Türkiye'nin Otomobili TOGG'un Fabrika Temeli Haziran'da Atılacak

Türkiye’nin gururu yerli otomotiv fabrikasının temelleri atılıyor. TOGG, üreteceği yerli otomobilin fabrikası, Bursa’nın Gemlik ilçesinde kurulacak. Fabrikanın temelleri Haziran ayında atılacak. İşte heyecan verici o detaylar..

Türkiye’nin gururu yerli otomotiv fabrikasının temelleri atılıyor. Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu’nun (TOGG) üreteceği yerli otomobilin fabrikası, Bursa’nın Gemlik ilçesinde kurulacak. Fabrikanın temelleri Haziran ayında atılacak.

Geçtiğimiz Aralık ayında Gebze’deki Bilişim Vadisi’nde tanıtılan yerli otomobilin fabrikası için temelin 2020 Mart da atılması planlanıyordu ancak tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınından dolayı tarih ertelenmişti. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, yaşanan bu gelişmelerin temel atma tarihini çok uzağa atmayacağını belirtmişti. Bakanın belirttiği gibi temel atma tarihi çok uzağa ertelenmedi. Koronavirüs salgınındaki olumlu gelişmeler sayesinde temel atma töreni Haziran ayına yapılabilecek. Paylaşıldığı gibi tarih çok uzağa ertelenmedi. 2022 yılın üretilmesi planlanan yerli otomotivin fabrikası 18 ayda tamamlanması planlanıyor.

İlk Kazma Vuruldu Bile

Gemlik de kurulacak yerli otomobil fabrikası, kamu-özel ortaklığında yapılacak. Fabrika denize sıfır bin dönümlük askeri kamp arazisi üzerine kurulacak. Fabrika kurulmadan önce eski askeri yapıların yıkımına başlandı. Arazi üzerinde, temel atmadan önce yoğun şekilde çalışmalara başlandı. Tesisin zemin etütleri ve ÇED (Çevresel Etki Değerlendirme) raporu gerçekleştirildi. Rapora göre proje ile 20 bin ek istihdam ve 2032 yılına kadar, gayrisafi yurtiçi hasılaya 50 milyar euro katkı sağlanması bekleniyor.

Yerli Otomobilin Fabrikasının Arazisi Ulaşım için İdeal

Denize sıfır olan arazinin hemen yanında liman bulunmaktadır. Bu sayede üretilecek olan araçların sevkiyatı deniz üzerinden rahatlıkla yapılacak. Ayrıca arazi şehir merkezine 10 dk Osmangazi köprüsüne de 60 km uzaklıkta. Yerli otomotiv fabrikasının arazisi ulaşım için ideal konumda.

Yerli Otomotiv İstihdam Sağlayacak

Yerli otomotiv fabrikası, 22 milyar TL’lik bir yatırım yapıldı. Yapılan bu yatırımlar ile yılda 175 bin adet otomotiv üretilecek kapasiteye sahip olacak. Herkesin heyecanla beklediği yerli otomotiv, birçok kişiye iş imkanı sağlayacak. Yerli otomobil üretirken aynı zamanda işsizlere istihdam sağlanmış olacak. Yerli Otomobil TOGG'un fabrikasının kurulması ile birlikte ekonomik anlamda kalkınma sağlanacak.

Sizler için derlediğimiz haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz. TOGG ile ilgili tüm haberleri buradan TOGG etiketimiz ile takip edebilirsiniz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor