Avrupa'dan Depremden Etkilenen Türk Esnaf ve KOBİ'lere Destek

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), Türkiye'de depremden etkilenen illerdeki küçük ve orta ölçekli işletmelerin kullanımı için destek programı oluşturulduğunu duyurdu.

Türkiye yüzyılın depreminin yaralarını sarmaya devam ediyor. Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), tarafından geldi. EBRD, Türkiye'de depremden etkilenen illerdeki küçük ve orta ölçekli işletmelerin (KOBİ) kullanımı için "Yeniden İnşa Desteği ve Ödeneği" adı verilen destek programı oluşturulduğunu duyurdu.

TÜRK ESNAFA 60 BİN EURO DESTEK

Program kapsamında depremden etkilenen küçük ve orta ölçekli işletmelerin yeniden inşası ve onarım masraflarının 60 bin avroya kadar olan yüzde 85'lik kısmının karşılanmasının planlandığı aktarılan açıklamada, işletmelerin bankanın sunduğu danışmanlık hizmetlerinden de faydalanabileceği kaydedildi.

PAKET DEPREM BÖLGESİNİ KAPSIYOR

Bankanın bu finansman programının Japonya Maliye Bakanlığı tarafından da desteklendiği belirtilen açıklamada, programın halihazırda depremden etkilenen Adıyaman, Kahramanmaraş, Kilis, Osmaniye, Gaziantep, Malatya, Şanlıurfa, Diyarbakır, Elazığ ve Adana illerini kapsamasının planlandığı bildirildi.

Açıklamada, EBRD'nin daha önce söz konusu bölgelere gelecek 2 yıl içinde 1,5 milyar avroya varan yatırım yapacağını duyurduğu hatırlatıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen EBRD Türkiye Genel Müdürü Arvid Tuerkner, "Bölgeye yaptığımız ziyaret; depremin küçük işletmeler üzerinde yıkıcı bir etkisi olduğunu, şirketlerin önemli finansal kayıplar, operasyonel aksaklıklar, altyapı hasarı, mali sıkıntı ve daha geniş ekonomik belirsizliklerle boğuştuğunu çok net bir şekilde gösterdi." ifadesini kullandı.

Tuerkner, Türkiye ekonomisinin bel kemiği olan KOBİ'lere kritik destek sağlayacak olan "Yeniden İnşa Desteği ve Ödeneği" programını başlatmanın gururunu yaşadıklarını aktardı.

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'nın (EBRD) depremden etkilenen KOBİ'ler için düzenlediği "Yeniden İnşa Desteği ve Ödeneği" programı hakkında detaylı bilgi için EBRD'nin bu sayfasını inceleyebilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor