Sürekli Başvuruya Açık KOSGEB Destekleri Sizi Bekliyor!

İş fikri olan girişimcilere destek kapıları açılıyor. KOSGEB’in bu kapsamda 5 programı öne çıkarken, sürekli başvuruya açık bu desteklere ihtiyaç duyulduğu zaman başvurulabiliyor. İşte detaylar..

Girişimlerin iş fikirleri hem devlet hem özel sektör tarafından destekleniyor. Bu kapsamda KOSGEB'in de pek çok destek programı bulunuyor. Özellikle 5 program dikkat çekerken, bu desteklerden yararlanmak için çağrıya çıkılmasını beklemek de gerekmiyor. Sürekli başvuruya açık olan bu programlardan istenildiğinde, ihtiyaç duyulduğunda yararlanılabiliyor.

GELENEKSEL GİRİŞİMCİ DESTEK PROGRAMI

İş yeri açacak girişimcilere yönelik bu program ile kuruluş, performans ve sertifika desteği olarak 65 bin liraya varan hibe imkanı sunuluyor. Bu destek programından yararlanmak için girişimcinin işletme kuruluş tarihinden önce geleneksel girişimci eğitimini tamamlaması, işletmede kurucu ortak payının en az yüzde 50 olması, işletmesinin kuruluş tarihinin 3 yıl öncesinden destek programına başvurduğu tarihe kadar gerçek kişi statüsünde bir firmasının olmaması, tüzel kişi statüsünde kurulmuş herhangi bir firmada yüzde 30 ve üzeri ortaklığının bulunmaması gerekiyor.

Deprem bölgesindeki girişimciler için ise bu desteğin üst limiti daha da artıyor. İş yerleri ağır hasarlı, acil yıkılacak veya tamamen yıkılmış olarak belirlenen işletmeler 130 bin liraya varan hibe destekten yararlanabiliyor. Bu işletmelerin daha önceden KOSGEB desteklerinden faydalanıp faydalanmadığına da bakılmıyor. Başvuru için buradaki ilgili KOSGEG destek sayfasını inceleyebilirsiniz.

İLERİ GİRİŞİMCİ DESTEK PROGRAMI

İleri girişimci eğitimini tamamlamış girişimcilerin kurduğu ve KOSGEB tarafından belirlenen İleri Girişimci Programı Faaliyet Konuları Tablosu'nda belirtilen konularda faaliyet gösteren işletmelerin faydalanabildiği bu destekte hibe destek tutarı 375 bin liraya kadar çıkıyor.

Girişimcinin işletmede kurucu ortak payının en az yüzde 50 olması, işletmesinin kuruluş tarihinin 3 yıl öncesinden destek programına başvurduğu tarihe kadar gerçek kişi statüsünde bir firmasının olmaması, tüzel kişi statüsünde kurulmuş herhangi bir firmada yüzde 30 ve üzeri ortaklığının bulunmaması gerekiyor.

Kuruluş, mentorluk, danışmanlık ve işletme koçluğu, sertifika, makine, teçhizat ve yazılım ile performans olmak üzere 5 alanda destek veriliyor. Bu destekte de üst limit deprem bölgesindeki girişimciler için 750 bin liraya kadar çıkıyor. Başvuru için buradaki ilgili KOSGEG destek sayfasını inceleyebilirsiniz.

İŞ PLANI ÖDÜLÜ DESTEK PROGRAMI

Başarılı iş planlarının hayata geçirilmesi için girişimcilere İş Planı Ödülü Destek Programı ile destek sağlanıyor. KOSGEB tarafından düzenlenen ya da uygun bulunan yarışmalarda iş fikirleri/modelleri/ planları ile ilk 3 dereceye girenlere, işletmelerini kurmuş olmaları şartıyla 100 bin liraya kadar ödül imkanı sunuluyor. Başvuru için buradaki ilgili KOSGEG destek sayfasını inceleyebilirsiniz.

AR-GE ÜR-GE VE İNOVASYON DESTEK PROGRAMI

Araştırma geliştirme ve inovasyon konularında projesi olan işletmeler/ girişimciler ile ürün geliştirme konusunda projesi olan işletmelerin yararlanabildiği bu programda 1.1 milyon liraya varan destek sağlanıyor. Proje teklif çağrıları ile de tutar 6 milyon liraya kadar çıkıyor. Başvuru için buradaki ilgili KOSGEG destek sayfasını inceleyebilirsiniz.

YURT DIŞI HIZLANDIRICI DESTEK PROGRAMI

Ar-Ge ve inovasyon faaliyetleri ülkemizde gerçekleştirilen teknolojik ürünlerin uluslararası pazarlarda yer alması, yerli teknoloji yoğun başlangıç işletmelerinin gelişmiş girişimcilik ekosistemleri içerisinde yer alması ve ihracatın artırılması için uluslararası hızlandırıcı programlarına katılım destekleniyor. Desteğin üst limiti işletmeler için 50 bin, düzenleyici kuruluş personeli için 25 bin dolar. Başvuru için buradaki ilgili KOSGEG destek sayfasını inceleyebilirsiniz.

Tüm diğer KOSGEB desteklerini incelemek için kosgeb.gov.tr web adresini ziyaret edebilirsiniz.

İşini kurmak isteyen girişimci adayları için derlediğimiz destek haberimizi başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor