Girişimciler, EIC Hızlandırıcı Plug-In Çağrısına Başvurular Başladı

Avrupa Yenilik Konseyi bünyesinde yer alan EIC Hızlandırıcı programına, ölçeklenme potansiyeline haiz, yeni bir pazar oluşturma veya mevcut pazarı sarsma hedefine sahip, yenilikçi fikrini ortaya koymak isteyen KOBİ ve start-up'lar başvuru yapabiliyor. İşte çağrı detayları..

25 Nisan 2024 tarihinde İstanbul’da gerçekleştirilen ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih KACIR ile Yenilik, Araştırma, Kültür, Eğitim ve Gençlikten Sorumlu Avrupa Birliği Komiseri Iliana IVANOVA'nın katıldığı Türkiye-AB Bilim, Araştırma, Teknoloji ve Yenilik Konulu Yüksek Düzeyli Diyalog Toplantısı’nda ilan edildiği üzere, “Plug-in Aracı” kapsamında onaylanan ulusal destek programlarından desteklenmiş firmalara belli bir kota dâhilinde EIC Hızlandırıcı Programı’nda Kısa Başvuru yapmadan doğrudan Tam Başvuru yapma hakkı verilecek. 

Avrupa Yenilik Konseyi (European Innovation Council – EIC) bünyesinde yer alan EIC Hızlandırıcı (Accelerator) programına, ölçeklenme potansiyeline haiz, yeni bir pazar oluşturma veya mevcut pazarı sarsma hedefine sahip, yenilikçi fikrini ortaya koymak isteyen KOBİ ve start-up'lar başvuru yapabiliyor.

EIC Hızlandırıcı kapsamında doğrudan Avrupa Komisyonu’na yönlendirilen ve Kısa Başvuru ile başlayan değerlendirme süreci, sonrasında Tam Başvuru ve Mülakat olmak üzere toplam üç adımda tamamlanıyor. 

Söz konusu Plug-in Aracına uygun programların tespiti için Komisyon tarafından ayrıntılı bir değerlendirme ve sertifikasyon süreci gerçekleştirilmiş, sonucunda ise TÜBİTAK TEYDEB tarafından yürütülen;

  • 1501 Sanayi Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı

  • 1507 KOBİ Ar-Ge Başlangıç Destek Programı

  • 1707 Siparişe Dayalı Ar-Ge Projeleri için KOBİ Destekleme Çağrısı

plug-in sertifikası almak üzere Avrupa Komisyonu tarafından resmi olarak onaylanmış durumda. Böylece söz konusu programların herhangi birinden desteklenmiş KOBİ ve start-up'larımız, ilgili projelerini devam ettirmek adına TÜBİTAK’a yapacakları başvuru ve takip eden değerlendirme sürecinde uygun görülmeleri halinde belirli bir kota dahilinde EIC Hızlandırıcı Programı’na Kısa Başvuru yapmadan doğrudan Tam Başvuru yapma hakkına sahip olacaklar.

EIC Hızlandırıcı Plug-In Aracı Başvuru Şartları

  • EIC Hızlandırıcı Programı başvuru şartlarını sağlıyor olmak: Avrupa Komisyonu nezdinde KOBİ statüsünde olunması ve proje önerilerinin en az THS 5 seviyesinde olması gerekiyor.

  • TÜBİTAK TEYDEB destek programlarından faydalanmış olmak: 1501, 1507 veya 1707 programlarından birinden destek alınmış olması ve bu desteklerin yürütülme tarihlerinin Çağrı Metninde belirtilen tarih aralıklarına uyması gerekiyor.

Önemli Tarihler:

  • Çağrı Kapanışı: 31 Temmuz 2024, Saat 17.00,
  • E-imza Son Tarihi: 31 Temmuz 2024, Saat 23.59

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyor, EIC Hızlandırıcı Programı başvurusu için buradaki sayfayı incelemenizi tavsiye ediyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor