10. GİV Girişimcilik Ödülleri Sahiplerini Buldu

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Türkiye Girişimci Buluşması kapsamında gerçekleştirilen 10. GİV Girişimcilik Ödül töreni Konya’da yapıldı. 11 dalda 15 ödül, 6 girişim fikri ve projeye toplam 1 milyon Türk Lirası ödül verildi.

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Türkiye Girişimci Buluşması kapsamında gerçekleştirilen 10. GİV Girişimcilik Ödül töreni Konya Selçuklu Kongre Merkezi’nde yapıldı. 11 dalda 15 ödül verildi. Girişimci İşadamları Vakfı (GİV), 6 girişim fikri ve projeye toplam 1 milyon Türk Lirası ödül verdi.

Ödül töreni öncesi katılımcılara hitap eden AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Baykan, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, GİV Genel Başkanı Mehmet Koç, GİV Konya Şube Başkanı Fatih Ceylan ve KOSGEB Girişimcilik Daire Başkanı Ali Urhan, Konya’da 2 gün süren etkinliklerin girişimcilik ekosistemine çok büyük katkısını olacağını söylediler. Girişimci Buluşması’nın özellikle gençlerde heyecan uyandığını belirttiler.

Etkinlik kapsamında 3-4 Kasım tarihlerinde Konya Selçuklu Kongre Merkezi’nin salonlarında düzenlenen ve coşkulu katılımın olduğu 8 ayrı oturumda, uzmanlar girişimcilik, fikirlerin projelere dönüşmesi, finansman kaynakları, yatırım, girişimcilik ekosistemi üzerine görüşleri paylaştılar.

Konya Selçuklu Kongre Merkezi’nde 2 gün süren ve “Fikirden Girişime” temasıyla başlayan Türkiye Girişimci Buluşması etkinliği, düzenlenen oturumlar ve 10. GİV Girişimcilik Ödül töreni ile tamamlandı. Girişimci İşadamları Vakfı (GİV) tarafından düzenlenen etkinlik kapsamında verilen 10. GİV Girişimcilik Ödülleri sahiplerini buldu. GİV, başarılı fikirleri ve projeleri toplam 1 milyon Türk Lirası ile ödüllendirdi.

Ödüllü projeler

“Proje Fikir Ödülü” kategorisinde büyük ödülü Hevi AI Sağlık Yapay Zeka ve Bilişim Teknolojileri, Deniz Can Aliş aldı. Ödül tutarı 500 bin TL. Bu kadegoride Tayko Pil Üretim, Tayfun Koçak 250 bin TL tutarında ikincilik ödülü, Supsis Chatbot ve Canlı Destek Sistemi, Enes Dur 150 bin TL’lik üçüncülük ödülünün sahibi oldu.

“İş Planı Ödülü” kategorisinde de büyük ödülü Yapay Zeka Destekli 360 Sualtı Kamera, Talha Kavuncu aldı. Ödül tutarı 50 bin TL. Bu alanda KöyLink - Kırsal Kalkınma Platformu, Büşra Pehlivan 30 bin TL’lik ikincilik ödülüne, Sea Balance, Ömer Sinan Şahin 20 bin TL’lik ödüle layık görüldü.

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde yapılıyor

Girişimci İşadamları Vakfı (GİV) tarafından düzenlenen etkinlik, Cumhurbaşkanlığı Himayelerinde, Türkiye Gençlik STK'ları Platformu (TGSP), Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) ve KOSGEB iş birliğiyle gerçekleştiriliyor. Etkinliğin ikinci gününde Türkiye Girişimci Buluşması kapsamında II. Uluslararası Girişimcilik ve İnovasyon Araştırmaları Kongresi (UGİAK 2023) da yapıldı. Etkinlik kapsamında Konya Selçuklu Kongre Merkezi’nin salonlarında düzenlenen 8 ayrı oturumda, uzmanlar girişimcilik, fikirlerin projelere dönüşmesi, finansman kaynakları, yatırım, girişimcilik ekosistemi üzerine görüşleri paylaştılar.

Erdoğan: Yüreğinde Türkiye sevdasıyla çalışanları kutluyorum

Ödül töreni öncesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajı okundu. “Yüreğinde Türkiye sevdasıyla çalışan, üreten, yatırım yapan yeni iş kuran, işini geliştiren yurt içinde ve yurtdışında elde ettiği başarılarla milletçe gurur kaynağımız olan siz kardeşlerime teşekkür ediyorum” diyen Erdoğan şunları kaydetti:

“Türkiye Girişimci Buluşması’nın ekonomimiz için hayırlara vesile olmasını Rabbim’den niyaz ediyorum. Girişimcilik ödüllerinin 10’uncusunu almaya hak kazanan kurumlarımızı, şirketlerimizi ve girişimcilerimizi tebrik ediyorum. Millet olarak cumhuriyetimizin 100. yaşını tamamlayıp Türkiye Yüzyılı vizyonuyla her alanda tarihin en büyük yatırımlarına kavuşturduğumuz Türkiye Cumhuriyeti’ni mesut, muvaffak ve muzaffer kılmak için gece gündüz demeden samimiyetle çalışıyoruz. Amacımız, istikbalimizin teminatı olan siz gençlerimize vatandaşı olmaktan iftihar edeceğiniz bir ülke bırakmaktır. Şüphesiz böyle bir Türkiye’ye ulaşmanın yolu da başta ekonomi, teknoloji ve sanayi olmak üzere tüm sektörlerde güçlü olmaktan geçiyor. Hep söylediğimiz gibi Türkiye, nüfusuyla, ordusuyla, demokrasisiyle ve ekonomisiyle güçlü olmak, gücünü sürekli ileriye taşımak zorundadır. Diğer türlü, bizlere de coğrafyada hayat hakkı tanımayacaklarını çevremizde yaşanan hadiselerden çok iyi biliyoruz. Gazze’de 7 Ekim’den buyana devam eden katliamları seyredenler, Allah korusun başımıza bir musibet geldiğinde bizlere de sırtını dönecekleri açıktır. Genç girişimcilerimizin iş dünyasından teknoloji ve sivil topluma kadar farklı alanlardaki gayretleri istikbalimize daha da güvenle bakmamıza yardımcı oluyor. Yüreğinde Türkiye sevdasıyla çalışan, üreten, yatırım yapan yeni iş kuran, işini geliştiren yurt içinde ve yurtdışında elde ettiği başarılarla milletçe gurur kaynağımız olan siz kardeşlerime teşekkür ediyorum.

Girişimci İşadamları Vakfımıza başta olmak üzere zirvenin düzenlenmesine emeği geçenleri tekrar kutluyorum.”

Konya girişimciler için uygun ortam sağlıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mesajının okunmasının ardından yapılan konuşmalarda, GİV’in Girişim Buluşması etkinliğinin, gençlerin fikirlerinin projeye, projelerin şirketleşmeye ve sonrasında da üretime dönüşmesine yaptığı olumlu katkıya dikkat çekildi.

AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Baykan, finalde yer alan, proje üreten herkesi tebrik ettiği konuşmasında, yeni fikirlerin ve girişimciliğin önemine işaret etti. Baykan, “Dünyayı birkaç fikir çeviriyor. Bunlardan biri neden siz olmayasınız” dedi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da Konya’nın girişimciler için önemli altyapıya sahip olduğunu belirterek, “Konya için şunu söyleyeyim, başkent her şeyin başkentidir. Girişimin de başkenti Konya olacaktır” diye konuştu.

Mehmet Koç girişim sahiplerine seslendi: Mutlaka şirket kurun

Törende konuşan GİV Genel Başkanı Mehmet Koç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan himayelerinde yapılan Girişimci Buluşması’nda etkinliklerinde çok önemli yol aldıklarını anlattı. Mehmet Koç şöyle konuştu:

“Stantları gezdik. Sinerji oluşturduk. Burada stand açan arkadaşlarımızın, projelerini sunan arkadaşlarımızın önemli kısmı yatırım alacak. Hatta ben de bazı projelere yatırım kararı aldım. Girişimcilere şunu öneriyoruz. Mutlaka önce şirket kurun. Ülkenin gücüne katkınız olsun. Bir girişimci tek başına birçok şeyi değiştirebiliyor. Bu çok kıymetli bir şeydir. Eğer şirket kurarsanız ömrünüz uzun olur. 150 yaşına gelmiş insan yok, ama 150-200 yaşına gelmiş şirket var. Sebat ederseniz bunu başarırsınız.

Ülkenin sınırları artık önemini yitirdi, şirketlerin sınırları önemli artık. Dünya bu hale geldi. Şirketlerin de artık bir coğrafyası var. Biz çok sayıda alandaki projeyi buraya getirdik. Fikirden girişime, girişimden şirkete; şirketten yatırıma üretime uzanan bir yol bu.

Üniversite mezunları içinde girişimci olmak isteyenlerin oranını yüzde 1-2. Bunun yüzde 7’ye yükselmesi lazım. Her bir proje sahibini, her bir girişimciyi şirket kurmaya, üretmeye davet ediyorum. Bugün artık Türkiye, dünyada ağırlığı olan bir ülke haline geldi. Denklem kuran bir ülke haline geldik.”

Fatih Ceylan: Çok parlak projeler yarıştı

GİV Konya Şube Başkanı Fatih Ceylan da buradaki konuşmasında, Konya’nın girişimciliğin başkenti olduğunu ifade etti. Konya’nın tarımın yanı sıra son 40 yıldır aynı zamanda sanayi kenti olduğuna işaret eden Ceylan, “Sanayide büyük gelişme gösterdik. Konya’da 2. Girişimci Buluşması yapılıyor. İki gündür yaklaşık 500 proje içinde 80 firma düşüncelerini projelerini sergilediler. GİV’İn bu programı ekonomimiz açısından çok önemli hale geldi. Sahiplerini zengin edecek projeler var burada. Parlak projeler var. Yeni proje sahiplerine önerim ahi kültüründen ayrılmayın” şeklinde konuştu.

KOSGEB Girişimcilik Dairesi Başkanı Ali Urhan ise buradaki konuşmasında, özellikle teknoloji tabanlı girişimcilerin piyasaya hareket getirdiğini dile getirdi. Urhan, “Ülkenin büyümesine ciddi katkı sağlamaktadırlar. Yeni girişimlerin hayatta kalma şartları çoğu zaman zor olabilmektedir. Bu girişimcilerin hayatta kalabilmeleri için desteklenmesi büyük önem arz etmektedir. KOSGEB olarak sadece kurulmuş işletmeleri değil, yeni girişimleri de destekliyoruz” dedi. Urhan, KOSGEB’i devletin veren eli olarak tanımladı.

OTURUMLR

Etkinlik kapsamında 3-4 Kasım tarihlerinde Konya Selçuklu Kongre Merkezi’nin salonlarında düzenlenen ve büyük bir ilgi gören 8 ayrı oturumda, uzmanlar girişimcilik, fikirlerin projelere dönüşmesi, finansman kaynakları, yatırım, girişimcilik ekosistemi üzerine görüşleri paylaştılar.

10. GİV GİRİŞİMCİLİK ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

GİV tarafından toplam 1 milyon Türk Lirası destekle ödüllendirilen fikir ve projeler ile sahipleri, aldıkları ödülleriyle birlikte şunlar oldu:

Proje Fikir Ödülü

1-Hevi AI Sağlık Yapay Zeka ve Bilişim Teknolojileri Deniz Can Aliş -500 bin TL

2-Tayko Pil Üretim Tayfun Koçak – 250 bin TL

3-Supsis Chatbot ve Canlı Destek Sistemi Enes Dur – 150 bin TL

İş Planı Ödülü

1-Yapay Zeka Destekli 360 Sualtı Kamera Talha Kavuncu-50 bin TL

2-KöyLink - Kırsal Kalkınma Platformu Büşra Pehlivan-30 bin TL

3-Sea Balance Ömer Sinan Şahin-20 bin TL

Yeni Girişimci Ödülü

Nesa Havacılık ve Mühendislik A.Ş. Nebi Erdem

Kurumsal Girişimcilik Ödülü

Duyar Pompa ve Hidrofor Sistemleri San. ve Tic. A.Ş Ömer Duyar

Akademisyen Ödülü

CorPal Dijital Sağlık Teknolojileri Doç. Dr. Göksel Çinier – Prof. Dr. Ahmet İlker Tekkeşin

Dijital Ekonomi Ödülü

Toffu Bilgi Teknolojileri Tic. Ltd. Şti. Melisa Işık-Berk Kırmızı

Üniversite Girişimcilik Ödülü

Raclab Konya Teknik Üniversitesi Akif Durdu

GİV Özel Ödülü

Osman Dur

Kamu Yöneticisi Ödülü

Bilal Topçu

Basın Yayın Medya Ödülü

TvNet - Z Rapor Dergisi Semra Karabaş

Makale Ödülü

Prof. Erşan Sever

  • UGİAK 2023 hakkında detaylı bilgi için ugiak.com web adresini,

Girişimci İş Adamları Vakfı (GİV) hakkında detaylı bilgi için giv.org.tr web adresini ziyaret edebilirsiniz. Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor