Aksigorta'dan Sürdürülebilir Girişimlere Destek

Aksigorta, İTÜ ARI Teknokent’in Kuluçka Merkezi İTÜ Çekirdek’in her yıl desteklediği girişimlerin en iyilerinin belirlendiği Big Bang Start-up Challenge etkinliğinde, Kolay Captanomy ve Newky girişimlerine hibe desteğinde bulundu. İşte detaylar..

Yeni nesil sigortacılık anlayışıyla ürün ve hizmetlerini geliştiren Aksigorta, geleneksel hale gelen İTÜ Çekirdek InsurTech Programı Altın Paydaşı olarak, girişimlere sağladığı desteklere bir yenisini daha ekledi. Her yıl yenilikçi iş fikirlerine sahip başarılı girişimlere can suyu veren Aksigorta, bu kapsamda sürdürülebilirlik, otomotiv ve mobiliteyi destekledi. Sürdürülebilirlik alanında; firmaların karbon salımlarını ölçüp azaltmalarına yardımcı olan, sürdürülebilirlik performanslarını puanlayıp bankalar ve sigorta şirketleriyle bağlantıya geçirerek avantajlı ürün ve çözümler elde etmelerini sağlayan Captanomy girişimine hibe desteği verildi. Mobilite alanında ise, Patentli IOT cihazı ve uygulaması üzerinden kullanıcının biyometrik verilerini kullanarak cep telefonunu güvenli dijital anahtara dönüştüren araç, kapı, cihaz ve dosyalarla eşleştirip kullanıma erişim izni sağlayan Newky girişimine can suyu verildi. Her iki firmaya ayrı ayrı 150.000 TL olmak üzere toplamda 300.000 TL hibe desteği sağlandı. 

Çalışanlardan girişimcilere mentorluk desteği

Program kapsamında sürdürdükleri paydaşlık ile yeni nesil çözümleri üretecek girişimleri desteklemenin çok önemli olduğunu belirten Aksigorta Strateji ve Bireysel Bankasürans Direktörü Elif Horasan şunları söyledi;

Kurum olarak her yıl start up girişimlere hibe desteğinde bulunuyoruz ve bu destek bu sahnede sınırlı kalmıyor. Bu girişimlerle Aksigorta’da birlikte çalışıyoruz, onlara mentorluk desteği de veriyoruz, önemli iş ortaklarımızdan biri oluyorlar. Aksigorta olarak bu alanda sektörel bir ekosistem oluşturma hedefimiz kapsamında girişimlerin ticarileşmesi ve global başarı hikâyeleri oluşturmalarını desteklemeye devam edeceğiz.

 Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor