Patent Tabanlı Teknoloji Transferi Destekleme Çağrısı Yayınlandı

Üniversitelerde, ar-ge kurumlarında ve teknoloji geliştirme bölgelerinde geliştirilen patentli teknolojilerin sanayi kuruluşlarına lisanslanmasını veya devrini kolaylaştırmak amacıyla çağrı yayınlandı. Detaylar haberimizde..

Üniversitelerde, araştırma kurumlarında ve teknoloji geliştirme bölgelerinde geliştirilen patentli teknolojilerin sanayi kuruluşlarına lisanslanması veya devir edilmesini kolaylaştırmak amacıyla bir çağrı yayınlandı. Programa göre, patenti lisanslayan-devir alan sanayi kuruluşu, patent sahibine ödediği bedelin %75ine kadarını TÜBİTAK'tan geri alabilecek.

Üniversitelerde, araştırma kurumlarında ve teknoloji geliştirme bölgelerinde geliştirilen patentli teknolojilerin sanayiye aktarılmasını sağlamak için Yenilik Destek Programı kapsamında bir çağrıya çıkıldı.

Patent Tabanlı Teknoloji Transferi Destekleme Çağrısı’nda üniversiteler, araştırma altyapıları, teknoloji geliştirme bölgesi şirketleri ve teknoloji transfer ofisleri Teknoloji Sağlayıcı Kuruluş olarak nitelendirilmekte. Müşteri Kuruluş ise Teknoloji Sağlayıcı Kuruluşun hak sahibi olduğu ve ulusal veya uluslararası patentler ile korunan teknolojileri lisanslama ya da devir yolu ile edinerek ekonomik değer oluşturmayı hedefleyen ve Türkiye’de yerleşik sermaye şirketi olarak tanımlanmış. Çağrı kapsamında bir Müşteri Kuruluş en az bir Teknoloji Sağlayıcı Kuruluşun ortak başvuruları kabul ediliyor.

Patent Lisans –  2020 – 1 kodlu bu çağrıda Müşteri Kuruluşun, çağrı duyurusunda belirtilen şartları taşıyan ve Teknoloji Sağlayıcı Kuruluşun hak sahibi olduğu patent ya da patentler ile korunan teknolojileri, lisanslama ya da devir yöntemleri ile edinimine ve bu teknolojileri uygulamaya yönelik Teknoloji Sağlayıcı Kuruluştan yapacağı hizmet alımlarına ilişkin harcama ve giderler destekleniyor.

Patent Lisans –  2020 – 1 çağrısında projeler en fazla 60 ay süre ile desteklenecek. Destek oranı üst sınırı büyük ölçekli Müşteri Kuruluşlar için %60, KOBİ ölçeğindeki Müşteri Kuruluşlar için %75. Patentlerin devredilmesi veya lisanslanmasına uygulanacak destek oranı her bir patent için farklı kriterlere göre belirlenecek.

Patent Tabanlı Teknoloji Transferi Destekleme Çağrısı için başvurular PRODİS üzerinden 15 Haziran 2020'de alınmaya başlayacak, son başvuru tarihi ise 31 Ağustos 2020 17.00

Diğer tüm detaylar için ilgili bu TÜBİTAK sayfasını inceleyebilirsiniz. Haberimizi girişimci bütün okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor