yıl 24-25 Eylül 2019 tarihlerinde Göbeklitepe’de gerçekleşecek.

Toplumsal sorunlara çözüm üretmek isteyen sosyal girişimcileri bir araya getirerek, projelerine destek olmayı ve onları her anlamda geliştirmeyi amaçlayan bir platform olan Red Bull Amaphiko’nun eğitim programı Red Bull Amaphiko Connect, 24 - 25 Eylül tarihlerinde Göbeklitepe, Şanlıurfa’da sosyal girişimcileri bir araya getirmeye hazırlanıyor.

Şanlıurfa Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü işbirliği ve Ntv.com.tr'nin desteğiyle gerçekleşecek buluşmaya toplumsal fayda yaratmak için harekete geçmiş sosyal girişimlerin başvuruları arasından seçilen 12 sosyal girişimci davet edildi. İki günlük yoğun ve ilham verici eğitim programında projelerini hayata geçirmiş ya da fikir aşamasını henüz geçmiş erken aşama sosyal girişimcilere özel kapsamlı eğitim programları, paneller ve atölyeler sunacak.

İki günlük sıra dışı deneyim Göbeklitepe Amfi Tiyatro alanında bir bir tanışma çemberi atölyesi ile başlayacak. Ardından akademisyen ve sosyal girişimci Itır Erhart’ın “Ben Neyim?” başlığındaki konuşmasıyla sosyal fayda yaratma misyonunun benden topluma yolculuğunu incelenecek. 12 bin yıl öncesine tanık olmak için katılımcıları önce Göbeklitepe Deneyim Müzesi’nde kısa bir film gösterimi daha sonra ise Göbeklitepe Kazı Alanı keşfi bekliyor. Göbeklitepe Kazı alanı keşfinde katılımcılara Alman Arkeoloji Enstitüsü'nden Göbeklitepe Araştırma ve Kazı Koordinatörü Dr. Lee Clare liderlik edecek. Kazı Alanı keşfi sırasında Göbeklitepe'nin yerlisi ve kazı çalışmaları öncesi arazide çiftçi bir ailenin çocuğu olarak büyüyen Mahmut Yıldız da olacak. Kazı alanı gezisi sonrası Araştırmacı Yönetmen Ahmet Turgut Yazman ile birlikte "Sembollerin İzinde Göbeklitepe" başlığında Göbeklitepe sıra dışı bakış açılarıyla yeniden incelenecek. Program SheSaid.So İstanbul Kurucu Ortağı Gülşah Görücü moderatörlüğünde; Kalben ve Güneş Özgeç'ten "Bağımsız Kadın" başlığında ilham verici bir sohbetle devam edecek ve bu akış gün batımına doğru yerini bir akustik müzik çemberine bırakacak.

Programın ikinci günü 12 sosyal girişimcinin proje gelişimlerine odaklanan atölye çalışmalarıyla başlayacak. Özyeğin Üniversitesi Öğretim Görevlisi ve Hackquarters Mentoru Meriç Bıçakçıoğlu, “İş Modelin Çalışıyor Mu?” adındaki yoğun atölye çalışmasında sosyal girişimlerin iş modellerini oldukları noktada yeniden değerlendirmeleri ve çalışmayan parçaları nasıl dönüştürebilecekleri konusunda yol haritalarını paylaşacak. Sosyal etki ölçümü, müşteri/yararlanıcı modeli, kullanıcı yolculuğu ve sosyal girişimler için yeniden yapılanma atölyede değinilecek konulardan bazıları. Ardından Doğuş Grubu Dijital Medya Grup Direktörü Can Birsay ve NTV Dijital İçerik Direktörü Levent Ertem ile medyanın dünden bugüne değişimi incelenecek. Gün Red Bull Amaphiko Connect katılımcılarına açıklanacak özel bir atölye çalışmasıyla tamamlanacak.

Red Bull Amaphiko Connect ile sosyal girişimler hem projelerini geliştirmek için bir arada olacak hem de tarihin en önemli dönüm noktalarından birine şahitlik eden Göbeklitepe’de çok özel seanslara da yer verecek olan özenle hazırlanmış bir eğitimin tadını çıkaracak.

Red Bull Amaphiko Connect hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.redbull.com.tr/amaphiko web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor