Dünyanın dönüşen iletişim ihtiyaçlarını karşılamak üzere Türkiye’den yola çıkan uygulama girişimi PeerBie, IEEE İstanbul Üniversitesi - Cerrahpaşa ve Mühendislik Fakültesi bünyesinde düzenlenen GETEK etkinliğinde öğrenci ve teknoloji meraklısı katılımcılar ile buluşmaya hazırlanıyor. Detayla
Dünyanın dönüşen iletişim ihtiyaçlarını karşılamak üzere Türkiye’den yola çıkan uygulama girişimi PeerBie, IEEE İstanbul Üniversitesi - Cerrahpaşa ve Mühendislik Fakültesi bünyesinde düzenlenen Gelişen Teknoloji Günleri (GETEK) etkinliğinde Türkiye’nin önde gelen öğrenci ve teknoloji meraklısı katılımcıları ile buluşmaya hazırlanıyor.
Teknoloji hayat standartlarımızı ve alışkanlıklarımızı dönüştürüyor. İletişim ve networking’in de (ağ ve bağlantılar) bu ivmede değişime ayak uydurmak zorunda olduğumuz temel ihtiyaçlar haline geliyor. Türkiye’nin yeni nesil ve yerli sosyal ağ uygulaması olmak üzere yola çıkan uygulama girişimi PeerBie, 26 - 27 Kasım 2019’da İstanbul Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nde düzenlenen Gelişen Teknoloji Günleri (GETEK) etkinliğinde, gençler ve teknoloji geliştirmeye meraklı uygulama sahipleri ile buluşmaya hazırlanıyor. 27 Kasım tarihinde 12:00 - 12:45 saatleri arasında yeni dünyanın iletişim ihtiyaçları ve girişimi PeerBie hakkında konuşma yapacak olan girişimin kurucusu Semih Seçer, ayrıca iki gün boyunca özel PeerBie etkinlikleri ile alanda öğrencilerle buluşacak.
PeerBie’nin altın sponsorluk desteği verdiği ve bu sene 12’inci kez düzenlenen etkinliğin amacı katılımcıları, sektörün önde gelen girişimlerin ve şirketlerin önde gelen yöneticileri ile tanıştırarak, tecrübe aktarımını yapmak ve gelişen teknoloji ile öğrencilerin mezun olduktan sonra yeni dünyada gelişen teknolojiyi nasıl kullanabileceklerine dair beyin fırtınası yapmak. Turkcell, Havelsan, Tüpraş gibi lider şirketlerin yanı sıra Fintech İstanbul, Hadi gibi girişimin yetkilileri de konuşma yapacak.
Blockchain’den Savunma Sanayi’ye, IoT’den Start-up’lara kadar pek çok konu başlığında şirket sözcülerinin konuşmalar yapacağı etkinlikte PeerBie, öğrencilere mezun olmayı beklemeden önce de doğru iletişim ve uygun ağlarda etkileşime girmenin önemini PeerBie uygulaması üzerinden katılımcılarla paylaşacak. PeerBie ayrıca özel etkinlik alanında öğrencilerle birebir iletişim kurarak girişimcilikle ilgili öğrencilerin sorularını yanıtlayacak.
“Yeni Dijital Çağda ‘Şanssızlık’ Kavramına Yer Yok”
PeerBie Kurucusu Semih Seçer, PeerBie’yi Türkiye’de hayata geçirene kadar 23 yıl yaşadığı başta ABD olmak üzere yurt dışı deneyimlerini öğrencilerle paylaşmayı planlarken, üniversite çağındayken mevcut bağlantıları değerlendirmenin ve geleceğe hazırlanmanın yöntemlerini katılımcılarla paylaşacak. Seçer “IEEE, teknolojik gelişme konusunda dünyanın en büyük profesyonel topluluklarından biri. Kökleri 1884’e kadar uzanıyor. Böylesine önemli bir topluluğun İstanbul Üniversitesi aracılığıyla düzenlediği etkinlikte yer almak bizim için çok değerli. Şimdiden organizasyonda rol alan herkesi ve kurumları tebrik ediyorum. Öğrencileri özellikle etkinliğe gelmeden kendilerini yakından ilgilendiren sektörle ilgili gelecek tasvirini incelemelerini, spesifik sorularını hazırlayıp etkinlikte söz alacak ben dahil şirket yöneticilerine mutlaka sormalarını tavsiye ediyorum. Teknoloji artık kendimize benzer insanları bir araya getirme ve tanımayı temel bir ihtiyaç haline dönüştürdü. Artık yeni bir yere gitmek, yeni bir heyecan denemek, zorluklarla mücadele etmek gibi kavramlar da yeni anlamlara sahip. En önemlisi de her birinin ortak bir noktası var ‘yeni bağlantılar’ kurmak. Değişmeyen bazı kavramlar var onlar ise, bir öğrenciyseniz mezun bir büyüğünüzden yeni bir şey öğrenmek veya bir şirkette çalışansanız daha verimli çalışmak. Yeni bir yerde yaşamaya gidiyorsanız, size benzeyenlerin deneyimlerini öğrenmeye çalışmak gibi… Dolayısıyla bir göçmenin çok çabuk adapte olabilmesi, bir öğrencinin mezunlardan bir şeyler öğrenmeye çalışması, bir şirketin daha verimli çalışma ihtiyacının olması bizim ilham kaynaklarımız. Bu sebeple PeerBie kısaca, bir öğrencinin bir mezunla iletişime geçebilmesi (üniversite kanalı içerisinde), bir şirketin ne kadar büyümüş ve dağılmış olursa olsun bir şirketin bir odasındaymış gibi çalışmasını sağlayan mobil uygulama ve web çözümüdür. Tecrübelerim bugünkü PeerBie’ye ilham kaynağı oldu. Yaşamda o kadar çok fırsat ve olasılık var ki. Bazılarımız şanslı doğuyoruz, bazılarımız şansımızı kendimiz yaratmak zorundayız. Doğru bağlantılarla bir insanın kendi yaşantısındaki olasılık ve fırsatları bulabilmesi, doğru kişilerle iletişim kurabilmesi bizim ilk hedefimiz. Çünkü artık yeni çağda ‘ben şanssızım’ düşüncesine kapılma imkanınız yok.” dedi.
IEEE İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Yönetim Kurulu Başkanı Mücahit Yiğit Kaplan, PeerBie ile ilgili “PeerBie Üniversitem, okul hayatını dijital dünyaya taşıyan başarılı bir start-up olarak üniversite öğrencilerinin ihtiyaçlarını karşılamada kolaylık sağlamayı hedeflemiş ve bu konuda çalışmalar yapmaya devam etmektedir. Üniversiteyle ilgili her şeyden haberdar olabilmeye tek bir arayüz ile imkan sağlamaktadır. Arkadaşlarımızın bu uygulamayı kullanarak üniversite hayatlarına hareket katmalarını tavsiye ederim. Etkinlik süresince uygulamanın tüm kolaylıklarını katılımcılara aktarmak görevlerimizden biri olacak. Düzenlediğimiz bu büyük ve ulusal etkinlikte PeerBie‘nin bize katkıları için teşekkür ederiz” açıklamasını yaptı.
Gelişen Teknoloji Günleri (GETEK) hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.ieeeiuc.com web adresini ziyaret edebilirsiniz.
Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.