Türkiye Sosysal Girişimcilik Ekosistemini Buluşturan Platform Açıldı

Sosyal girişimciliğin bilinirliğini artırmak, sosyal girişimlerin kendi aralarında olduğu kadar kamu ve özel sektör kuruluşlarıyla olan işbirliklerini çoğaltmak ve sektörün kapasitesini geliştirmek amacıyla kurulan Türkiye Sosyal Girişimcilik Ağı’nın dijital platformu açıldı..

Sosyal girişimciliğin bilinirliğini artırmak, sosyal girişimlerin kendi aralarında olduğu kadar kamu ve özel sektör kuruluşlarıyla olan işbirliklerini çoğaltmak ve sektörün kapasitesini geliştirmek amacıyla kurulan Türkiye Sosyal Girişimcilik Ağı’nın dijital platformu açıldı.

Vehbi Koç Vakfı liderliğinde; Koç Üniversitesi Sosyal Etki Forumu (KUSIF), Ashoka Türkiye, Sosyal Inovasyon İnisiyatifi Derneği (SIID), Sürdürülebilir Kalkınma İçin Yenilikçi Çözümler Derneği (SKYÇD), TED Üniversitesi, Mozaik Foundation (Bosna Hersek) ve Social Enterprise UK (İngiltere) ortaklığında yürütülen Türkiye Sosyal Girişimcilik Ağı projesinin en önemli aktivitelerinden olan sosyalgirisimcilikagi.org dijital platformu, Impact Hub Istanbul’da düzenlenen etkinlikte kamuoyuna tanıtıldı. Türkiye çapında faaliyet gösteren sosyal girişimlerin görünürlüğünü artırmayı, farklı şehirlerdeki sosyal girişimcilerin ve bu alana destek veren kuruluşların tanışıp işbirliği oluşturmasını ve sosyal girişimcilik alanında doğru bilginin yaygınlaştırılması amacıyla kurulan dijital platform, ekosistemdeki tüm aktörleri ve sosyal girişimcileri dahil olmaya davet ediyor.

Sosyal ve çevresel problemlere çözüm geliştirmeyi girişimlerinin var oluşunun odağına koyan sosyal girişimler, sürdürülebilir bir iş modeli geliştirerek ticari faaliyet ile gelir elde eder. Elde ettikleri karı tekrar misyonlarına ulaşmaya yönelik faaliyetlere yatıran sosyal girişimler, gelir elde eden ancak kar amacı gütmeyen kuruluşlar olarak sınıflandırılıyor. Sosyal girişimler, problemlere çözüm geliştirerek sosyal etki ve değer yaratırken aynı zamanda iş modelleriyle ekonomik değer yaratır. Avrupa Birliği’nde tüm işletmelerin yüzde 10’unu oluşturan sosyal işletmeler, 11 milyon insana istihdam olanağı sağlıyor. Türkiye Sosyal Girişimcilik Ağı projesi, ülkemizde sosyal girişimcilik bilincinin artırılmasını ve ülkemizdeki sosyal girişimcilerin sayısının artmasını hedefliyor.

Türkiye Sosyal Girişimcilik Ağı projesinin en önemli çıktılarından biri olan sosyalgirisimcilikagi.org dijital platformu, Türkiye’deki sosyal girişimcilik alanına katkı sağlamayı hedefleyen tüm kişi ve kurumların katılımına açık. Platforma kolayca dahil olan üyeler, Türkiye Sosyal Girişimcilik Ağı’nın etkinlikleri ve bilgilendirici içeriklerinin yanında, Türkiye çapında bu alanda yapılan aktivite ve içeriklerden ve platformdaki diğer üyelerin faaliyetlerinden, paylaşımlarından haberdar olacak.

Sosyal girişimcilik alanında referans niteliğindeki içeriklerin yer aldığı sosyalgirisimcilikagi.org üzerinden kurumlar ve kişiler soru sorabilecek ve başka kişi ve kurumların sorularını yanıtlayabilecek. Katılımcı kurumların katkılarıyla zenginleşecek platform ile Türkiye’deki sosyal girişimcilik ekosisteminin zenginleşmesi ve bu alanda ihtiyaç duyulan işbirliği ortamının sağlanması hedefleniyor.

Türkiye Sosyal Girişimcilik Ağı Dijital Platformu’na dahil olmak, proje etkinliklerinden haberdar olmak isteyenler, dijital platformun adresi olan www.sosyalgirisimcilikagi.org’u ziyaret edebilir; projenin Twitter, Instagram, Linkedin ve Facebook’taki @SosyalGirisimTR ismiyle ulaşabilecekleri sosyal medya hesaplarını takip edebilirler.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor