Global Pazarda Gayrimenkulün Yeni Gözdesi: Türkiye!

Gayrimenkul danışmanlığı açısından, Türkiye’de önümüzdeki 10 yıl içerisinde büyük bir değişim ve gelişim olacağı uzmanlar tarafından öngörülüyor. Detaylar haberimizde..

Gayrimenkul danışmanlığı açısından, Türkiye’de önümüzdeki 10 yıl içerisinde büyük bir değişim ve gelişim olacağı uzmanlar tarafından öngörülüyor.

Sektör konjonktür açısından bakıldığında geçtiğimiz dönemlerde olduğu gibi gelecek dönemlerde de çok kazandırmaya devam edecek birkaç sektörden biri. Avrupa Franchise Federasyonu istatistiklerine göre Türkiye, franchise veren marka sayısında Avrupa birincisi ve Türkiye’de girişimcilik yapmak isteyen her 10 kişiden biri franchise sistemiyle iş kurmak istiyor. Geçtiğimiz birkaç senelik dönemde çok sayıda markanın Türkiye’ye girmesi de bu alanın kârlılığını gösteriyor. Ayrıca Türkiye’de franchise veren marka sayısı bu kadar fazla iken, markalı gayrimenkul danışmanlığı yapan şirket oranının sadece yüzde 4 seviyelerinde olması şaşırtıcı bilgiler arasında. Türkiye’nin son 12 yılda yakaladığı ekonomik büyüme ivmesinin, gayrimenkul sektörüne de büyük katkılar yaptığı aşikar. Bir yandan yeni konutlar üretildi, diğer yandan ise yapılan düzenlemelerle yabancıya konut satışının önü açıldı. Veriler incelediğinde bu yılın ilk 7 ayında Türkiye’nin yabancıya konut satışından 2.4 milyar dolar gelir elde ettiği görülüyor. Bu, Avrupa’ya göre çok iyi bir rakam. Yabancıların gözü de Türkiye’de ve markalı konut projelerinde. Hal böyleyken Türkiye gayrimenkul sektöründe Avrupa’nın parlayan yıldızı olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.

Küresel gayrimenkul danışmanlığı sektörünün en büyük oyuncularından biri olan ERA’nın Avrupa Başkanı François Gagnon, geçtiğimiz ay Türkiye’ye seminer vermek için geldi. Türk gayrimenkul sektörünün son yıllarda büyük bir atağa kalktığını ve potansiyelinin Avrupa’yı geçtiğini söyleyen Gagnon, “Türkiye’de kentsel dönüşüm çalışmaları nitelikli gayrimenkul danışmanlığı hizmetlerini daha da önemli bir hale getirdi. Ayrıca emlak müşavirliği ve gayrimenkul sertifikası gibi alanlarda da yasal düzenlemelerin tamamlanması, sektörün ivmesine önemli katkı sağlıyor. Tüm bu gelişmeler, sektörde nitelikli hizmet arzının önemini artırıyor.’’ dedi.

Platin Dergisi kaynaklı alıntı haberi gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor