AB Tarafından Fonlanan Women TechEU İlk Çağrısı Açıldı!

Women TechEU, Avrupa Birliği tarafından fonlanan ve Avrupa'dan derin teknoloji start-up şirketlerini yöneten kadınları destekleyen iki yıllık bir projedir. İşte detaylar..

Women TechEU, Avrupa Birliği tarafından fonlanan ve Avrupa'dan derin teknoloji start-up şirketlerini yöneten kadınları destekleyen iki yıllık bir proje. Proje, toplamda dört çağrı açacak ve 160 start-up'a toplam 75.000 avro hibe sağlayacak. Hibe almaya hak kazanan start-uplar, ayrıca, mentorluk, koçluk ve eğitim hizmetlerini kapsayan kişiselleştirilmiş bir iş geliştirme programı desteği de alabilecekler.

Women TechEU projesi kapsamında başvuru yapacak start-up'ların aşağıdaki şartları sağlaması gerekiyor;

  • Start-up, çağrının son başvuru tarihinden en az altı ay önce kurulmuş olmalı.

  • Start-up, AB'nin KOBİ tanımına uygun olmalı.

  • Start-up erken aşamada olmalı. Bu kapsamda, çağrının son başvuru tarihinden itibaren en fazla 8 yıl boyunca faaliyet gösteren start-up'lar; sınırlı finansman sağlamış start-up'lar (en fazla 1 M € sermaye katkısı); yüksek doğruluklu Minimum İşlevsel Ürün aşamasına ulaşmak üzere olan start-up'lar başvuruda bulunabilir.

  • Şirketin kurucu veya kurucu ortağı olarak yasal olarak kadın olmalı; ayrıca, şirketin kurucusu veya kurucu ortağı aynı şirkette CEO, CTO veya eşdeğer bir üst düzey yönetim pozisyonunu halen sürdürmeli. Şirketin sermaye tablosunda kadınların en az %25 oranında hisse sahibi olması gerekmekte.

Women TechEU'nun ilk çağrısı 18 Mart 2024 tarihinde açıldı ve başvuru süreci 20 Mayıs 2024 tarihinde, saat 17:00 CEST (Brüksel saati) sona erecek.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyor, çağrıya dair ayrıntılı bilgiye Women TechEU proje web sitesinden ve çağrı bilgilendirici dokümanından erişilebilirsiniz. 

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor