Özbek Girişimciler Yarışıyor

Özbekistan Ticaret Odası (ÖTO) organizasyonuyla geleneksel olarak düzenlenen 'Yılın Girişimcileri' yarışmasının bu yılki süreci Taşkent’te başlatıldı....

Özbekistan Ticaret Odası (ÖTO) organizasyonuyla geleneksel olarak düzenlenen 'Yılın Girişimcileri' yarışmasının bu yılki süreci Taşkent’te başlatıldı.

Cumhurbaşkanı İslam Kerimov’un himayesinde yapılan yarışmada, katılımcılar 'En iyi girişimci', 'En iyi çiftçi', 'En iyi sanatkar , 'En iyi bayan girişimci', 'En genç girişimci' ‘En iyi ailevi ticari iş’ ve 'En iyi proje' dallarında yarışacak. ÖTO Başkanı Alişer Şeyhov başkanlığındaki yarışma organizasyon komitesi ‘2011-'Yılın Girişimcileri' yarışmanın başlatılması dolayısıyla ilk toplantısını yaptı. Yarışmanın ülkede özellikle orta ölçekli yatırımlar düzeyinde faaliyet gösteren girişimciler arasında bir hareketlilik oluşturduğunu dile getiren Şeyhov, yarışmanın bu yılki etabının da büyük bir çekişme içerisinde geçeceği inancında olduğunu kaydetti. Yarışmayla her yıl yeni projelerin ortaya çıkarıldığını ve iş ortamlarının oluşturulduğunu dile getiren Şeyhov, “Ülkemize yatırım adına en ufak bir iş yapan insanımız bu yarışmayla sesini duyurma ve faaliyetlerini tanıtma imkânı bulacak. O kazanacak; ülkemiz kazanacak. Cumhurbaşkanımız himayelerinde yapılan bu yarışmanın hem manevi ve hem de maddi ödülü büyük olacak.” diye konuştu. Yarışmaya iştirak edecek, kişi veya firmalar, ülkenin önde gelen ekonomi ustalarından oluşan juri üyeleri tarafından ilçe, il ve ülke etaplarından oluşan değerlendirmelere tabi tutulacak. Yarışma galiplerinin Haziran ayında Taşkent’te düzenlenecek ülke finali etabı sonunda ilan edilmesi planlanıyor.

Cihan kaynaklı haberimizi girişimci ve yatırımcı okurlarımızın ilgi ve bilgilerine sunarız.

Sevgi ve Saygılarımızla
Hasan Turgut Özdemir / Girişim Haber

Bu içeriği 3.790 kişi okudu.
Kategori: Yarışma, Uluslararası

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor