Avrupa Birliği Kadın Yenilikçiler Ödülü Başvurularınızı Bekliyor

AB Kadın Yenilikçiler Ödülü, oyunun kurallarını değiştiren yeniliklerin arkasındaki kadın girişimcileri ödüllendirmeyi hedefliyor. Çağrı için son başvuru tarihi: 27 Eylül 2023.

AB Kadın Yenilikçiler Ödülü, oyunun kurallarını değiştiren yeniliklerin arkasındaki kadın girişimcileri ödüllendirmeyi hedefliyor. Ödül, ortaya konulan yıkıcı yenilikleri insanlık ve dünya için olumlu değişimlere yol açan Avrupa Birliği üyesi veya Ufuk Avrupa Programı’na asosiye olarak katılım sağlayan ülkelerden kadınları ödüllendirmekte.

Ödül, Avrupa İnovasyon Konseyi ve KOBİ Yürütme Ajansı ve Avrupa Yenilik ve Teknoloji Enstitüsü tarafından yönetiliyor ve kazananlar bağımsız bir uzman jüri tarafından seçiliyor.

AB Kadın Yenilikçiler Ödülü Kategorileri

  • Kadın Yenilikçiler Kategorisi: Avrupa Birliği üyesi veya Ufuk Avrupa Programı’na asosiye olarak katılım sağlayan ülkelerdeki en yetenekli kadınları ödüllendirmek üzere; kazanana 100.000 Avro, takip eden 2 yarışmacıya ise 70.000 Avro ve 50.000 Avro verilecekt.
  • Yükselen Yenilikçiler Kategorisi: 35 yaş ve altı en umut verici genç yenilikçilere; kazanana 50.000 Avro, takip eden 2 yarışmacıya ise 30.000 Avro ve 20.000 Avro verilecek.
  • EIT Kadın Liderlik Ödülü: EIT topluluğu içerisindeki en sıradışı kadın liderlere; kazanana 50.000 Avro, takip eden 2 yarışmacıya ise 30.000 Avro ve 20.000 Avro verilecek.

Unutmayın, uygun adaylar yalnızca bir kategoriye başvuru yapabiliyor.

AB Kadın Yenilikçiler Ödülüne Kimler Başvurabilir?

Ödül, çağrı yılından iki yıl önce yenilikçi bir şirket kurmuş olan Avrupa Birliği Üyesi Devletlerdeki veya Ufuk Avrupa Programı’na Asosiye olarak katılım sağlayan ülkelerdeki kadınlara açık. 

Kadın Yenilikçiler Kategorisi ve EIT Kadın Liderlik Ödülü için herhangi bir yaş sınırı bulunmamakta. Yükselen Yenilikçiler Kategorisine ise başvuracaklar 35 yaş ve altı olmak zorunda.

AB Kadın Yenilikçiler Ödülü Kriterleri

Uygun başvurular şu 3 kritere göre değerlendirilecek;

  1. Çığır Açıcı Yenilik (Breakthrough Innovation): Başvuru sahibi tarafından kurulan veya başvuru sahibinde ortaklığında kurulan şirket, AB pazarında gerçekten yenilikçi bir ürün veya hizmet sunmaktadır.
  2. Etki (Impact): Ürün veya hizmet, insanlar ve/veya dünya için önemli faydaları olan belirli bir toplumsal ihtiyaca veya zorluğa hitap etmektedir.
  3. İlham (Inspiration): Başvuru sahibi şirketin başarısında çok önemli bir rol oynayarak kadınlar ve kızlar için bir rol model olmayı başarmıştır.

Avrupa Birliği Kadın Yenilikçiler Ödülü'ne başvurular 27 Eylül 2023 (17:00:00 Brüksel Saati ile) tarihine kadar yapılabilecek. Başvuru yapmadan önce Rules of contest dokümanını detaylı şekilde incelemeniz faydalı olacaktır. 

Başvuru platformuna erişmek için;

Haberimizi kadın girişimci okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor