Kuveyt Türk’ün yenilikçi fikirleri destekleyip ülke ekonomisine kazandırmak amacıyla hayata geçirdiği Lonca Girişimcilik Merkezi’nde dördüncü dönem eğitimleri tamamlandı. Dördüncü dönemin sonunda Lonca Girişimcilik Merkezi’nden toplamda 40 girişimci mezun olmuş oldu. Detaylar haberimizde..
Kuveyt Türk’ün yenilikçi fikirleri destekleyip ülke ekonomisine kazandırmak amacıyla hayata geçirdiği Lonca Girişimcilik Merkezi’nde dördüncü dönem eğitimleri tamamlandı. Dördüncü dönemin sonunda Lonca Girişimcilik Merkezi’nden toplamda 40 girişimci mezun olmuş oldu.
Yenilikçi iş fikirlerinin geliştirilip ülke ekonomisine kazandırılması amacıyla Kuveyt Türk tarafından 2017’de kurulan Lonca Girişimcilik Merkezi, dördüncü dönem mezunlarını verdi. Her bir ekibe 40.000 TL'ye kadar nakit hibe desteğinin verildiği, 6 ay boyunca eğitim ve mentorluğun yanı sıra kuluçka hizmeti, Ar-Ge desteği gibi ayrıcalıklardan yararlanma imkânı sunulan 11 girişimci ekip mezun oldu. Ekipler, yapı yönetiminden geri dönüşüme, mobil uygulamalardan analiz ve araştırma platformlarına uzanan teknoloji odaklı projelerini geliştirme fırsatı buldu.
Workinton Levent 199’da düzenlenen Lonca Demoday etkinliğine, Kuveyt Türk Bankacılık Servis Grubundan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İrfan Yılmaz, Kuveyt Türk Operasyon Grup Müdürü ve Lonca Yönetim Komitesi Üyesi Dr. Selman Ortaköy, Workinton CEO’su Cihan Seyithanoğlu, mezun girişimciler, Kuveyt Türk’ün iş ortakları ve davetliler katıldı.
“Lonca Geleceğimiz Adına Yapılan Çok Önemli Bir Yatırım”
Lonca Girişimcilik Merkezi’nden 4 dönemde 40 girişimciyi mezun etmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Dr. Selman Ortaköy, “Bankamızın sürekli eğitim ve gelişim ilkesi doğrultusunda hayata geçirdiğimiz Lonca Girişimcilik Merkezi, yalnızca iki yıl içerisinde ülkemizin en etkin kuluçka merkezi ve girişim hızlandırma programları arasına girdi. İlk 4 dönem için aldığımız bin 500’ün üzerinde başvuru ise ülkemizden ne denli parlak fikirler çıktığını göstermesi açısından çok önemlidir. Biz bu başvurular arasından 40’ını belirleyerek eğitim, mentorluk, 40 bin TL’ye kadar hibe, çalışma ortamı, Ar-Ge gibi destekler sunduk. Lonca’nın ikinci dönem mezunlarından Akaunting'e, iştirakimiz olan KT Portföy Yönetim Şirketi aracılığıyla bu yılın Temmuz ayında yatırım gerçekleştirdik. Lonca gibi merkezlerin toplumumuza, ülkemizin ekonomisine ve geleceğe yapılmış en önemli yatırımlardan biri olduğuna inanıyor ve bu merkezlerin sayısının artmasını temenni ediyoruz. Önceki dönemlerde olduğu gibi dördüncü dönemimizden mezun olan girişimcilerimizle de çeşitli platformlarda bir arada olmaya devam edeceğiz. Kendilerini tebrik ediyor, başarılarılarının devamını diliyorum” dedi.
“Lonca Ekiplerine Destek Olmak İçin Özveriyle Çalışıyoruz”
Lonca Girişimcilik Merkezi’nin kurulduğu 2017 yılından itibaren Kuveyt Türk’ün en önemli paydaşlarından biri haline gelen ve girişimcilere İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa ve Katar’daki farklı lokasyonlarında çalışma imkânı sunan Workinton’un CEO’su Cihan Seyithanoğlu ise girişimcilere ev sahipliği yapmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Seyithanoğlu, “Henüz yolun başında olan girişimciler için çalışma ofisinin ne denli önemli olduğunu biliyoruz. Bu nedenle tüm Workinton ofislerimizde Lonca ekiplerine elimizden geldiğince destek olmaya özen gösteriyoruz” diye konuştu.
Lonca Girişimcilik Merkezi’nin dördüncü döneminden mezun olan 11 girişimci ekip ve faaliyet alanları ise şu şekilde sıralanıyor:
- Planticket: Güncel yapı planlarını tüm çalışanların erişimine kolayca sunan, yapı işlerini ve şantiye çalışanlarını etkin yönetmeye yarayan, verimlilik, performans değerlendirmesi, raporlama ve iletişim gibi çözümler sunan inşaat ve yapı yönetim aracı.
- Ekipman.co: Eğitim, etkinlik veya eğlence amaçlı organizasyonlarda ihtiyaç duyulan ses sistemi, projeksiyon ve çekim ekipmanlarını satın almak yerine online kiralayarak kullanmanıza imkan sunan bir girişim.
- Kidoole: Kreş, anaokulu ve kurs/etkinlik merkezleri ile velileri buluşturan online pazar yeri. Saatlik kreş bakımı ve kurs/etkinlik satın alınabilir, okul kaydı yaptırabilir.
- FilameX: 3 boyutlu yazıcıların sarf malzemeleri olan filamentleri atık plastiklerden geri dönüştürerek ürettirmeyi hedefleyen bir girişim.
- Frise: Kullanıcılarının envanterine göre yemek tarifleri öneren akıllı bir mobil uygulama.
- Kube: Farklı lokasyonlardaki otel ve hazır ofislerde çalışmayı, toplantılar gerçekleştirmeyi, abonelik ve kontör altyapısı sayesinde hiçbir operasyon ile uğraşmadan sağlayan uygulama.
- Pollective: Markalar ile tüketicileri doğrudan bir araya getiren dijital araştırma platformu.
- Predy: Yayıncı, ajans ve çok markalı şirketler için sosyal medya analizi, tahmini ve optimizasyon önerileri veren bir platform. Özellikle yayıncıların sosyal medya reklamlarının en yüksek ROI değerlerine ulaşması için reklam önerileri vererek deneme-yanılma yaklaşımına alternatif sağlıyor.
- Sopyo: İnternet üzerinde çok kanallı satış yapan veya yapmak isteyen KOBİ’lerin e-ticaret operasyonlarını tek bir noktadan yönetmelerini sağlayan SAAS çözümü.
- StuffApp: Elektronik eşyaların her an her yerden, iyi fiyat avantajıyla korunmasını sağlayan bir mobil uygulama platformu.
- Yeşil Diyafon: Ev, iş yeri, kampüs gibi temel yaşam alanlarında oluşan atıkların ilk aşamadan tasniflendirilerek değere dönüştürülmesini ve bu sürecin tüm zahmetlerden arındırılarak dönüşüm bilincinin davranış biçimi haline getirilmesini sağlayan bir geri dönüşüm süreç yönetimi.
Girişimciliğe ilgi duyan ve projesini hayata geçirmek isteyen herkese kapısı açık olan Lonca Girişimcilik Merkezi hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.loncagirisim.com web adresini ziyaret edebilirsiniz.
Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.