Hemzemin'de Bu Kez Başarısızlık Hikayeleri Sahnedeydi

‘Daha iyi bir sosyal fayda iletişimi’ hedefiyle yola çıkan Uluslararası Sosyal Fayda İletişimi Konferansı Hemzemin’in dördüncüsü Pera Müzesi’nde gerçekleştirildi. Bu yıl sosyal fayda alanından başarısızlık hikâyelerini bir araya getiren konferansa katılım yoğundu. Detaylar haberimizde..

‘Daha iyi bir sosyal fayda iletişimi’ hedefiyle yola çıkan Uluslararası Sosyal Fayda İletişimi Konferansı Hemzemin’in dördüncüsü Pera Müzesi’nde gerçekleştirildi. Bu yıl sosyal fayda alanından başarısızlık hikâyelerini bir araya getiren konferansa katılım yoğundu.

Sivil toplum kuruluşları, akademisyenler, şirketler, medya mensupları ve iletişimcilerle alanında uzman konuşmacıları bir araya getiren Hemzemin, Atılay Uluışık’ın sunuculuğunda,  Myra Sosyal Fayda İletişimi Ajansı tarafından Borusan Holding ana sponsorluğunda Yaşama Dair Vakıf, Kültür Ofisi Derneği, AB Sivil Düşün Programı’nın katkısı ile gerçekleştirildi.

‘Nerede hata yaptık? Bu hatadan öğrendiklerimizle neleri değiştirebiliriz?’ 

Sivil toplum kuruluşlarının, farklı alanlarda sosyal fayda üreten girişimlerin ve ulusal ya da uluslararası şirketler ve temsilcilerinin projelerini anlattıkları Hemzemin'de her bir vaka sunumu temel olarak ‘Nerede hata yaptık? Bu hatadan öğrendiklerimizle neleri değiştirebiliriz?’ sorusuna cevap aradı.

Kösemen: “Sosyal fayda alanına öğrenme ve deneyim biriktirme açısından bakabilmeliyiz”

Hemzemin Konferansı Sözcüsü ve Myra Ajans Başkanı Rauf Kösemen etkinlik kapsamında yaptığı konuşmada, “Sivil toplum ve sosyal sorumluluk projelerinde başarısızlıklarımızı konuşmaktan çekiniyoruz. Oysa bu alanlarda başarısızlığa, rekabetçi açıdan değil, kendimizi geliştirme, öğrenme ve deneyim biriktirme açısından bakabilmeliyiz” dedi.

Çalışkan: “STK’ların en önemli işlevi; hayatımızdaki sorunları keşfetmektir”

Yaşama Dair Vakıf’tan Mehmet Ali Çalışkan etkinlikte yaptığı konuşmada, “STK’ların en önemli işlevi; hayatımızdaki sorunları, bunların arka planını keşfetmektir. Bugün bildiğimiz sorunların hepsini bir STK keşfettiği ve bizim önümüzde getirdiği için varlar. STK’lar bunları keşfetmemiş olsaydı bizler de o sorunları bilemeyecektik. Burada esas olan sorunu çözmek için nasıl çözüleceğinin ortaya koyulmasıdır. Başarısızlığımız, sorunu ortaya çıkarmakla yetinmeyip onu çözmeye uğraşmamızdan kaynaklanıyor” diye konuştu.

Duyguları görmezden gelen kampanyalar nasıl başarısız olur?

DNS Network’ün kurucularından, Creative Concern Ajans Başkanı Steve Connor konferans kapsamında ‘Duyguları görmezden gelen kampanyalar nasıl başarısız olur’ konu başlığında konuştu ve kampanyaların başarısız olmasının sebeplerinden birinin gerçek insanları kullanmamak olduğuna dikkat çekti.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Bu içeriği 2.159 kişi okudu.
Kategori: Başarısızlık Hikayeleri, Etkinlik, Sosyal Girişimcilik
Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor