Anadolu'nun İklim Koşuluna Uygun "Rüzgar Türbini" Üretildi

Anadolu’nun iklim koşuluna uyum sağlayan ve yüksek verim alınması hedeflenen rüzgar türbini üretildi. Bu yıl içinde montajı yapılacak türbin, İzmir, Çanakkale ve Eskişehir’e kurulacak. Detaylar haberimizde..

Anadolu’nun iklim koşuluna uyum sağlayan ve yüksek verim alınması hedeflenen rüzgar türbini üretildi. Bu yıl içinde montajı yapılacak türbin, İzmir, Çanakkale ve Eskişehir’e kurulacak.

Yenilenebilir enerji şirketi Siemens Gamesa, Anadolu iklimi gibi orta seviye rüzgâr koşullarında en yüksek verimi sağlaması hedefiyle yeni rüzgar türbini üretti. Montajı 2020 yılında yapılacak olan türbin, esnek güç değerine aralığına sahip bir şekilde 2 ile 5,0 MW arası enerji üretebiliyor.

Maksimum Verimlilik İçin Geliştirildi

Siemens Gamesa, 53 MW'lık Kartal RES projesine, esnek güç değeri aralığına sahip olan SG 4.5-145 karasal (onshore) rüzgâr türbinlerinin tedariki için Callax Holding ile sözleşme imzaladı. Anadolu'nun genel iklim karakteri gibi orta seviyede rüzgâr koşullarına sahip lokasyonlar için ideal bir çözüm olan SG 4.5-145 türbini, spesifik saha koşullarına göre özelleştirilmiş çözümlerle maksimum verimlilik elde etmek üzere geliştirildi. Türbin, ilgili proje çerçevesinde esnek bir şekilde yapılandırılarak 4,2 ile 5,0 MW arası enerji üretebiliyor. Türkiye'de ilk kez sipariş edilen bu türbinlerin kurulumunun 2020 yılında yapılması planlanıyor.

İzmir, Çanakkale, Eskişehir'e Kurulacak

Ayrıca Artıbir Enerji Grup'tan da 3,75 MW operasyon modlu SG 3.4-132 Class IA türbinler için toplam 30 MW'lık sipariş alındı. 3,75 MW modeli için Türkiye'deki ilk siparişler olan bu türbinlerin kurulumu 2020'de yapılacak. Türkiye'deki bu yeni projeler İzmir, Çanakkale ve Eskişehir'de orta ve yüksek rüzgar koşullarındaki sahalarda hayata geçirilecek. 2019 mali yılının 4'üncü çeyreğinde imzaları atılan bu siparişlerin tamamı için uzun vadeli servis anlaşmaları da imzalandı.

"Türkiye'de İlk Kez Kullanılacak"

Siemens Gamesa Türkiye CEO'su Ebru Çiçekliyurt şunları ifade etti: "Ülkemizde uzun süredir koruduğumuz konumumuzu daha güçlendirecek yeni projeler almanın gururunu yaşıyoruz. Dünya genelinde toplam 2 GW'tan yüksek kapasitede projelerde kullanılan ve güçlü performansıyla müşterilerimizin tercihi olan karasal SG 4.5-145 türbinimiz Türkiye'de ilk kez kullanılacak. Türkiye'nin rüzgar enerjisi pazarı kayda değer bir büyüme potansiyeline sahip bulunuyor ve şirketimiz de ülkedeki güçlü performansıyla bu büyümeye katkı sağlamak için ideal konumda yer alıyor. Aldığımız bu yeni siparişler de müşterilerimize büyük bir ekonomik katma değer kazandıran teknoloji ve servisler sunduğumuzu bir kez daha gösteriyor."

DHA kaynaklı haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar İdris Cin Hakkında

Matematik Mühendisi olup, 2005 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Mühendisi olarak çalışmakta olan İdris Cin, 2006'dan beri girişim analizleri yazdığı kişisel blogunu Eylül 2010'da Girişim Haber olarak profesyonelleştirdi. Girişim Haber Yayın Yönetmenliğinin yanısıra özel sektörde Yazılım Proje Yöneticisi ünvanıyla profesyonel hayatına devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor