Kripto Saklama Şirketi BitGo, 100 Milyon Dolar Yatırım Aldı

Kripto saklama şirketi BitGo, 1,75 milyar dolarlık değerleme üzerinden 100 milyon dolar yatırım aldı. Şirketin yeni yatırımı büyüme odaklı kullanacağı bildirildi.

Kripto saklama şirketi BitGo, yatırım turundan 100 milyon dolar ile döndü. C serisi yatırım turunda şirkete 1,75 milyar dolar değerleme biçildi. Şirket, gelen fonu stratejik satın almalar ve küresel genişleme için kullanmayı planlıyor.

Forbes, geçen yıl kasım ayında BitGo‘nun 1,2 milyar dolar değerleme üzerinden yatırım turu için görüşmeler yaptığını açıklamıştı. Raporda yatırım turunun finansal detaylarına ilişkin ayrıntı verilmemişti. BitGo’nun rakipleri arasında Fireblocks, Copper ve Anchorage Digital gibi dev şirketler yer alıyor. BitGo, en son 2017 yılında B Serisi turu gerçekleşmişti. 42,5 milyon dolarlık turda Goldman Sachs, Craft Ventures ve Pantera Capital yer almıştı.

Şirketin Galaxy tarafından planlanan 1,2 milyar dolarlık satın alma işlemi anlaşmazlıkla sonuçlanmıştı. Galaxy Digital, ağustos ayında Bitgo’yu mali tablolarını teslim etmemekle suçlamıştı. Satın alma görüşmeleri bu nedenle rafa kalkmıştı. BitGo ise eylül ayında Galaxy aleyhine 100 milyon dolarlık tazminat davası açmıştı. Bitgo, Galaxy’nın satın alma görüşmesini kasıtlı olarak ihlal ettiğini iddia etmişti. Anlaşma ilk olarak Mayıs 2021’de duyurulmuştu.

BitGo hakkında daha fazla bilgi için bitgo.com web adresini ziyaret edebilirsiniz. BtcHaber kaynaklı haberimizi başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor