Binrota'dan Turizm Sektörünü Büyütecek İnovasyon

Turizm acentelerine yenilikçi fikirler ve sonuç odaklı çözümler getiren tur operatörü markası BinRota, Affilliate Partnership (İş Ortaklığı) projesiyle turizm sektörünün büyümesine katkı sağlıyor. Proje kapsamında firmalar, BinRota'nın operasyonunu gerçekleştirdiği ve tedarik ettiği turların satış ve pazarlamasını kendi markalarıyla yapabiliyor. İşte detaylar..

 

Tur operatörü markası BinRota, seyahat sektöründe faaliyet gösteren TÜRSAB üyesi firmalar için Affilliate Partnership (İş Ortaklığı) programını başlattı. BinRota tarafından 1,5 yıllık bir sürede ve  450 bin dolarlık bir yatırımla geliştirilen uçtan uca paket tur ürün yazılımı, BinRota Affilliate Partnership programına dahil olan firmaların web sitelerine üç gün içerisinde entegre ediliyor.

Entegrasyon ücretsiz yapılıyor

Entegrasyon ve barındırma için ek bir ücret talep edilmiyor. Testler tamamlandıktan sonra, firmalar hem online hem çağrı merkezi kanalıyla satışlarını kendi markalarıyla yapabiliyor. Yapılan rezervasyonların takibi ve yönetimi de yine firmaya özel tasarlanan arkayüzden gerçekleştirilebiliyor.  

Firmalara maliyet tasarrufu sağlanıyor

BinRota Turizm Yönetici Ortağı Serdar Şahin, programın firmalar için avantajlarından şöyle bahsediyor:

10 yılı aşkın süredir tur operatörlüğü yapan Türkiye'nin en önemli turizm şirketlerinden biri olarak, farklı satış kanallarına turlar düzenleyip dağıtımını gerçekleştiriyoruz. Uzun yıllardır kazandığımız bu tecrübe, turizm acentelerinin satış kanallarında yaşadıkları sorunlarını ve ihtiyaçlarını daha iyi anlamamızı sağlıyor. Acentelerin yaşadığı sorunların başında, tur operatöründen gelen yeni turların sisteme açılması, açıldıktan sonra gelen revizelerin yapılması ve güncellenmesi geliyor. Çünkü bu süreç önemli bir kaynak ve zaman maliyetine sebep oluyor. Sırf bu süreç için acentelerin belki birkaç personelini bu işe ataması gerekiyor. Kimi noktada bu da yeterli olmuyor; çünkü bu veriler anlık sisteme aktarılamadığı için ya da hatalı aktarıldığı için verimsizliğe ve bir taraftan da müşteri memnuniyetsizliklerine sebep oluyor. BinRota Affilliate Partnership çözümüyle yeni açılan ya da revize olan tüm turlar ve koşulları, eş zamanlı olarak turizm acentesinin web sitesine akıyor. Bu sayede firma buradaki tasarrufu satış ve pazarlama tarafında kullanabilir. 

Yeni nesil yöntemlerle satış pazarlama imkânı

Seyahat sektöründe yer alan birçok firmanın yeterli yatırım imkanına, ekibe ya da knowhow'a sahip olmadığı için geleneksel yöntemlerle faaliyetlerine devam etmek durumunda kaldığını belirten Serdar Şahin şöyle devam etti;

BinRota Affilliate Partnership ile tüm bu yatırımları ücretsiz olarak sağlayabiliyorlar. Bu sayede dijitalleşebiliyor ve yeni nesil yöntemlerle satış pazarlama aktivitelerini gerçekleştirebiliyor.  

Ürün tedariki avantajı

Firmalar birçok tur operatöründen tur tedariki yaptığı için burada da ciddi bir efor ve zaman kaybettiklerini dile getiren Serdar Şahin şunları söyledi;

Firmalar, BinRota Affilliate Partnership projesine dahil olduğunda, hem BinRota'nın tüm tur envanterine sahip oluyor hem de BinRota'nın işbirliği yaptığı başka tur operatörlerinin ürünlerini de beraberinde sağlamış oluyor.  

Projeyi 1 ekimde hayata geçirdiklerini ve halihazırda tamamlanan 14 iş ortaklığının olduğunu belirten Şahin, yıl sonuna kadar bu sayıyı 30'un üzerine çıkarmayı hedeflediklerini dile getiriyor.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor