Bir network marketing şirketine katılmayı mı düşünüyorsunuz? Durun! Kolay yoldan zenginlik vadeden sistemler para kazanmanın çok kolay bir yolu gibi gözükse de sistemlerin işleyiş biçimi oldukça düşündürücüdür. İşte detaylar..
Kolay yoldan zenginlik vadeden sistemler hep çekici olmuştur ve malesef insanlar, özellikle gençler bu sistemlere çok fazla araştırma yapmadan hılıca dahil oluyorlar ve hüsranla karşışalıyorlar.
Peki bu sistemlerin yanıltıcı olduğunu nasıl anlarsınız? İşte size "kolay yoldan zengin olma" sistemleri ele veren işaretler;
1- Kısa sürede çok miktarda para kazanma vaadi
Para kazanmak zaman alır. Biri size kısa bir zaman diliminde küçük bir servet biriktireceğinizi söylüyorsa, bu kafada sorular doğurmalıdır. Hiçbir yatırım risksiz değildir veya önemli getiriler garanti edemez.
2- Kazanmak için sürekli yeni üyelerin sisteme dahil edilmesi
Bu tür programlar, mevcut üyelere ödeme yapmak için yeni üyelerin yatırımlarına güvenir. Sistem çöktüğünde, teknik olarak bir yabancıya verdiğiniz için kaybettiğiniz parayı geri kazanmanız neredeyse imkansızdır.
3- Plana katılmak için aciliyet ve var olmayan netlik
Bu tip programlarda programın doğası, neye yatırım yapıldığı veya kuruluşun kimlik bilgileri hakkında genellikle net bir cevap yoktur. Ayrıca hemen hepsinde hayatta bir kez karşınıza çıkacak zengin olma fırsatını kaçırma baskısı mevcuttur.
4- Program herhangi bir tanınmış otorite tarafından düzenlenmemiştir
Düzenleyici otoriteler önemlidir çünkü finansal hizmet sağlayıcılarının davranışlarını izlerler ve tüketicileri korurlar. Ancak “Hızlı zengin olma” planları bu tip kurumların çerçevesi dışında faaliyet gösterir. Bu da, yatırımcıları kayba karşı savunmasız ve yasal başvuruda bulunmayı daha zor hale getirir.
5- Büyük paralar kazanmış mevcut üyelerin tanıklıkları yanıltıcıdır
Planın ilk aşamalarında, erken yatırım yapanlara ödeme yapılır. Sonrasında da bu üyeler, planı tanıtmak için servetleriyle ilgili haberleri paylaşır. Ancak bu, sizin de çift haneli getiri elde edebileceğiniz izlenimini yaratmak için kullanılan bir taktiktir. Bu planlar hem sürdürülemez hem de etik dışıdır; çünkü bir kişi, bir başkası aldatılarak zengin olur.
Sonuç olarak; unutmayalım ki eğer bir şey kulağa fazla iyi geliyorsa, büyük ihtimalle gerçek değildir. Bu durum WhatsApp’ta veya sosyal medyada dolaşan “hızlı zengin olma” planları için de geçerli. Bu tip planların işaretlerini tanımak, sizi gereksiz mali sıkıntılardan kurtaracaktır.
Matematiksel.Org kaynaklı derleme makalemizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.