Tarımsal Ürün Piyasalarının Nabzı TÜRİB Endeksinde Atacak!

Türkiye Ürün İhtisas Borsası (TÜRİB) Tarımsal Ürün Endeksleri tanıtım töreni, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin katılımıyla TOBB’da gerçekleştirildi. Tarımsal ürün piyasalarının nabzı artık TÜRİB endeksinde tutulacak.

Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli, ilk olarak endeksin buğday, arpa ve mısırda uygulanacağını açıkladı. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ise, “Artık buğdayın fiyatı için Şikago’ya, Londra’ya değil, TÜRİB endeksine bakacağız. Çiftçi, yok pahasına elindeki malını satmayacak” dedi.

TÜRİB tanıtım töreninde konuşan Bakan Bekir Pakdemirli, tarımsal ürünün fiyat performansını ölçmek için tasarlanan Ürün Fiyat Endeksleri’nin çiftçiye kolaylık sağlayacağını belirtti. Bakan Pakdemirli, “İlk başta stratejik önemi ve likiditesi yüksek olan, buğday, arpa ve mısır için uygulanmaya başladı. Endeksler sayesinde piyasanın anlık durumu ortaya konulacak” dedi.

TÜRİB Çiftçinin Pusulası Olacak

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, son 10 yıldır tarım piyasasında iki aşamalı bir dönüşümde olunduğunu belirterek, “İlk ayağı lisanslı depoculuktu. Gelişmiş tarım piyasasının ikinci ayağı olan TÜRİB ise çiftçiyi, taciri, sanayiciyi, yatırımcıyı, bankayı ve TMO’yu bir araya getirerek ortak bir noktada buluşturdu. 2019 sonunda 50 bin olan yatırımcı sayısı, 90 bin yatırımcıyı geçti” dedi. Bu endekslerle ürün piyasasının şeffaf şekilde izlenebileceğini söyleyen Hisarcıklıoğlu, “Artık buğdayın fiyatı için Şikago’ya, Londra’ya değil, TÜRİB endeksine bakacağız. Bu endeksler tarımın nabzı, çiftçinin ve yatırımcının pusulası olacak” diye konuştu

Altın Yerine Ürüne Yatırım Dönemi

Bu endekslerin ilerleyen dönemde, birer yatırım aracına da dönüşebileceğine işaret eden Hisarcıklıoğlu, gerekli çalışmalar tamamlandığında isteyen herkesin tarım ürünlerine yatırım yapabileceğini bildirdi. Hisarcıklıoğlu, böylece vadeli mevduatla iş yapmak istemeyen vatandaşın, döviz ve altın yerine tarımsal ürüne yönelebileceğini aktardı.

Türkiye Ürün İhtisas Borsası (TÜRİB) hakkında daha fazla bilgi için www.turib.com.tr web adresini ziyaret edebilirsiniz. Sizler için derlediğimiz haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor